Ostoslistalla mikro ja joulutorttuja

tunnetila: ärsytys

vesivahinko

En ole ollut Teille ihan rehellinen. Tai olen ollut rehellinen, mutta olen jättänyt kertomatta jotain aika olennaista.

Jotkut Teistä ihmettelivät, miten olin niin hajalla ensimmäisen Berliini -viikon jälkeen. ”Se on vain vapaaehtoista opiskelua, älä ota sitä niin vakavasti.” Kommenttinne olivat täysin totta, ja olin samaa mieltä itsekin. Stressitasoani nosti kuitenkin opintojen lisäksi muuan asia, josta en halunnut silloin blogissani kertoa.

Sain pahimman opiskeluahdistuksen ja epätoivon yhteyteen puhelun mieheltäni. ”Älä nyt järkyty, mutta meillä on (meistä riippumattomista syistä) vesivahinko.” Siinä vaiheessa punnitsin tarkkaan jäänkö Berliiniin opiskelemaan, vai perunko kaiken ja palaan kotiin. Mieheni sai minut onneksi vakuutettua siitä, että on parempi etten ole kotona näkemässä kaaosta, vaan pysyttelen mahdollisimman kaukana.

En lähde avaamaan hermoja kiristävää juttua sen enempää, mutta kerrottakoon sen verran, että remonttimiehet tulivat kotiimme eilen. Seuraavien viikkojen (viikkojen määrästä ei ole tietoa) aikana asunnossamme ei ole oikeastaan keittiötä (eikä makuuhuonetta).

Tämänhetkisiä tunnelmia sopisi hyvin kuvaamaan se yksi tietty v:llä alkava voimasana, mutta tyydyn kuitenkin vain toteamaan, että oikein mukavaa joulun odotusta itse kullekin. Leivon todella harvoin, mutta arvaatte varmaan, että heti kun keittiömme oli eilen purettu, minun alkoi mm. tehdä mieli leipoa joulutorttuja.

Että sellaista tällä kertaa… Miten selvitä viikkoja ilman keittiötä? Jos Teillä on kokemusta, niin kaikki vinkit otetaan vastaan! Remonttimiehet ehdottivat jo mikron hankkimista ja olen huomannut että vedenkeittimellä saa ihmeitä aikaan. Mitä muita vinkkejä Teiltä löytyy?

0

(19) Kommentit

 1. Tsemppiä!

  Muinoisen kolmen kuukauden putkiremontin aikana opin käymään kellarissa vessassa ja suihkussa ja söin paljon salaattia, voileipiä ja pateeta suoraan purkista.

  1. Nina says:

   Kiitos tsempistä Lumo! <3 Salaatti on tosi hyvä idea, kiitos siitä! Meillä on onneksi käytössä edes kylpyhuone, joten siinä suhteessa pääsemme helpommalla kuin putkiremppalaiset. Tosin jos putkemme ovat nyt tässä kunnossa, niin aloin juuri pelätä, että koska se virallinen "putket uusiksi" myllerrys alkaa... 🙁

 2. miumau says:

  Voi ei 🙁

  Tuu meille etätöihin!

  <3

  1. Nina says:

   Voi kiitos tarjouksesta miumau! <3 Tulisin oikeasti teille niiiin mielelläni, mutta kilometrejä on vähän liikaa välissä. 🙂

 3. Tsemppiä, mä voin kyllä oikeastaan sanoa, että tiedän tarkkaan miltä susta tuntuu. Toivon, että teillä kaikki menee sujuvasti. Meillä korjattiin tästä kämpästä vesivahinkoa kevät-kesällä 2011, vahinko johtui siitä, että sulamisvedet valuivat kattovian vuoksi suoraan sisään. Käytöstä olivat teidän asunnon tapaan makkari ja kylppäri, koska ne on molemmat vierekkäin ja seinät olivat märät, joten ne revittiin irti, kuivatettiin ja tehtiin uusiksi. Rempan piti kestää kuivatuksineen pari viikkoa, mutta se venyi melkein 2kk. Hidastamista aiheuttivat mm. se että väliin osui näitä juhlapäiviä kuten vappu, helatorstai, jotka viivästyttivät sitä, touhua, kun kosteusmittaajalle ei tahtonut oikein mikään pvä sopia. Sen kaaoksen keskellä oppi elämään, mutta ne saakelin kuivurit lauloivat yötäpäivää, saatiin sentään äänekkäämpi laitteista sammuttaa yöksi. Kuivatus kesti melkein kuukauden… 😀 No siitä kun oli toivuttu, niin viime joulun alla huomattiin, että kylppäri ei kuiva asianmukaisesti. Siitä alkoi show, jossa paljastui rakennusvirhe. Mutta kaikki tutkiminen, valittaminen yms. Kesti niin kauan, että kylppäri oli valmis vasta toukokuun alkupuolella. Tässä välissä oli parin kuukauden jakso, että jouduttiin käyttämään suihkussa käyntiin taloyhtiön saunatiloja, kun saumat oli revitty kylppäristä auki. No kun tästä päästiin, niin nyt tällä hetkellä on sitten menossa putkiremppa, jonka pitäisi loppua ensi viikolla, jos hommat menee suunnitelmien mukaan. Mutta voin sanoa, se v-sana on ollut aika usein huulilla täälläkin.

  Vedenkeitin on se, jota ilman ei voisi rempan aikana elää. En oikein tykkää eineksistä, joten silloin mikrolla ei oikein tee mitään, mä en osaisi laittaa sillä mitään ruokia. 😀 Varmaan söisin erilaisia salaatteja kotona. Toi on oikeasti hankala tilanne. :/

  1. Nina says:

   Ai kamalaa Jonna!!! Te olette joutuneet kestämään ihan järkyttäviä aikoja! Onneksi kaiken pitäisi olla kohta ohi. <3 <3

   Minäkään en pidä eineksistä, joten mikron ostaminen ei houkuttele. Tuo salaatti on hyvä vaihtoehto, salaatit ja vihannekset kun saa pestyä kylppärin lavuaarissa. Ja syödään me muutenkin aika paljon ulkona, mutta tulee pidemmän päälle vähän turhan kalliiksi jos joutuu syömään ulkona vaikka pari kertaa päivässä. Onneksi meillä töissä on erinomainen lounasruokamahdollisuus.

 4. Voi että ja vielä just joulun alla, vaikka ei vesivahinko sen parempi ole milloin muulloinkaan. Pystyttekö kuitenkin asumaan kotonanne, ettei tarvita humisevaa kuivaustekniikkaa?

  Tsemppiä!

  1. Nina says:

   Kiitos Kaisu! Uusi kosteutmittaus tullaan tekemään huomenna. Sen jälkeen selviää vaurioiden laajuus ja humisevan laitteiston tarve. Toivon että saisimme asua kotona, vaikkei elo siellä kyllä kovin auvoisaa juuri nyt olekaan. 🙁

 5. Voi kamalaa! Ihan kauhean paljon tsemppiä ja voimia teille sinne! ♥

  1. Nina says:

   Kiitos Janet! On aika voimaton fiilis… :/

 6. Oi ei. Voin vain kuvitella, miten ahdistunut itse olisin. Isot tsempit sinne!!! Onko aikataulusta mitään tietoa, edes suuntaa-antavaa?

  1. Nina says:

   Kiitos tsemppauksesta Anu! Aikataulsuta ei ole mitään tietoa. Riippuu vahingon laajuudesta. Se taas selvinnee ainakin osittain huomenna iltapäivän jälkeen. Pidetään sormet ristissä että päästää mahdollisimman helpolla. Työkaveri juuri kertoi omasta vesivahingostaan (tai siis naapurin vahingosta joka vaikutti häneen), jonka kuivuminen kesti 6kk… AI HEMMETTI!!! 😮

 7. Nadja says:

  Myötätuntoni, kun meillä oli putkirempp niin se venyi luvatuista 3 viikosta melkein kahteen kuukauteen. Kun silloin asuttiin rivarissa niin väliaikainen pesupaikka oli juuri kahden talon välissä. Ja koska oli syksy niin voit kuvitella kuinka hauska meillä oli, erityisesti minulla jolla on todellarasvoittuva tukka. Mutta voi sitä iloa kun saatiin vessat käyttöön vähän ennnen joulua 🙂
  Jos teillä on vedet käytössä niin on olemassa keittolevyt, yhdellä tai kahdella levyllä. Jos uuni on tarpeen niin on olemassa vaihtoehto jossa keittolevyjen alla on uuni.
  Myös sukulaisia ja kaveria kannattaa hyödyntä, eiköhän ne ruokkii teidät jokunen kerta 😀

  1. Nina says:

   Kiitos Nadja myötätunnosta ja vinkeistä! Kamalalta kuulostaa teidänkin remonttinne. Hyi että! Miten näillä aina on tapana venyä viikoista kuukausiksi?! Taidanpa alkaa laittelemaan kavereille viestejä… ”Hirveä nälkä, oletko kotona?” 😀

   1. Nadja says:

    Kun se talo oli rakenetti 50- tai 60-luvulla niin siine on ehditty tehdä vaikka mitä remppoja ja ilman että tiedot oli jossain yllä 😀 Joten purkuvaihessa tuli liika ylltyksiä jolloin korjaukset viivästyivät. Ja ne aloitti tieteenkin meidän päästä joten meidän osa joutui kärsimään pisimpään.

    1. Nina says:

     Äh, niinpä tietenkin. 🙂 Onneksi teillä ollaan siellä jo voiton puolella.

 8. koshka says:

  Voi ei! Tsemppausta täältäkin; toivotaan ettei remontti venähdä tuskastuttavan pitkäksi!
  Omat keittiöremppa-ajanjaksot on ajoittunut kesäaikaan, jolloin saattoi hyödyntää grilliä…mutta näin marras-joulukuussa en ehkä suosittelisi sitä 😉 Viime postauksessa puhuit ystävyyden iloista, joten suuntaisin katsetta sinne ystävien suuntaan! Jos pääset lainaamaan vaikka kaverin keittiötä, voitte pitää porukalla kokkaamistalkoot, joissa teette ruokaa pakkaseen valmiiksi – sieltä sitten lämmittelette (siellä mikrossa) aina nälän iskiessä:)

 9. Tarja says:

  I feel for you! <3 Tsemppiä! Meillä on jossain tulevaisuudessa edessä täysi putkiremppa talossa, mikä tarkoittanee 3-4 kk:n evakkoa jossain, koska omassa asunnossa ei tuolloin voi asua. Ahdistaa jo ajatuskin lasten kanssa evakkoon lähdöstä… Evakkokämppä pitäisi tietysti löytää jostain lähitienoilta lasten koulun vuoksi… Mutta kaitpa tuostakin sitten selvitään… En jaksa edes ajatella…

  Mutta hyvä vinkki Nadjalla: kun asuin opiskeluaikana asuntolassa, jossa oli yhteiskeittiö, minulla oli huoneessani jääkaappi ja pelkkä sähköllä toimiva keittolevy (ja kaverilla vastaava kahdella levyllä). Sellainen ei ainakaan tuolloin maksanut paljon ja sillähän keittelet ja paistelet jo vaikka mitä 🙂

 10. Virpi says:

  Ai kamala, hurjasti tsemppiä teille! <3 Tuo on kyllä stressaava tilanne. Ymmärrän täysin, että opiskelupaineet Berliinissä, uudet ympyrät ja sitten vielä kaaostilanne kotona saivat aikaan epätoivoiset fiilikset.
  Meillä vielä Lahdessa asuessamme valui uudenvuodenaattona 2013 vettä alakerran naapurin kylpyhuoneeseen. Vika löytyi haparoituneesta muovimatosta, joka olisi pitänyt vaihtaa vuosikymmen aikaisemmin. Remppa kesti kokonaisuudessaan kolme kuukautta, jonka aikana jouduimme käymään taloyhtiömme kellarissa sekä suihkussa että vessassa. Se oli erittäin rasittavaa, samoin kuin yli kuukauden kestänyt kuivatusprojekti. Mutta meillä kuitenkin oli keittiö käytössä, en tiedä miten olisin selvinnyt, jos en olisi voinut laittaa ruokaa ja leipoa.
  Mikro on kyllä kätevä juurikin valmistettujen ruokien lämmittämisessä. Meilläkään ei eineksiä syödä, mutta itsetehtyä ruokaa/leipää ym. on miltei aina jääkaapissa ja pakastimessa, joten mikrolla on kovasti käyttöä. 🙂 Suuri halaus sinne ja paljon jaksamisia! Rempat ovat rasittavia, mutta kuten aina vastoinkäymisten jälkeen, kyllä tuntuu koti maailman parhaalta paikalta kun remontti on ohi ja kaikki valmista. Nyt vaan lähipiiri avuksi ja mikro hankintaan, niin jaksatte tämän vaiheen yli hieman paremmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.