Matkavinkkejä Berliiniin

tunnetila: muistelu

dav

Nyt kun koti on kaaoksessa niin mieli palaa väkisinkin ihanaan asuntooni Berliinissä. Ja oikeastaan ihan kaikkeen reissussa kokemaani. On siis hyvä aika kirjoittaa toivottu menovinkkipostaus Berliiniin.

Jo aiemmin kehaisemani hieno muotiaiheinen näyttely Helmut Newton Foundationissa sulki valitettavasti ovensa viime viikolla. Toinen, itselleni hyvin suuren tunnelatauksen aiheuttanut näyttely, on kuitenkin Berliinissä edelleen, ja suosittelen sitä koko sydämestäni.

Botticelli Renaissance -näyttelyn perustana on kaikkien tuntema, herkkä ja sensuelli Venus. Tuo vuonna 1490 maalattu ikoninen teos vaikuttaa taiteilijoihin vieä tänä päivänä. Alkuperäinen Venus on ympäröity näyttelytilassa vuosisatojen aikana tehdyillä teoksilla, joista jokainen on saanut inspiraationsa Venuksesta. Viimeisin teos on vuodelta 2014. Näyttelykokemus oli itselleni niin vaikuttava, että kyyneleet vain valuivat poskille. Suosittelen!

dav hdr

Vietin eniten aikaa omilla kotikulmillani Prenzlauer Bergissä, sillä kotikadullani Hufelandstraßella oli todella monta kivaa ravintolaa, aamiaispaikkaa ja kivoja butiikkeja. Omat lempparini aamiaispaikoista olivat Bistro Tous Les Jours ja Facce Deli. Herkkuhampaan kolottaessa suosittelen piipahtamista Jubelissa (kuva yllä).

Sisustusta ja designia kotiinsa kaipaavan kannattaa suunnata tutkimaan vaikkapa kunstschulen valikoimaa. Myös Hufelandstrastraßen sivukadulta Bötzowstraßelta löytyy ihania ruokapaikkoja, kahviloita, luonnonkosmetiikkaa ja sisustusbutiikkeja.

Prenzlauer Berg on alueena laaja, ja tuntuu että jokaisen kulman takaa löytyy jotain kiinnostavaa. Suuri sunnuntaikirppis Mauerpark yhtäällä ja yksi tunnetuimmista shoppailukaduista Schönhauser Allee toisaalla.

Schönhauser Alleen varrelta löytyy mm. perinteisempään saksalaiseen makuun panimoravintola Pfefferbräu (sisäpihan valot kuvissa ylimpänä ja alla, olivat todella viehättävät), iki-ihana teebutiikki P&T, sekä kahviloita ja vaateliikkeitä jokaiseen makuun.

dav

Ostoskatuja ja ostoskeskuksia Berliinissä on vaikka kuinka. Lemppariostoskeskuksestani Bikini Berlinistä kerroinkin jo tarkemmin täällä. Itse menin Berliiniin päästyäni suorilta käsin suosikkiliikkeeseeni Uniqloon ja annoin heille mukisematta kaikki rahani.

Uniqlon lippulaivaliike löytyy Tauenzienstraßelta, läheltä Bikini Berliniä. Lokakuussa Berliiniin avattiin toinenkin Uniqlo, jonka avajaisissa olin (tietysti!) mukana. Uusi liike avattiin Mall of Berlinin yhteyteen.

Tässäpä muutama vinkki jutuista joista pidin, tai joista tuli minulle tärkeitä Berliinissä asustellessani. Ne trendikkäämmät vinkit löydät täältä.

Toivottavasti vinkkini tuovat jollekulle Teistä iloa! Itselleni tuli näitä muistellessa niin järjetön ikävä Berliiniin, etten tiedä miten päin olisin.

Ps. Jos törmäätte jossain Klärchensin herkkuautoon (löytyy esim. sunnuntaisin Mauerparkista), niin ottakaa vohveli itsetehdyllä kuumalla kirsikkahillolla ja kermavaahdolla. Her-ran-jes-tas miten hyvää!!!

0

(4) Kommentit

 1. Miia says:

  Botticelli -näyttely kuulostaa huikealta! Miksi plakkarissa pitääkin olla liput Roomaan eikä Berliiniin?! Noh, eiköhän Roomastakin löydy nähtävää. 🙂

  1. Nina says:

   Voi kyllä, Roomasta löytyy varmasti myös nähtävää. Ihanaa matkaa! Ja sitten seuraava reissu Berliiniin… 😉

 2. Pitääkin kaivaa nä sun vinkit esille sitten kun seuraavaksi pääsen Berliiniin. Ois ihanaa viettää siellä joskus vähän pitempi aika putkeen.

  1. Nina says:

   Voi sua maailman matkaajaa! Berliini on kiva paikka, mutta täytyy sanoa että juuri nyt valitsisin matkakohteeksi mielummin sen lämmön missä sinä juuri nyt olet. 🙂 Mutta toivottavasti näistä vinkeistä on oikeasti sinulle joskus hyötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.