Teetä koti-ikävään

tunnetila: ikävä

mariage1

Kun koin Berliinissä ensimmäisen viikon aikana kielikurssikauhusta johtuvaa koti-ikävää, tein oloni kotoisaksi parilla ehkä vähän hassulla tavalla. En hankkinut kotiini mitään suomalaista, vaan suunnistin ensimmäisenä kukkakauppaan ja ostin vaaleansinisen hortensian oksan.

En osta koskaan hortensioita kotiin Suomessa, mutta New Yorkissa asuessani minulla oli lähes aina vaaleansininen oksa maljakossa. Jostain syystä siitä tuli kodikas olo silloin, ja kikka toimi myös tällä kertaa.

mariage2

Seuraavaksi suunnistin ranskalaiseen tavaratalo Galeries Lafayetteen, ja sen alakertaan teeostoksille. Lafayetten alakerta on ainut paikka Berliinissä, josta saa ranskalaista Mariage Frères teetä.

Olen viettänyt aika paljon aikaa Pariisissa ja matkustellut muutenkin Ranskassa pitkin poikin. Mariage Frères -teebrändi on tullut minulle noilla reissuilla hyvin tutuksi. Niinpä halusin Mariage Frèresin Marco Poloa kovimpaan koti-ikävään.

Marco Polo ja sininen hortensia tarkoittavat minulle nähtävästi kodikkuutta missä ikinä olenkin. Ja kun kaipaan suomessa maailmalle, Marco Polo auttaa myös silloin.

Pääsen taas torstaina Mariage Frères -ostoksille. Tällä kertaa haluan luoda uusia makumuistoja ja tuon kyllä mukanani jotain muuta makua kuin Marco Poloa. Onko kenelläkään makusuosituksia?

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.