Kolme kaupunkia alle viikossa

tunnetila: väsymys

puisto dusseldorf

Huh mikä työmatka takana!

Matkani Saksassa kesti vajaan viikon. Siinä ajassa kävin Berliinissä, Hampurissa ja Düsseldorfissa. Neljä hotellia, neljä junamatkaa ja neljä lentoa. Vaihtuvia ihmisiä, pieniä välähdyksiä kaupungeista.

Hampurissa näin sataman ja puiston, Düsseldorfissa en nähnyt kaupunkia sitäkään vertaa. Hampurissa oli aurinkoista mutta jäätävän kylmää ja tuulista, Düsseldorfissa lämmintä oli +16. Pikaisella kokemuksella pidin Düsseldorfista ja paikallisista ihmisistä enemmän kuin Hampurista tai hampurilaisista (hah!). Etelässä on aina jotenkin rennompaa ja leppoisampaa. Johtuneeko mukavammista sääoloista?

Reissun paras (ja myös edullisin) hotelli oli Düsseldorfissa (Burns Art Hotel), paras illallinen taas Hampurissa sataman tuntumassa portugalilaisella kadulla (Ditmar-Koel-Strassella), ravintolan nimeä en valitettavasti muista.

Berliinissä olin välillä pakahtuneen onnellinen, välillä itkeskelin bussin nurkassa Berliini-ikävääni. Jos kuukauden reissu Berliinissä oli yhtä tunteiden vuoristorataa, niin sama tapahtui myös näiden parin päivän aikana. Minulla taitaa olla viha-rakkaussuhde tuohon kaupunkiin.

Nyt olen kuitenkin kotona ja pääsen pikku hiljaa palaamaan arkeen. Yritän viimeistään viikonloppuna päästä kiinni myös bloggamisen rytmiin.

Tänään aion nukkua vähintään kymmenen tunnin yöunet ja nauttia omasta sängystä. Sängystä, joka sijaitsee edelleen olohuoneessa keittiörempan ollessa edelleen kuivausvaiheessa. Hoh hoijaa…

0

(10) Kommentit

 1. Tarja says:

  Mulla on ihan samanlaiset kokemukset kuin sinulla: ihan pikaisen reissun perusteella Hampuri ei ollut lemppari, mutta Düsseldorfista tykkäsin (viivyin siellä useamman päivän ystävän luona) – mukavan leppoisa ja kaunis kaupunki, vaikka tykkäsin kyllä Berliinistäkin, niin ovat nuo kaupungit tunnelmaltaan ihan erilaisia. Joku siinä Saksan maassa kuitenkin viehättää: siellä on ollut kiva käydä! 🙂

  1. Nina says:

   Saksassa on kyllä kiva käydä. Tosin enemmän lomatunnelmaan pääsee jossain rantakohteessa (kuten vaikkapa Nizzassa), mutta jos lomalta haluaa vain arjesta irtautumista ja lyhyen lentomatkan, niin Saksan kaupungit ovat siihen hyvä vaihtoehto.

 2. Päivi says:

  Hauskaa, miten erilaiset kokemukset meillä on 🙂 Asun Hampurissa ja pidän siitä Saksan kaupungeista eniten (mikä on tietenkin ihan positiivinen juttu että tykkää asuinpaikastaan…). Sen sijaan ruokatarjonta täällä on mielestäni surkeaakin surkeampaa. Olen syönyt kaikissa Ditmar-Koel-Strassen ravintoloissa ja niissä kaikissa saa samanlaista, keskinkertaista, saksalaistettua portugalilaista tai italialaista. Voi tietenkin olla, että olin ekoilla kerroilla tyytyväisempi niihin kuin nyt, kun uutuudenviehätys on kadonnut. Erittäin iso plussapuoli Saksassa missä päin tahansa on kyllä se, että ravintoloissa syöminen on niin edullista, että sitä voi harrastaa usein.

  1. Nina says:

   Heh, ei vitsi voi olla näin erilaiset kokemukset! 😀 Mutta toisaalta, oli Hampurissa vain yhden yön ja silloin sää oli auringosta huolimatta kamalan kylmä ja tuulinen. Tarvitsimme myös taksia moneen otteeseen, emmekä koskaan onnistuneet saamaan sitä. Jouduimme kävelemään myöhään illalla hotellille suuren tavararöykkiön kanssa järkyttävässä myrskyssä kun yrityksistä huolimatta emme saaneet taksia ollenkaan. Kun hotellilla pyysimme taksia toisen kerran, niin meille lykättiin käteen U-bahn kartta ja sanottiin että takseja ei ole. Oli toki lauantai-ilta, mutta silti taksittomuus hankaloitti liikkumistamme todella.

   Olen kuullut Hampurista paljon hyvää Saksan kulttuuripääkaupunkina ja haluan antaa sille uuden mahdollisuuden. Enemmän aikaa ja kesäinen sää. Uskon, että sillä kokemus paranee heti.

   Vitsit kun en muista mikä tuo ravintola oli! Talon viini oli talon viiniksi hämmentävän hyvää ja alkupalat veivät kielen mennessään. Jälkkäri oli pieni pettymys, mutta muuten paikan ruoka oli kyllä hyvää.

   Laitan sinulle viestiä jos päädyn taas joskus Hampuriin. Saat opastaa minut siellä parhaisiin paikkoihin. 🙂

   1. Päivi says:

    Ei takseja, mitä ihmettä? Nykyään tosin käytän taksin tilaamiseen vain puhelinsovelluksia, sillä tavalla pirssin saa parissa minuutissa vs. puhelimitse tilattuna joskus pitkäkin odotus. Mutta kylläpäs oli huonoa palvelua hotellissa, ei ihmekään, että hampurilaisista jäi tyly vaikutelma. Eteläsaksalaisten mielestä täällä oikeasti ollaan epäystävällisempiä ja jäyhempiä kuin etelässä, mutta suomalaisen näkökulmasta ihmiset ovat välittömiä, kohteliaita ja sosiaalisia. Kertonee meistä suomalaisista 😀

    Hampuri on parhaimmillaan toukokuusta eteenpäin, kun kaikki on täydessä kukassa. Silloin kaupungin vehreys ja Elbe, Alster-järvi ja kanaalit pääsevät oikeuksiinsa <3 Kerro toki, jos tulet tänne uudestaan, niin olen mielelläni kaupunkioppaana.

    1. Nina says:

     Oih, voin kuvitella miten kaunista Hampurissa on keväällä ja kesällä. Vesistön läheisyys tekee ympäristöstä aina niin viehttävän.

     Luulen, että tuo taksittomuus johtui siitä, että kyseinen ilta oli lauantai, ja että juuri samaisena iltana oli saksalaisten suuri pikkujoulu. Kaikki paikat oli ihan täynnä ihmisiä ja taksit luultavasti buukattuna jo etukäteen. Mutta kyllä harmitti kulkea myrskysäässä valtavien ja painavien kantamusten kanssa. Muuten hotelli oli hyvä ja palvelu ystävällistä.

 3. Hampuri yllätti itseni muutama vuosi sitten tosi positiivisesti. Osuimme kaupunkiin ihanaan kesäaikaan ja tällä oli varmasti myös vaikutusta. Düsseldorfissa en ole ikinä käynytkään, toivottavasti pääsisin sen myös pian näkemään.

  Ja kiitos vielä eilisestä illallisseurasta, oli kiva tutustua! 🙂

  1. Nina says:

   Kiva Tintti että tulit kommentoimaan! Oli tosiaan kiva eilen tutustua. Ilta oli muutenkin ihana. 🙂

   Uskon, että Hampuri on kesällä huomattavasti kivempi kaupunki kuin järjettömällä myrskytuulella. Täytynee käydä siellä pian uudestaan. 🙂

 4. SatuKoo says:

  Pitääpä itselle laittaa listalle Düsseldorf. Berliinissä ja Hamppurissa olen käynyt.
  Berliini oli ihana, sinne on pakko päästä vielä uudelleen (ja uudelleen, ja uudelleen…)
  Hampurissa oltiin niin lyhyt aika, että siitä en ehkä voi kunnollista mielipidettä edes muodostaa, mutta ei se Berliinille vedä vertoja 🙂
  Jostain syystä olen ihastunut saksaan, sanaakaan en kieltä puhu, mutta joku siinä maassa kiinnostaa.

  1. Nina says:

   Minä olen käynyt joskus teininä Düsseldorfissa ihan pikaisesti ja samanlainen pikareissu oli taas. Joku kerta lähden sinne kyllä vaikka pitkäksi viikonlopuksi. Kaupunki vaikuttaa tosi mukavalta. Ja toki Berliiniin voisin taas lähteä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.