Lämmittävä thaimaustettu kirjolohikeitto

tunnetila: tykkäys

thaisoup2

Kävin tiistai-iltana Stockmannilla tutustumassa heidän Hyvän olon valintoja -kampanjaansa. Muistan saaneeni viime vuoden kampanjasta paljon inspiraatiota terveellisempään starttiin alkaneelle vuodelle, joten osallistuin iltaan innokkaana myös tänä vuonna.

Illan anti oli todella antoisa. Kuulimme monista uusista tuotteista, mm. kotimaisesta, ympäristöystävällisemmästä Benella-kirjolohesta, nyhtökaurasta ja Voimaruoan näppäristä smoothiepohjista.

Saimme myös maistella uutuustuotteista tehtyjä ruokia, ja erityisesti Benella-kirjolohesta valmistettu kalakeitto maistui viileänä iltana taivaalliselta!

Ihastuin keittoon niin paljon, että kävin eilen hakemassa kaupasta keittoainekset ja tein sitä päivälliseksi. Vitsit että tuo keitto on hyvää!

thaisoup4

Thaimaustettu kirjolohikeitto (2-3:lle)

n. 400 g Benella-kirjolohifileetä
2 rkl öljyä paistamiseen
2 tl red curry pastea
1/2 kesäkurpitsa
1 porkkana
½ iso bataatti
1 dl edamamepapuja (pakaste)
3 kuivattua kaffirlimenlehteä
0,7 l vettä
1 rkl kalakastiketta
1 sitruunaruohon varsi
½ tl suolaa
200 ml kookosmaitoa
½ punaista chiliä
½ limen mehu
2 kevätsipulin vartta
½ ruukku korianteria

  1. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi ohuesti.
  2. Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa bataatit n. 1 x 1 cm palasiksi ja porkkanat hieman pienemmiksi.
  3. Lämmitä öljy ja red curry paste kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota niitä hetki.
  4. Riko sitruunaruohon varsi esim veitsen kädensijalla hakkaamalla.
  5. Lisää vesi, suola, kaffirlimenlehdet, kalakastike, sitruunaruoho (kokonaisena), edamamepavut ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet (n. 10 min).
  6. Halkaise chili ja poista siemenet. Suikaloi chili ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Lisää limen mehu.
  7. Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa kuutioksi. Lisää kalakuutiot keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna kalan kypsyä n. 5 minuuttia.
  8. Tarjoile korianterisilpun kanssa.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Alkuperäinen resepti on neljälle, mutta minulla ei ole niin isoa kattilaa, missä mahtuisin valmistamaan keittoja neljälle. Siksi oma reseptini on osittain puolitettu.

thaisoup1

Suosittelen näillä pakkasilla nauttimaan lämmintä keittoa, jossa on myös kivasti ekstrapotkua. Chili on kyllä yksi lempimausteistani, oli sitten kesä tai talvi!

Rentoa ja mukavaa sunnuntaita Teille kaikille! Ulkoilkaa, mutta pitäkää itsenne lämpimänä!

0

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Arvaa mitä?! Tein tätä heti tänään! Tein puolikkaan annoksen ja vaikka näytti että sitä tuli paljon, niin se riitti juuri ja juuri kahdelle. Mies nimittäin otti lisää neljä kertaa! 😀 Kiitos ohjeesta! Ihanaa sunnuntaita!

    1. Nina says:

      Jee! Minä tein keittoa niin paljon että söin sitä vielä tänään töissä lounaaksi. Hyvää oli edelleen. (Tosin mies oli kalastellut keitosta kaikki kalat ja söin itse tänään kasvisversiota. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.