Herkuttelemassa Silja Serenadella

tunnetila: innostus

lights2

Vietin syntymäpäivääni juuri pari viikkoa sitten laivalla. Silloin risteilimme Tukholmaan Silja Symphonyllä. Viime viikonloppuna pääsin tutustumiskäynnille palveluitaan uudistaneelle Silja Serenadelle.

Vaikka risteilymme Symphonyllä oli onnistunut, niin silti vähän harmitti kun näin millaisia herkkuja sisaraluksella olisi ollut tarjolla. Noh, täytyy mennä pian uudestaan ja valita tällä kertaa alukseksi Serenade.

Serenadella oli mm. uudistettu DeLuxe -hyttejä, lasten leikkimaailmaa ja olipa laivalla saatavilla myös hauskoja Muumi-perhehyttejä. Eniten minua kiinnostivat kuitenkin Serenaden uudet kahvilat ja ravintolat.

petitfours tea fruitsaladcheeseplate maistelu

Coffee & Co. -kahvila oli sisustettu kivasti ja teetä siemaillessani unohdin olevani laivalla. Tunnelma oli kuin missä tahansa trendikkäässä kahvilassa. Vitriinit notkuivat herkkuja macaronseista ja käsintehdyistä konvehdeista juustolautasiin ja valtavan suuriin katkarapuleipiin.

Toinen uusista ravintoloista, nopeaan herkutteluun tarkoitettu Fast Lane, tarjoili mm. maukkaita falafelejä, fish n’ chipsejä, hampurilaisia, salaatteja ja hodareita. Superhyvät hodarisämpylät tulevat Belgiasta ja hampurilaispihvit valmistetaan laadukkaasta hereford-lihasta.

Kyselin kasvisruokien perään ja ilokseni kuulin, että erikoisruokavaliot on uudessa menussa otettu todella hyvin huomioon. Hampurilaisen saa kasvispihvillä ja jopa maidottomalla juustosiivulla, ja hodarisämpylän saa gluteenittomana. Myös muut ruoat voidaan valmistaa asiakkaalle sopivalla tavalla.

sale desiqual desiqual1 desiqual2

Uusien ravintoloiden lisäksi Serenadelle oli tullut suuri Desigualin myymälä. Vaatteiden ja asusteiden lisäksi myymälässä oli oma osastonsa kodin tekstiileille. En ole edes tiennyt, että Desigualilla on myös kodin tuotteita. Virkistävää ja värikästä oli tarjonta myös kodinosastolla, ihan niin kuin barcelonalaisella brändillä muutenkin.

Vuoden alussa kaikilla Siljan laivoilla vietetään ale-viikkoja. Hain pari viikkoa sitten tax freestä itselleni pikaisesti YSL:n valokynän ja Essien kynsilakanpoistoaineen, muuten jätin alet käymättä läpi. Näin jälkeenpäin vähän harmittaa.

Kai se on alettava suunnittelemaan uutta risteilyä samaan putkeen… Siskoni onneksi innostuu aina aiheesta kun mainitsen vain taikasanan ”Tukholma”.

architecture mirrorselfie deluxeasu1

Kiitos vierailukutsusta siljalaiset. Oli tosi kiva käydä!

Kiitos viimeisestä kuvasta Sanna / Siveltimellä

0

(10) Kommentit

 1. Johanna says:

  Hei nuo muumiperhehytit rupes kiinnostaan! Näitkö ihan kunnolla millaisia ne oli? Kylläpä rupes tekeen mieli Tukholmaan 🙂 Ja laivan herkut.. Ei nekään pahalle kuulosta ?

  1. Nina says:

   Muumiperhehytit oli söpöjä! Niissä oli mm. muumin muotoinen lamppu, muumiaiheisia kuoseja, seinissä ja vaikka missä yllättävissä paikoissa oli isoja muumi-aiheisia tarroja (lapsille kivoja bongauskohteita) jne. Sisustus oli merihenkinen, erosi muista DeLuxe (hotellihuonemaisista) hyteistä raikkaudella ja reippaudella. Varmasti ovat lapsille mieleen. Kylppärissä en käynyt, joten en tiedä millaiset hoitopöydät tms. hyteissä on, mutta uskon että myös tuo on otettu huomioon.

   Ja Harri -hylje, ei liity mitenkään muumihytteihin, oli myös söpö ja pehmeä. 😀 Harri siis nappaa rohkeimmat käytävillä kainaloonsa. Olit sitten lapsi tai aikuinen. 🙂

 2. Mirva says:

  Täydellinen ajoitus, kiitos postauksesta! Ollaan viikon päästä menossa Tukholmaan Serenadella. Hyvä kuulla että siellä on uusia kahviloita. Kaukana on ne ajat kun kasvissyöjän piti ottaa laivalle mukaan omat eväät. Onhan siellä ollut aina salaatteja, mutta silti oli helppoa tehdä mukaan omat sämpylät. 🙂

  1. Nina says:

   Hei mahtava että ajoitus osui kohdalleen! Ja nyt todellakin kannattaa jättää omat eväät kotiin ja maistella tarjoiluja. Kahvilan tuotteet olivat todella herkullisen näköisiä, suklaapralinet täydellisiä ja kaikki maistelemamme pienet syötävät (maistoin myös kasvishampurilaista) olivat erinomaisia.

   Kivaa merimatkaa Teille Mirva!

 3. Oi että maistuisi tälläisenä pakkaspäivänä taas nuo suklaat teen kera, nams 🙂 Kiitos ihanasta seurasta Serenadella. Nähdään taas! 🙂

  1. Nina says:

   Nuo suklaat vievät kyllä kielen mennessään. Ihanan täyteläisiä! Kiitos seurasta myös sinulle, toivottavasti nähdään taas pian! 🙂

 4. koshka says:

  Voi, minä niin tykkään laivailusta! Joko ihan matkustusmuotona paikasta toiseen tai sitten varta vasten itse risteilemisestä: ihan täydellisiä minibreikkejä vaikka silloin, kun ei ehdi parantelemaan matkakuumetta pidemmällä reissulla! Ihana kun saa vaan nauttia maisemista, syödä hyvin (tällä osastolla on tapahtunut kyllä huimaa kehitystä viime vuosina näillä lähialueen paateilla!) ja ehkä vähän pyöriä kaupoissa tai lillua spa-osastolla. Ja joskus osuu joku hyvä livekeikkakin reitille! Mukavalta näytti tämä sinun Serenade-reissukin!

  1. Nina says:

   Risteilyt on kyllä täydellisiä minibreikkejä! Synttäreiden viettäminenkin oli laivalla tosi kivaa.

   Tällä Serenaden tutustumiskierroksella laiva oli ihan satamassa eikä liikkunut minnekään. Oli siis kaikki laivan parhaat puolet ilman meripahoinvointia. 🙂 Olisin voinut jäädä sinne pidemmäksikin aikaa. Meinasin jo jossain vaiheessa livahtaa piiloon DeLuxe-hyttiin ja jäädä salamatkustajaksi. 🙂

   1. Nina says:

    Ja niin, noi keikat on aina bonusta. Nyt olisi tänä keväänä Antti Tuisku Siljalla. Tekisi mieli bailaamaan Tuiskun tahtiin. 😀

    1. koshka says:

     Aaa, niin tutustuitte laivaan tosiaan satamassa! Hyvä noinkin:) Tuiskun tahtiin voisin mieluusti itsekin jammailla – josko tsekkailisi Siljan varaussivuja ihan pikaisesti 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.