Kiitos, kuuluu hyvää

tunnetila: ilo

sunny_selfie

Tapasin viime viikolla monia kavereita ja tuttavia erilaisissa iltatilaisuuksissa. Vastasin perinteiseen ”Mitä kuuluu?” kysymykseen iloisesti. ”Kiitos, minulle kuuluu tosi hyvää.”

Suurin osa tapaamistani henkilöistä totesi, että onpa ihana kuulla että jollekin kuuluu hyvää. Ihmisiä kuulema vaivaa juuri nyt loskan ja harmauden aiheuttama kooma, eikä mikään oikein huvita.

Tiedän, että yltiöpositiivinen asenne ärsyttää monia, eikä kukaan jaksa olla aina iloinen. Eikä tarvitsekaan olla. Joskus on ihana oikein kunnolla murjottaa ja velloa maailman synkkyydessä. Mutta itse olen ottanut elämääni sellaisen ohjeen, että jos joku ärsyttää, niin teen asialle jotain. Tiedän, että kaikkiin asioihin ei voi vaikuttaa, mutta aina kannattaa yrittää vaikuttaa kaikkeen siihen mihin pystyy. Kannattaa olla oman elämänsä herra.

Voisin tällä hetkellä olla surullinen siksi, että syksyllä pahasti jumahtanut selkäni ei ole vieläkään kunnossa. Kivusta valittamisen sijaan olen käynyt säännöllisesti hierojalla ja pyrin treenaamaan selkää paljon. En harmittele loskaa, vaan iloitsen kunnollisista jalkineista ja kuivista jaloista. Loska nimittäin kertoo siitä, että lumet sulavat ja kevät on tulossa. Juuri nytkin aurinko paistaa taivaan täydeltä ja kohottaa mielialaa valtavasti. En valittanut viikonloppuna kasvoja piiskanneesta räntäsateesta, vaan pakenin sadetta ihaniin kahviloihin ja herkuttelin sydämeni kyllyydestä.

Tiedän kärsiväni lähes joka vuosi kevätväsymyksestä. Väsymystä ehkäistäkseni olen lähdössä muutaman viikon päästä talvilomalle. Vaihdoin myös tammikuussa hetkeksi työtä, kun sama vanha puurtaminen väsytti. Tykkään vanhasta työstäni, mutta olen tehnyt lähes samaa hommaa yli kymmenen vuotta. Kun minua pyydettiin lainaan toiseen paikkaan syksyyn asti, mietin pari päivää ja hain uuteen hommaan. Kyllä kannatti! On ollut todella inspiroivaa oppia uutta! Eteenkin kun tietää, että kahdeksan kuukauden kuluttua on mahdollisuus palata vanhaan.

Elämässäni on tapahtunut alkuvuoden aikana kivoja ja isojakin juttuja. Voin siis rehellisesti sanoa, että minulle kuuluu hyvää.

Toinen vaihtoehto olisi, että makaisin illat ja viikonloput sängyn pohjalla selkäkipua surkutellen. Kävisin zombiena töissä, ja tekisin vanhaa työtäni kun en olisi uskaltanut tarttua täysin uuteen juttuun. Kirjoittaisin blogiini tylsiä postauksia loskasta ja luultavasti tuloillaan olevasta kevätväsymyksestä. Onneksi olen valinnut toisin.

Toivottavasti Tekin voitte kysyttäessä vastata, että Teille kuuluu hyvää. Jos fiilis ei ole ihan niin positiivinen, niin miettikää mikä tekisi teille paremman olon. Pukeutukaa sään mukaisesti ja menkää pitkälle kävelylenkille. Soittakaa ystävälle jota ette ole nähneet aikoihin ja käykää yhdessä leivoksilla. Selatkaa työpaikkailmoituksia ja hakekaa uusiin paikkoihin. Miettikää tekisikö sittenkin mieli opiskella jotain. Tehkää virkistäviä reissuja läheisten luo tai buukatkaa piristävä hotelliyö omasta kaupungista. Asiat voivat olla pieniä tai suuria. Tärkeintä on, että ne ilahduttavat Teitä ja tuovat elämäänne vaihtelua jos sitä kaipaatte.

Tarttukaa eteen tuleviin mahdollisuuksiin, ja ennen kaikkea, luottakaa itseenne!

0

(6) Kommentit

 1. Merja says:

  Ihana Nina❤️
  Täällä ikuinen optimisti joka katsoo aina ensin sen kolikon paremman puolen ja sitten heittää sen surutta menemään. Arjesta ne ilot on otettava, juhlia on harvakseltaan. Tänään ilahduttaa puhdas valkoinen maailma yöllisen lumisateen jälkeen ja upea auringonpaiste joka valaisee koko maiseman.
  Kauneimman auringonsäteen sieppaan ja lähetän sen Sinun sydämeesi Nina – ole hyvä ☀️

  1. Nina says:

   Auringonsäde tuli perille ja osui suoraan sydämeeni! Lämmittää ihanasti ja sai leveän hymyn kasvoilleni. Kiitos Merja! <3

 2. Heidi V says:

  Ihana postaus 🙂 Asenne ratkaisee.

  Kevätaurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmitti, siinä yksi hyvä juttu tältä päivältä.

  1. Nina says:

   Kiitos Heidi! Kyllä, asenne on tärkein ja oikealla asenteella pääsee pitkälle. 🙂

 3. Ihana, ihana postaus! Olen samaa mieltä 🙂

  1. Nina says:

   Jee, ihana kuulla Ansku! 🙂 Sinä oletkin jo hyvällä mallilla suuntaamassa kohti unelmiasi. Se jos mikä on mahtavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.