Victoria Peak

tunnetila: ihastus

victoriapeak1

Perinteinen lomanjälkeiskiire on iskenyt. Aikaa reissukuvien läpikäymiselle ei löydy millään. Sormet kyllä liikkuvat nopeasti näppiksellä, mutta naputeltu teksti ei liity blogisisältöihin millään tavalla. Huh, pakko kuitenkin rutistaa tähän väliin edes yksi postaus.

Kuten moni Teistä varmasti tietää, Hong Kong koostuu kolmesta eri osasta: Hongkongin saaresta, mantereeseen kuuluvasta Kowloonin niemimaasta ja Kiinan rajalle ulottuvista Uusista territorioista.

Hotellimme sijaitsi Hongkongin saarella, ja saaren maasto on todella vuoristoista. Liikuimme paljon superhelppokulkuisella metrolla, mutta reissun aikana sai kyllä samalla myös loistavan pepputreenin. Tuntui että aina kun liikkui kaupungilla, niin oli joko metrossa, ylämäessä tai kauppakeskuksessa.

victoriapeak4victoriapeak6 victoriapeak2victoriapeak5

Hongkongin saaren tärkein nähtävyys on saaren korkein huippu, Victoria Peak. Victoria Peakin näköalatasanteelle kannattaa matkustaa jyrkästi vuorenrinnettä nousevalla Peak Tramilla, pienellä raitiovaunulla. (Italian Triestessä mäkeä ylös nouseva Opicina Tramway on tosin vielä jyrkempi ja siksi jännittävämpi, mutta kiva kokemus oli Peak Tramkin.)

Maisemat Victoria Peakilta ovat vertaansa vailla! Huipulta alas katsellessa ymmärtää, miten vähän saarella on matalaa aluetta jolle voi rakentaa (yli 7 miljoonaa hongkonglaista elää todellakin kirjaimellisesti päällekäin korkealle nousevissa pilvenpiirtäjissä), ja miten suuri osa saaresta on vehreyden peitossa. Tuo vihreys ja puistojen paljous yllätti minut todella positiivisesti.

Huikeiden maisemien ja lenkkeily-/kävelyreittien lisäksi huipulle on rakennettu, mitäpä muutakaan, kuin pari kauppakeskusta. Kävimme reissulla (vahingossa) varmaankin kahdessakymmenessä eri kauppakeskuksessa. Emme juuri kierrelleet kaupoissa tai shoppailleet, mutta jotenkin päädyimme aina metrotunnelista noustessamme sisälle kauppakeskuksiin.

victoriapeak3victoriapeak8victoriapeak9 victoriapeak7

Vaikket yleensä haluaisi matkustellessasi käydä kohteiden suurimmissa ”turistirysissä”, niin näköalapaikat kannattaa käydä läpi aina. Sille on syynsä miksi ne ovat niin suosittuja.

Yksi lempipaikoistani maailmassa on Empire State Building. Olen käynyt siellä jokaisena vuorokauden aikana, ja joka kerta näkymä salpaa hengen. Victoria Peakista minulle jäi vähän sama fiilis. Olisin voinut tuijotella maisemia loputtomasti, ja kaipuu huipulle jäi kytemään vahvana mieleen. Miten kaunis tuo näkymä olisikaan ollut yöllä!

Noh, ensi kerralla sitten…

0

(2) Kommentit

 1. CurryKaneli says:

  Todella upeat näköalat. Näkymät ovat varmaan upeat myös pimeällä. Ainakin viime vuoden Singaporen ja tämän vuoden Bangkokin visittiien yhteydessä huomasin, että ne ostoskeskukset ovat oivia paikkoja viillennykseen, kun ulkona on niin kuuma :).

  1. Nina says:

   Oih, Singapore on minulta vielä näkemättä. Bangkok on myös ihana! Tosin Thaimaa on täysin erilainen mitä esim. Hongkong oli, mutta ihania molemmat.

   Hyvä pointti muuten tuo kauppakeskusten viilentävä vaikutus. Kesällä niissä tulisi varmaan vietettyä aikaa enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.