Hongkongin monet kasvot

tunnetila: muistelu

hongkongpark3

Voisin melkein sanoa, että mitä et Hongkongista löydä, sitä et tarvitse. Ja nyt en tarkoita tällä ostosten tekemistä, vaikka siihenkin tuo pätee varmasti.

Hongkong on pinta-alaltaan pikkuruinen (kooltaan vain 1 104 km²), mutta se tarjoaa jokaiselle jotakin. Kaupungin hulinaa ja puistojen rauhaa. Vaeltelureittejä vuorilla ja ihania hiekkarantoja. Modernia teknologiaa ja tuhatvuotista kiinalaista kulttuuria. Valtavia luksusta pursuavia kauppakeskuksia ja pieniä pajoja, joissa käsityöläiset myyvät halpaa posliinia. Eloisaa Disneylandia ja temppeleitä hiljentymistä varten.

hongkongpark1hongkongpark4 hongkongpark2

Yllä olevien kuvien Hong Kong Park sijaitsee keskustassa kaiken vilskeen keskellä. Puiston penkit olivat täynnä lounastuntiaan viettäviä ihmisiä, jotka olivat laskeutuneet pilvenpiirtäjistä hetkeksi täysin toisiin maisemiin kulman taakse.

Kaupunki oli monipuolisin ja kiinnostavin paikka missä olen koskaan käynyt. Vähän hirvittää sanoa tätä ääneen, mutta sanon kuitenkin. Hongkongissa minulle nimittäin tuli olo, että vaikka syvästi New Yorkia rakastankin, niin kyllä tulevaisuus on Aasiassa.

Olen välillä huomannut elätteleväni haavetta muuttaa New Yorkiin taas joskus vähän pidemmäksi aikaa. Nyt kuitenkin sanoin miehelleni, että mitäs jos vaihdettaisi suuntaa, ja mietittäisiin elämän siirtämistä hetkeksi Aasiaan. Uskon, että Kiinalla tai Japanilla voisi olla meille paljon enemmän annettavaa kuin jo monen kertaan nähdyllä ja koetulla New Yorkilla.

keskusta1kowloon2kowloon1timesquare

0

(4) Kommentit

 1. merikukka says:

  Ihan samanlaisia ajatuksia minullakin. Kyllä aasialaiset miljoonakaupungit ovat vieneet minunkin sydämeni. En ole vielä käynyt Hong Kongissa, mutta luulen, että tykkään siitä yhtä paljon kuin Tokyostakin. Jos pitäisi valita New York tai Tokyo, niin Tokyoon lähtisin uudestaan. Tokyossa oli niin hyvää ruokaa, että voisin lähteä ihan vaan ruoan takia sinne 😀 Eikä ruoka maksanut paljon. Michelin-tähden ravintoloitakin löytyy hyvin paljon.

  1. Nina says:

   Mäkin haluan Tokioon! Ja Pekingiin. Ja Osakaan. Ja takaisin Hongkongiin! Äääää, voi itku sentään! 😀

 2. Rakastan New Yorkia, mutta hullaannuin Tokioon ja Hongkongiin. Meillä onkin toinen Hongkongin reissu reilun kuukauden päästä. Tutkailen jo kiivaasti mitä kaikkea kivaa voimme päämäärättömän hortoilun lisäksi tehdä.

  1. Nina says:

   Vitsit, ehtisinköhän mä viikonloppuna kirjoittelemaan muutaman menovinkin blogiin?! No täytyy yrittää laittaa jotain ylös ennen kuin menette sinne. Tosin ei me tehty mitään kummallista, mutta jos silti keksisin jotain vinkattavaa, niin teen sen mielelläni. Voi teitä onnekkaita kun pääsette sinne niin pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.