Herkullinen tomaatti-tonnikalalasagne

tunnetila: herkuttelu

tonnikalalasagne6

Vaikka rakastan istua valmiiseen pöytään ja syödä muiden valmistamaa ruokaa, niin kun syö yli viikon ravintolassa kolme kertaa päivässä (aamiainen, lounas ja illallinen), niin alkaa jo väistämättä kaivata itse keittiöön.

Hemmottelin meitä heti Hong Kongin reissun jälkeen kotitekoisella tomaatti-tonnikalalasagnella, ja huh huh miten hyvältä kotiruoka maistuikaan!

Sain pari viikkoa sitten tutustuttavakseni uunituoreen Teresa Välimäen ja Mikko Rinnan kirjan Kokkaa, liiku ja nauti*. Kirja on todella tuhti paketti ravinnosta, treenaamisesta ja terveydestä, enkä ole ehtinyt vielä reissun takia lukea kirjaa kunnolla. Bongasin kuitenkin heti ensivilkaisulla kirjasta todella herkullisia reseptejä, joita olen jo ehtinyt kokkailla useampaakin.

tonnikalalasagne3tonnikalalasagne4tonnikalalasagne2tonnikalalasagne1tonnikalalasagne5

Tomaatti-tonnikala lasagne (4:lle)

2 prk tonnikalapaloja vedessä (MSC-sertifioitua)
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1/2 pkt (n. 220g) täysjyvälasagnelevyjä
1 prk yrtti-tomaattimurskaa
1 prk maustettua ruokakermaa maun mukaan (esim. 3 juustoa)
1 prk raejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 dl emmental-juustoraastetta

Sekoita tonnikalan joukkoon kulhossa sitruunan mehu, 0,5 tl suolaa ja mustapippuria. Mausta tomaattimurska lopulla suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa lasagne kerroksittain lasagnelevyistä, tonnikalasta, tomaattimurskasta, ruokakermasta, raejuustosta ja basilikasta leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 180-asteisessa uusissa 45-60 minuuttia.

Jäähdytä hetki folion alla ja tarjoile.

******************

Teresa Välimäen laatimat reseptit on luotu Mikko Rinnan kehitämän Diet builder – menetelmän ruokavaliomalleihin sopivaksi. Diet builder -menetelmä auttaa mm. laihduttajaa ja hyvinvoinnista kiinnostunutta rakentamaan itselleen terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion. Aterioiden herkullisuudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka haluaisi samalla pudottaa painoa tai syödä terveellisesti runsaan liikunnan ohella.

Kirjassa on selitetty Diet builder -menetelmä hyvin tarkkaan, joten jokaiselle menetelmästä kiinnostuneelle kirja on kullan arvoinen. Itselleni Diet builder oli menetelmänä uusi, eikä minulla ole juurikaan tarvetta painon pudotukseen. Järkevä, aktiiviseen treenaamiseen sopiva ruokavalio kuitenkin kiinnostaa, joten uskon kirjan jäävän minulla aktiiviseen arkikäyttöön.

Mikäs sen mukavampaa jos treeniä edistävä ruoka vielä maistuukin näin hyvältä!

0

(6) Kommentit

 1. moonangel says:

  Kiitos reseptistä menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂

  1. Nina says:

   Ole hyvä! Tykkäsin tuosta itse tosi paljon! Itse asiassa tein lasagnea taas eilen. 🙂 Tällä kertaa kaapista löytyi mustapippurilla maustettu ruokakerma ja chilimaustettu tomaattimurska. Oli hyvää, mutta parempaa oli kun käytti ohjeissa mainittua kolmen juuston kermaa ja yrttitomaattimurskaa.

   Ja niin, ohje on neljälle, mutta meillä suursyömäreillä tuosta syö juuri ja juuri kolme. 🙂 Eilenkin kun oli ystävä kylässä, niin loppui melkein kesken kun jokainen otti lisää. 🙂

 2. Kikka says:

  Kiva saada uus resepti kokeiluun, joten kiitos siita! Onko ”maustettu ruokakerma” sellaista paksumpaa (sour cream consistency) eika siis tavallista kermaa? Oletan etta on. Kaynpa kaupassa ja kokeilen reseptia.

  Hyvaa kevatta sulle! Ihana kun on pidemmat paivat ja alkaa ruoho vihertamaan.

  1. Nina says:

   Tuo maustettu ruokakerma on siis ihan tavallista kermaa, johon tuo hieman lisää paksuutta siihen lisätyt juustot. Äh, en tiedä miten noita täällä Suomessa tehdään. 🙂 Mutta ei siis ole sellaista paksua mitä varmaankin tarkoitat. Olisikohan siellä teilläpäin tuollaista maitotuotetta? Suomessa kun nämä dairy -tuotteet on niin erilaisia mitä Jenkeissä.

 3. Kikka says:

  Ok, kiitti. Laitan kermaa ja juustoo summanmutikassa menemaan. Kokeillaan!

  1. Nina says:

   Uskon että tulee hyvä, teit miten tahansa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.