Jos Suomessa olisi parempi sää

tunnetila: onni

issey_maljakko

Jos Suomessa olisi parempi sää, säästäisin rahaa vuodessa tuhansia euroja. Tai jos kaikki tuo raha ei säästyisi, niin se ainakin jäisi Suomeen ja virkistäisi taloutta. Jos Suomessa olisi parempi sää, lopettaisin myös maapallon turhan saastuttamisen ja jatkuvan lentelyn maailman eri kolkkiin.

Olen ollut tämän viikonlopun piiiiiitkästä aikaa kotona. Kävin läpi jääkaapin ja heitin roskiin kaikki vanhaksi menneet ruoat. Raejuuston parasta ennen oli 12.4. ja sitruunat olivat muuttuneet vihreiksi pöllyäviksi homepalleroiksi. En ole ollut kotona kokonaista viikonloppua pariin kuukauteen ja sen kyllä huomasi.

Kävin myös postipinon kimppuun ja avasin muutaman viimeisen kuukauden aikana tulleet postit. Poistin muoveissa tulleista aikakauslehdistä muovit päältä ja totesin, että yksi muoveissa olleista lehdistä oli tullut joulukuussa. Juuri tämän vuoksi olen lopettanut kaikki lehtitilaukset. En vain ehdi koskaan lukemaan niitä!

Niin ikään vaatekaappi sai osansa kotiviikonlopusta ja pakkasin paksuimpia vaatteita vintille pois kesän alta.

teella

Palataan kuitenkin ajatukseen, josta kirjoitin postauksen alussa. Olen nauttinut kotiviikonlopusta silmittömästi! Olen ollut valtavan onnellinen kun olen saanut kotia siistimmäksi. Tekemättömistä asioista muodostunut stressi kaikkosi harteilta askare askareelta.

Kotoilun lisäksi olen nauttinut jumalaisesta kesäsäästä ja jouteliaisuudesta. Olen istuskellut kahviloissa, juonut litroittain teetä, kuunnellut rauhallista live-jazzia (Kluuvikadun Fazerilla, oli ihanaa!!), syönyt lounaani aurinkoisella terassilla ja ihastellut Marimekon muotinäytöstä aurinkoisella Espalla.

Jos Suomen kesä olisi edes näin lämmin (eilen mittari näytti kotona +22 eikä aurinko paistanut mittariin) ja aurinkoinen, olen ihan varma, ettei minua vaivaisi alituiseen järkyttävä kaukokaipuu.

Pidän matkustelusta, mutta voisin ihan yhtä hyvin lähteä viikoksi Ahvenanmaalle tai olla kuukauden mökillä, jos olisi takuu aurinkoisesta kesäsäästä.

Työkaverini vuokrasi perheensä kanssa viime kesänä asuntoauton kahdeksi viikoksi. Heillä ei ollut matkasuunnitemia. He päättivät matkustella sinne minne nenä näyttää, ja sinne missä paistaa aurinko. Koko heidän lomansa ajan satoi vettä. Joka päivä, aamusta iltaan. Lisäksi oli ihan hemmetin kylmä. ”Paskin loma ikinä”, ja joululomalla otettiinkin sitten liput kahdeksi viikoksi Thaimaahan. Se siitä ekologisuudesta ja rahojen jättämisestä kotimaahan.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ahdistun kylmyydestä ja synkkyydestä. Jos Suomessa olisi parempi sää, jättäisin kesälomarahani Suomeen ja nauttisin uskomattoman kauniista kotimaastani. Jo tämän viikonlopun aikana olen nähnyt Helsingistä niin ihania puolia, ettei mikään maailmankolkka vedä sille vertoja.

0

(4) Kommentit

 1. Olen huomannut itsessäni vähän samaa, vaikka edelleen rakastan kunnon talvea, jos sen perään ei tule kunnon kesää, niin hitsi mikä ahdistus. Viime kesä oli todellinen huipentuma huonon talven jälkeen sille, mitä odotan vuodelta. Toukokuussa on ollut kyllä nyt ihan mahtavia kelejä, sellaisia jotka lämmittää omaa mieltä. Itse en tarvi mitään kamalaa hellettä vaan just tällainen +20°C on kiva, mutta kun viime kesänä oli kesäkuu koko ajan +10°C kieppeissä ja vettä tippui niin ilman viikon lomaa lämpimimmissä olosuhteissa kesäkuun alussa niin olisin varmaan kuollut. 😀

  1. Nina says:

   Sama! Mä mietin kans että ilman helteistä kesälomaa ei olisi tämä tyttö pystynyt olemaan töissä pitkää talvea viime ”kesän” jälkeen. Mäkin kyllä tykkään kunnon talvesta, mutta sille tasapainoksi vaaditaan myös kunnon lämmin kesä.

 2. CurryKaneli says:

  Viime kesäloma oli meilläkin surkea. Vietimme mökillä eikä lämpö noussut kertaakaan yli 20 asteen. Mä olen vakaasti päättänyt, että sitten joskus kun pääsen (jos pääsen) eläkkeelle, niin ainakin talvet asun jossain missä aurinko paistaa ja on lämmintä. Mutta nämä lämpimät kevätpäivät ovat ihania, harmi vaan, että tämäkin ihana viikonloppu meni töissä, mutta onneksi on valoisaa pitkään, niin ehtii vielä nauttia illallakin auringosta ja lämmöstä.

  1. Nina says:

   Valoisat illat on ihania! Tuntuu että päivä jatkuu loputtomiin. Minulla on tulevaisuuden suhteen samat suunnitelmat. Eläkepäivät auringossa tekee niin hyvää (jo nyt tässä iässä) kolottaville nivelille. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.