Paikallisessa sidreriassa

tunnetila: hauskuus

cideria2

Vietimme yhden reissun hauskimmista illoista San Sebastianissa Sidreria Beharrissa.

San Sebastian on kuuluisa vahvasta siideristään, jota alueella pannaan useissa panimoissa. Sidreriat sijaitsevat pääosin San Sebastianin lähialueilla, mutta iloksemme löysimme yhden sidrerian myös vanhan kaupungin keskustasta.

Sidreriassa voi valita illallisen listalta normaalisti, tai sitten voi ottaa menun, joka sisältää neljä paikalliseen tapaan valmistettua ruokalajia, ja paikallista siideriä niin paljon kuin jaksaa juoda.

Otimme, suomalaisia kun olemme, tietysti menun rajattomalla siiderimäärällä. Siitä se hauskuus sitten alkoi! Ja ei, hauskuus ei tullut juodun siiderin määrästä, vaan tavasta, jolla siideriä sai juotavakseen.

cideria3cideria_selfcideria4

Siideriä laskettiin itse valtavista tankeista suoraan lasiin. Ensin avattiin hana niin täysille, että siideri suihkusi hanasta kaarella lattialla olevaan ämpäriin. Liian pienellä volyymillä siideri lorotteli lattialle, eikä hommasta tullut mitään. Kun suihku oli tasainen, lasi lykättiin siiderisuihkun alle, ja lasia nostettiin alhaalta ylös vasten suihkua muutaman kerran. Sitten hana käännettiin äkkiä kiinni.

Tämän jälkeen siideriä oli tilkka lasin pohjalla, ja tuon tilkan kanssa mentiin pöytään jatkamaan ruokailua. Siideri oli niin vahvaa (ja hiivaista), että sitä ei todellakaan voinut juoda kerralla paljon. Mutta aina kun lasi tyhjeni, oli edessä matka tankille täyttämään lasi.

Vitsit että meillä oli hauskaa! Tekniikan oppimisessa meni hetki ja oli kiva seurata myös muita illallistajia käyttämässä siiderihanaa. Kaikki nauroivat ja kiljahtelivat iloisena siideriä laskiessaan.

cideria_omeletcideria_cidercideria_chicken cideria_dessert

Jos ravintolan siideri oli tuhtia tavaraa, niin paikallinen ruoka oli myös sellaista mättöä, että illallisen lopussa oli vatsa pinkeänä. Paikallinen turskaomeletti alkupalaksi oli kookas, mutta niin hyvää, että se oli pakko syödä kokonaan.

Seuraavassa annoksessa oli myös turskaa, ja yli viikon joka päivä kalaa syöneenä alkoi turska jo vähän tökkiä. Lopulta söin annoksesta vain vähän, ja päätin jättää vatsaan tilaa seuraaville ruokalajeille.

Pääruoaksi oli valtava grillattu ribsi tai vaihtoehtoisesti grillattua kanaa. Kun näin eteeni kannetut jättimäiset kananrinnat olin pyörtyä jo pelkästä näystä. Ajattelin, että maistan annoksesta vain vähän. Kana oli kuitenkin niin järjettömän hyvää, annoksen perunoista puhumattakaan, että vedin koko valtavan annoksen napaani mukisematta. En ymmärrä miten tuo kana oli tehty! En ole mikään suuren suuri lihan ystävä, mutta tuo liha suli suuhun ja maistui taivaalliselta.

Jälkkäriksi tuli herkullista paikallista juustoa, omenamarmeladia ja korillinen pähkinöitä.

Voitte vain kuvitella millaista oli tuon ruokamäärän jälkeen lähteä viettämään iltaa kaupungille. Vaapuimme meren rantaan, etsimme lähimmän penkin ja katselimme auringonlaskua vatsat täpösen täysinä.

Mutta kyllä oli kiva ilta! Vaikka sidreriassa käyminen on aika perinteinen turistijuttu, suosittelen sitä silti lämpimästi. Sille on usein syynsä, miksi joistakin jutuista tulee suosittuja turistien keskuudessa. Jotkut jutuista on oikeasti kivoja ja kokemisen arvoisia!

5 5

(2) Kommentit

  1. Hauksoja kuvia, naurahtelin täällä itsekin, niin hyvin kuvailtu siideri-safkakeikka :D. Tosiaan, jotkut turistijutut ovat ihan oikeasti kokemisen arvoisia!

    1. Heh, tuo ilta oli oikeasti tosi kiva! Ja tietysti olin valinnut illallisasuksi mekon, jonka helma viistää maata. Arvaa oliko mekko siiderissä kun yritin saada sopivaa siiderimäärää jäämään roiskivan paineen alla lasin pohjalle?! 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.