Rantaelämää San Sebastianissa

tunnetila: ikävä

beachlife1

Jos Bilbaossa rannat oli kaukana ja lämpötila (+25) ei tyydyttänyt allekirjoittanutta, niin rantaeläjän taivas löytyi sadan kilometrin päästä San Sebastianista (baskiksi Donostia).

Bussimatka San Sebastianiin (bussiliput ostetaan Donostiaan, San Sebastiania ei bussiaikatauluissa lue) kesti pari tuntia, ja matka maksoi 12€/hlö. San Sebastianin pääranta, turistien kansoittama, mutta silti ah niin ihana La Concha, on yksi Euroopan ensimmäisistä virallisista uimarannoista. Ihmiset tulivat muinoin tuolle rannalle Ranskasta ja Espanjasta, ja pian sai alkunsa koko Euroopan uimarantakulttuuri.

La Conchan lisäksi San Sebastianista tunnetaan myös toinen ranta, Zurriola, jonne tuulet puhaltavat niin hyvin, että se on yksi maailman parhaista paikoista surffata.

sneaking1 beachlife4beachlife5beachlife6

Olen tunnettu ystävieni kesken siitä, että minulla on aina kylmä, ja että kuljen myös kesäisin kevytuntuvatakissa. Ehkä juuri siksi nautin niin valtavasti kuumista kesäpäivistä rannalla.

Vaikka makaan rannalla usein varjon alla, on oikeasti maailman ihanin tunne kun varpaat on kerrankin lämpimät (ilman villasukkia). Voin helposti maata rannalla tuntikausia ja kaipaan rannalle aina, ihan ympäri vuoden. Ehkä siksi elo Suomessa tuntuu välillä ylitsepääsemättömän vaikealta.

Upeiden rantojen lisäksi San Sebastian oli kaunis, värikäs, vehreä ja eloisa. Bilbaon hiljaisten katujen jälkeen valtavat turistimassat tuntuivat hetken epämiellyttäviltä, mutta kun meininki oli rentoa ja iloista, niin ilakointiin lähti pian itsekin mukaan.

Satuimme esim. paikalle, kun eräältä vanhan kaupungin pikkukujista alkoi yhtäkkiä kuulua musiikkia. Ihmiset kiinnostuivat kuulemastaan ja alkoivat vaeltaa musiikin suuntaan. Kävi ilmi, että kadulla soitti musiikkia muutaman nuoren pojan bändi. Yhtäkkiä tuo katu oli viimeistä senttiään myöten täynnä iloista juhlakansaa ja käynnissä oli mahtavat katubileet, joissa kaikki lauloivat, tanssivat ja hyppivät innoissaan. Meininki oli huikea, ja mukana jorasivat kaikki vanhuksista pikkulapsiin.

palmtree2promenadepalmtree1tornihouses1

Vaikka San Sebastian ei mikään suuren suuri kaupunki olekaan (asukkaita alle 190 000), myös siellä ostosten tekoon oli mahdollisuuksia enemmän kuin monessa muussa paikassa. Mm. vanhassa kaupungissa oli ihania pikkuliikkeitä vaikka kuinka!

Omaan makuuni kivoimpia liikkeitä olivat mm. vaateliikkeet D Closet ja Cabo Rojo, sisustusbutiikki Rumbo propio, viehättävää grafiikkaa myyvä Koloreka ja todellista ylellisyyttä henkivä Noventa Grados. Aivan ihania paikkoja kaikki, ja ihan lähellä toisiaan.

Myös San Sebastianista lähtöisin olevan Lorak Mendianin liike kannattaa katsastaa, jos törmäät niihin Espanjan reissuillasi. Sovitin San Sebastianin Lorak Mendianilla ihan hirvittävän kasan kivoja käyttävaatteita. Mekot, puserot ja housut, olivat kaikki mitoitukseltaan kuin minulle tehtyjä.

bridge1beast bridge2for_nice1

Palmut, kauniit kukkaistutukset, viehättävät vanhan kaupungin pikkubutiikit ja herkullista ruokaa tarjoavat ravintolat sekä pintxo -paikat, saivat minut viihtymään San Sebastianissa vähän liiankin hyvin.

Kun kotiinlähdön aika tuli, teki mieli piiloutua jonnekin ja vain unohtaa koko paluu. Jotkut onnekkaat nimittäin asuvat San Sebastianissa. Kyllä, siis asuvat, saavat elää arkea ja olla aina tuossa ihanassa ilmastossa. En kestä tätä epäreiluutta!

Palaan taas maanantaiseen aiheeseen nimeltä Lotto. Voi miksi en koskaan arvaa oikein niitä hemmetin numeroita?!?!?!

0

(8) Kommentit

 1. koshka says:

  Tuttuja tunteita! Siis jo alkaen siitä että täällä toinen samanlainen vilukissa ;D Ja sitten tuo, että matkalta paluu on aina kovin haikea (ainakin tietyistä kohteista). Viimeinen matkapäivä menee juurikin siihen, kun katselee paikallisia ihmisiä kadehtien sitä että he saa jäädä niihin maisemiin. Ja lentokentällä sama meno jatkuu: että nuokin onnelliset on vasta tulossa tänne ja itse olen menossa väärään suuntaan! Enkä edes koe olevani muutoin kateellinen ihminen:) Oi ja voi…kyllä se lottovoitto, jos ei muuta, niin ratkaisisi tämän asuinpaikkaongelman! Peukkuja numeroveikkaukseen ;D

  1. Ai että, nauroin kommentillesi ääneen! Mietin itsekin aina kentällä, että nuo onnekkaat ovat vasta tulossa tänne. 😀 Mutta toisaalta mietin myös lähtiessäni, että voi noita jotka tulevat takaisin. Siinä saa itselleen edes hetkeksi hyvän mielen. 😀 😀

   Kiitos peukkujen pidosta! Olenkin unohtanut tällä viikolla lotota. Onneksi vielä ehtii! 🙂

 2. Jenni says:

  No morjens mitkä maisemat! Kelpaisi vaihtaa tämä kaatosade tuohon biitsieloon… 🙁

  1. Joo, maisemat oli tuolla kyllä kohdillaan. 🙂 Kivaa viikonloppua, toivottavasti se tulee olemaan aurinkoinen!

 3. miumau says:

  Aah, iiik, miten ihanaa! Minulla on jo vaikka miten monta kohdetta siellä suunnalla missä pitäisi käydä! Täytyy varmaan tehdä autoreissu, että pääsee kiertämään Espanjan ihanat kaupungit ja päätyä sitten Portugalin länsirantaa pitkin Faroon. Miksi lomaa on aina niin vähän?!!?

  Nyt tosin olen täpinöissäni hiihtolomasta Lapissa – helmikuinen Ylläs – vähän toista kun rantaloma 🙂 Villasukat ainakin täytyy pakata – myös koiralle 😉

  Mukavaa viikonloppua, ja peukut lottoon!

  1. Suosittelen kyllä viettämään lomaa tuolla alueella Espanjaa. Koko perhe vaan autoon ja menoksi. Viihtyisin tuolla helposti vaikka koko kesäloman. Töihin paluu saattaisi vaan olla sen jälkeen niin karu kokemus, että olisi uuden loman tarpeessa välittömästi.

   Ihanaa viikonloppua sinullekin, ja kivaa (tulossa olevaa) talvilomaa! Olisi ihana päästä myös lappiin. Usko tai älä, olen ollut lapissa (Pyhällä) vain kerran elämässäni. Se reissu oli mieletön!!!

 4. Tarja says:

  On maailma kyllä epäreilu, kun meille annetaan täällä pohjolan perukoilla niin vähän auringonlämpöä ja valoa… On ihan käsittämätöntä, että kesä on taas mennyt!! Mulla jäi kyllä aurinkokennojen lataus aika vajaaksi…

  Lotto on vetämässä täälläkin – Viking Lotossa ei tärpännyt 😀 (ai niin: Eurojackpot!).

  Ihanaa viikonloppua – jospa se aurinko vielä tähän pilkahtelisi meille, ennusteen mukaan olen hiukan toiveikas! 🙂

  1. En voittanut viime viikolla lotossa. Paitsi sen 7€, joka oli kyllä ihan mukava potti sekin. Mutta seitsemällä eurolla ei kovin pitkälle etelän aurinkoon pääse. 🙂

   Tänään Helsingissä on paistanut aurinko taivaan täydeltä aamusta asti. Ihanaa! Huomenna on ohjelmassa ystävien häät. Toivotaan, että sää suosii. Ja että voitetaan molemmat lotossa! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.