Mattoveistä lahkeeseen

tunnetila: onnistumisen ilo

021016_07

KappAhl kutsui minut pari viikkoa sitten farkkujen DIY-pajaan. Menin paikalle innoissani, mutta kun sain kuulla mitä tuo tuunaus tarkoitti, minua alkoi hirvittää.

Sain valita KappAhlin farkkuvalikoimasta omat suosikkini, ja sen jälkeen minulle onnettomalle annettiin käteen mattoveitsi, ja kerrottiin miten farkkuja voi itse tuunata.

Apua! Tuliterät farkut ja mattoveitsi eivät ole ne asiat, jotka kuuluvat mielestäni samaan lauseeseen. Nyt kuuluivat, ja minä seisoin jäykkänä tuon mattoveitsen toisessa päässä. Huh mikä fiilis!

021016_01

neuletakki by Malene Birger, neulepoolo H&M, farkut KappAhl*+DIY,
laukku Massimo Dutti, tennarit Tiger of Sweden, aurinkolasit Triwa, sormukset Glitter* ja Pernille Gorydon*, kynsilakka Treat, sävy ArtHouse*

021016_02021016_05

Mainetta DIY-osaajana niittänyt Outi Pyy johdatti meidät tämän hetken trendien ja tuunauksen saloihin, eli olin osaavissa käsissä hankkeeni kanssa. Mattoveitsi sojotti kuitenkin omassa tassussani, joten kaikki katastrofin ainekset oli ilmassa.

Löysin KappAhlin housuvalikoimasta niin älyttömän hyvät farkut, että harmitti, kun tiesin farkkujen joutuvan lähikontaktiin teräaseen kanssa. Päätin, että jos saan pilattua farkut, käyn hakemassa itselleni KappAhlista uudet samanlaiset.

Olin etsinyt korkeavyötäröisiä, suoralahkeisia mustia farkkuja jo yli kolme vuotta. En löytänyt sellaisia mistään. En Suomesta, en maailmalta. Kaikki korkeavyötäröiset farkut olivat aina ihan pillejä. Mutta nyt, siinä ne olivat, ja tietenkin juuri nyt minun piti tuunata noita ihanuuksia.

021016_04 021016_06

Kuten tavallista, muuten minulle hyvin istuvissa farkuissa oli minulle ihan liian pitkät lahkeet. Niinpä päätin pitäytyä maltillisessa tuunauksessa, ja ainoastaan lyhensin housun lahkeet sopiviksi.

Ihan suoraa lahkeensuuta en kuitenkaan tehnyt, vaan poimin Outin trendi-ideoista kivan ja uuden tavan farkkujen lyhentämiseen. Lahje on edestä lyhyempi kuin takaa.

Tykkään lahkeista älyttömästi! Oli mahtava tunne kun vetäisin housut lyhennyksen ja hapsutuksen jälkeen jalkaani, ja tuunaus oli onnistunut! Pa-ras-ta!

Tykkäsin housuista jos sellaisenaan, mutta tuunatut lahkeet tuovat niihin ihan oman juttunsa. Parasta on tieto siitä, että olen muokannut nuo lahkeet ihan itse!

6

(14) Kommentit

  1. Tarja says:

    Ooh! Hienot lahkeet tuli, mutta täytyy sanoa, että olisin ollut varmasti yhtä kauhuissani mattoveitsen päässä: uusi vaate ja mattoveitsi – not my deal 🙂 Ja onpa muuten hyvännmäköiset farkut kaikin puolin: Kappahlin housumallistot ovat minulle tuntematonta aluetta, mutta pakko kyllä mennä katsomaan. Korkeavyötäröisille mustille farkuille on minun kaapissani aina tilaa 🙂 (lyhennyksen saa tehdä joku muu, jos sille on tarvetta…)

    1. Kiitos Tarja! Nämä farkut on kyllä tosi hyvät. Malli on suorastaan täydellinen! Muistan etsineeni vastaavia jo Tukholmassa kielikurssilla ollessani monta vuotta sitten, mutta turhaan. Nämä nousevat kerrankin oikeasti korkealle. Superhyvät! Jos jotain huonoa, niin kangas on niin pehmoista, että se kerää valkoisista ja harmaista neuleista itseensä kaiken ylimääräisen karvan. 😀 Mustan ja tummien värien kanssa kaikki on hyvin.

  2. Petra says:

    Mä en vaan jotenkin nää sua ollenkaan tuunatuissa farkuissa. Ne polvilepareetkin on ihan liikaa. Oot vaan liian leidi mulle 😀

    1. Awwww, ihana Petra! Ihana kuulla olevansa jonkun mielestä leidi! <3 <3 <3 Mä kun koen itse olevani ihan resupekka. 🙂

      1. Petra says:

        Kuka muu mulle ois opettanut, että laukku ja kengät pitää olla samaa väriä kuin sä?!?!? (Tosin ei ne edelleenkään ole…)

        1. Heh, no mullakin ne on nykyään harvemmin samaa väriä. Paitsi silloin, kun ne molemmat mustat. 🙂 ”Säännöt” on tarkoitettu rikottaviksi!

  3. Hyvät tuli! Mun farkut venähti jo toisena käyttöpäivänä, vaikka niiden piti olla muotoilevat ja napakat shaping-malliset. :/

    1. No voi höh! Mulla nämä on pysyneet hyvässä kuosissa. Epäilin vähän koska ovat aika ohutta kangasta, mutta ainakin toistaiseksi housut on täydelliset, ja olen käyttnänyt näitä jo aika paljon.

  4. Maarit / Sopusointujablog says:

    Hyvältä näyttää! Ja just sopivasti repaleiset aikuisemmalle 🙂 Taidan tehdä tuon itsekin, että saan yhdet ompelukonepöydällä jo aikaa lojuneet liian pitkät käyttöön. On kyllä helppo keino saada lyhennettyä ja silti kivat reunat farkkuihin käänteiden sijaan.

    1. Tismalleen näin Maarit! Minullakin odottaa välillä housut lyhentämistä, ja ne saattavat olla ”to do” kasassa monta kuukautta. Tämä oli näppärä ja nopea tapa saada housuista just hyvät. Onnea tuunaukseen! 🙂

  5. Maarit / Sopusointujablog says:

    Kiitos Nina 🙂 Jäi vielä askarruttamaan se, että miksi käytettiin nimeomaan mattoveistä eikä saksia? Onko sillä vaikutus lopputulokseen?

    1. Iik ja apua, tosi hyvä kysymys Maarit! Lahkeet lyhennettiin niin, että nurin päin olevaan housun lahkeeseen laitettiin sisälle rullalla oleva paksu naistenlehti, ja mattoveistä painettiin kankaaseen niin, että se osui lahkeen sisällä olevaan lehteen. Kangas leikkaantui tuolla tavalla todella helposti, ja mattoveitsellä myös viimeisteltiin lahkeiden hapsutus. Ehkä mattoveitsellä oli helpompi saada lahkeensuusta hapsullinen ja kivan näköinen. Saksilla tuo hapsutus olisi paljon vaikeampi tehdä. En tiedä oliko tuo se virallinen syy, mutta uskon että leikkaus onnistuu ihan hyvin myös saksilla.

  6. Maarit / Sopusointujablog says:

    Joo, voi tosiaan olla niin, että nimenomaan hapsutus on se JUTTU, eli senhän voisi periaatteessa tehdä raapien lankoja millä vain terävällä. Kiitos vastauksestasi, ja aurinkoista viikonloppua sinulle!

    1. Kiitos Maarit, sitä samaa! Ja kyllä, ei kannata tätä varten lähteä mattoveistä ostamaan. Mikä tahansa terävä käy varmasti. Tsemppiä tuunailuun! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.