Kurkistus Essen maailmaan

tunnetila: jännitys

esse

Oletteko jo kuulleet viime aikoina markkinoita myös Suomessa valloittaneesta probioottisesta ihonhoidosta?

Jotta iho toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation. Mikrobipopulaatio suojaa ihoa taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää ihon oikeaa pH-tasapainoa.

Sanana mikrobi yhdistetään helposti bakteereihin ja sitä kautta taudinaiheuttajiin, mutta mikrobit ovat oikeasti ihomme hyviksiä, jotka suojelevat meitä monilta ulkopuolelta tulevilta pahiksilta.

Esimerkiksi flunssakautena ihmiset käyttävät paljon käsidesiä pitääkseen pöpöt poissa. Käsidesi kuitenkin tappaa käsien iholta kaikki hyvät mikrobit, ja antavat käsiin kliinisen alustan, jolle ovenkahvoissa majailevien pöpöjen on helppo tarttua. Probioottinen ihonhoito toimii vähän samalla tavalla.

Esse on luomusertifioitu hoitolatuotesarja, joka pohjautuu afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja  uusimpaan tieteen läpimurtoon – ihmisen mikrobiomiin, joka on luultua tärkeämpi myös ihonhoidon näkökulmasta.

Esse-tuotteissa käytetään prebiootteja, joilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä mikrobeja ja lisäksi imitoidaan ihon luontaisia öljyjä ja pH:ta, jotta saadaan luotua ympäristö, joka suosii hyödyllisiä mikrobeja. Osassa tuotteista käytetään myös probiootteja eli eläviä mikrobeja haluttujen tulosten saavuttamiseksi.” Teksti Natural Goods Companyn sivuilta

Olen viime aikoina alkanut kuulla ylistystä Essen tuotteista vähän joka suunnalta, ja mielenkiintoni sarjaan heräsi ensin kuulopuheiden kautta. Kuulemani mukaan Esse on toiminut pelastavana tekijänä monessa iho-ongelmassa (mm. akne ja herkän ihon rauhoittaminen) ja kun sitten pääsin kuulemaan Essen perustajan, etelä-afrikkalaisen kemistin, Trevor Steyn tarinan tuoteinnovaatioista, olin myyty. Ja myös hyvin hämmentynyt. Probiootit ja prebiootit olivat nimittäin minulle täysin uusi maailma ihonhoidossa.

Sain Trevorin luennolta testiin useita Essen tuotteita, mutta en uskaltanut ottaa niitä käyttöön. Minulla on iho hyvässä kunnossa ensimmäistä kertaa vuosiin, joten en halunnut sekoittaa ihoni hyvinvointia ottamalla käyttöön luomukosmetiikkaa, joka saattaa pistää ihon hetkeksi sekaisin.

Kun sitten sain kutsun piipahtaa Esse-kasvohoidossa* The Natural Goods Companyn uudessa hoitolassa Etu-Töölössä, rohkaisin mieleni ja uskaltauduin kurkistamaan Essen maailmaan osaavan ammattilaisen käsissä.

Ihoni näytti hoidon minulle tehneen Johannan mielestä hyvältä, mutta hoitoa tehdessään hän huomasi, että mikään tuote ei imeytynyt ihoon. Kasvoillani oli ”kalvo”, joka sai iholle tarkoitetut tuotteet vain pyörimään ihon pinnalla, eikä tuotteiden hyvää tekevistä ja hoitavista ominaisuuksista näin ollen ollut juuri mitään hyötyä.

Johanna ehdotti, että käyttäisin kuurinomaisesti pelkästään Essen tuotteita seuraavien viiden viikon ajan, ja varaisimme minulle uuden hoitoajan vuodenvaihteeseen. Ajatus kuurista jännitti minua valtavasti, mutta päätin ottaa haasteen vastaan ja testata mitä iholleni ehtii viidessä viikossa tapahtua.

Olen nyt käyttänyt pelkästään Essen tuotteita ihnohoidossa kohta kaksi viikkoa, ja olen pitänyt tuolta ajalta päiväkirjaa. Kuurin päätteeksi ajattelin julkaista blogissa kokemukseni Esse-kuurista. Todella jännittävää nähdä mitä iholleni kuuluu, kun Johanna seuraavan kerran tekee minulle kasvohoidon!

Onko Essen tuotteet tai probioottinen ihonhoito Teille tuttua?

The Natural Goods Companyn Salon & Shop -hoitola
Museokatu 15

5

(8) Kommentit

 1. Esse on ehdottomasti yksi lemppari ihonhoitosarjoja. Käytän itse Essen tuotteita kuuriluontoisesta 2-3 vuodessa. Tuotteilla saa ihon välittömästi rauhoitettua. Itse kävin myös jokin aika sitten Essen luennolla, ja siellä selvisi oikeasti aika monia asioita. Mm. se miksi olen aina fyysisesti todella terve ja flunssat tarttuu ehkä kerran viidessä vuodessa, jos edes silloin. Itse olen saanut kasvaa ympäristössä mikä on ollut täynnä mikrobeja (maalla). Itse en esim. ole ollut koskaan mikään himo käsienpesijä, ennen ruoanlaittoa ja vessassa käynnin jälkeen pesen kädet toki aina, mutta muuten en joka välissä. Käsidesiä en käytä Suomessa ollenkaan. Tota meininkiä, että ihmiset kantaa käsidesiä käsilaukussa ja hinkkaavat käsiään sillä joka välissä olen katsellut kauhulla jo vuosia, PALJON ennen kuin olin kuullut Essestä mitään. 😀

  1. Mä olen myös aina ollut käsidesin välttelijä ja olen aina ollut sitä mieltä, että se ei tee kenellekään hyvää. Toki ulkomailla purkki kulkee mukana.

   Kiva kuulla että sinäkin kuulut Essen hehkuttajiin. Käytätkö siis Esse-kuurin ympärillä ihan peruskosmetiikkaa (tiedän että rakastat selektiivisistä esim. Sensaita joka on myös oma lempparini <3), vai käytätkö nykyään aina luonnonkosmetiikkaa?

   1. Silloin kun käytän Esseä, käytän pelkästään Essen tuotteita. Plussaa muuten siitä, että niissä luonnonkosmetiikaksi aika pitkä säilyvyys, joten tällainen kausittainen käyttö on mahdollista, eikä tuotteet mene välissä pilalle. Muina aikoina käytän sekaisin niin luonnonkosmetiikkaa kuin normaalia. Sensai on Essen lisäksi toinen sarja, jota käytän kausittain niin, etten käytä muita tuotteita. <3

    Jäin vielä oikein miettimään, että mikähän tuote on tuollaista kalvoa rakentanut sun iholle, ettei tuotteet imeytyneet? Aikamoista. Johanna on muuten aivan huippu, hirmu asiantunteva ja häneltä saa ihan loistavia vinkkejä ihonhoitoon.

    1. Kiitos vastauksestasi Jonna! <3 Mietin itse meneekö koko homma pilalle, jos käytän jatkossa jotain muuta sarjaa kuin Esseä. Hyvä kuulla ettei tuota ongelmaa ole. 🙂

 2. Niina/Oh so many reasons-blogi says:

  Tämä sarja kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Odotan mielenkiinnolla raporttiasi pidemmän kokeilujakson jälkeen. 🙂

  1. Kiva kuulla Niina että lopputulos kiinnostaa. Se nimittäin kiinnostaa minuakin tosi paljon! 🙂 En yhtään tiedä mitä tuleman pitää, tai mitä odottaa. Superjännää!

 3. Mä olin kans viikko sitten Johannan luona kasvohoidossa ja nyt sama menossa, eli kuukauden verran käytän Esseä! Tosin mulla tossa vähän silmät alkoi ärtyä ja oon nyt pari päivää tauolla, kun pitää kokeilla, ettei vaan johdu tuotteista. 🙁 Mutta toivottavasti ei, sillä ehdin jo rakastua Esseen – iho ei oo koskaan näyttänyt niin hyvältä kuin ton kasvohoidon jälkeen + nää tuotteet tuntuu todella sopivan mulle. <3 Mulla taas iho kuulemma imas sisäänsä kaiken kosteutuksen hoidon aikana. 😮

  1. Voi ei, toivottavasti tuotteet eivät vaikuta sinulla allergisoivasti vaan silmien ärtyminen johtuu jostain muusta. Minulle tuotteet tuntuvat sopivan muuten, mutta iho on välillä tosi kuiva. Esim. leuasta hilseili iho yhtenä päivänä, ja leukaan ja otsaan tuli finnejä ensimmäisellä viikolla. Jännittää kyllä aika paljon mennä seuraavan kerran Johannan hellään huomaan. Saapa nähdä onko iholle tapahtunut muuta kuin kuivumista näiden viikkojen aikana. Tsemppiä myös sulle kokeiluun! On kiinnostavaa sit lukea myös sinun loppuraporttisi ja verrata sitä omaani. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.