Viidakko olohuoneessa

tunnetila: tykkäys

amppelit_01

Ihailen aina erään ystäväni äidin luona käydessäni hänen upeita orkideojaan. Orkideoja on valtavasti, ja ne kukkivat valtoimenaan. Ystäväni äiti on eläkkeellä, joten hänellä on aikaa hoitaa kukkia niiden tarvitsemalla intensiteetillä.

Heillä kukat upotetaan säännöllisesti veteen ja kastelussa käytetään ravinnerikkaita lannotteita. Kukat silminnähden nauttivat kaikesta saamastaan huomiosta, ja maksavat sen takaisin kukkimalla kauniisti.

Minä en ole varsinaisesti mikään viherpeukalo, eikä kotoani löydy yhtään kukkivaa kasvia. Viherkasvien kanssa tulen kuitenkin hyvin toimeen ja kasvit selvästi viihtyvät ikkunoillamme.

Toki olen valinnut meille viherkasveja jotka tykkäävät olla rauhassa, eivätkä loukkaannu, jos niiden altakasteluruukkuja täytetään kerran kuussa.

amppelit_08 amppelit_02 amppelit_05

Sain vuosi sitten keväällä idean amppeleista olohuoneemme erkkeriin. Emme halua peittää kauniita ikkunoita verhoilla, mutta pienet näköesteet olisi kuitenkin kiva ikkunaan saada. Amppeli kuulosti ideana toimivalta, ja niinpä aloin etsiä sisustusliikkeistä tilaan sopivia amppeleita.

En löytänyt amppeleita mistään! Totesin, että amppelit eivät taida olla se tämän hetken trendikkäin juttu, ja unohdin niiden etsinnän hetkeksi.

Jokunen kuukausi idean saamisesta törmäsin Ikean tilaisuudessa hyvin kauniisiin puisiin amppeleihin. Iloitsin näkemästäni. Joku muukin oli nyt selvästi sitä mieltä, että amppeleista voisi taas tulla kiva sisustuselementti!

amppelit_11amppelit_15amppelit_14 amppelit_07

En ehtinyt amppeleiden lanseerauksen aikaan ostoksille, ja kun vihdoin toimeennuin hankkimaan meille Ikean puuamppeleita, ne oli loppuunmyyty! Ai että harmitti! Tämähän oli minun ideani jo vuosi sitten. Miksi kaikki muutkin nyt haluavat yhtäkkiä amppeleita?!

Löysin aktiivisen metsästyksen jälkeen lopulta 4 amppelia Kuopion Ikeasta, josta iki-ihana siskoni ne kävi minulle noutamassa. Kiitos siskosein, teit minusta onnellisen amppeleiden omistajan!

Etenkin juuri nyt, kun ulkona on talvista ja jokseenkin väritöntä, on ihana saada viherterapiaa kotona olevista kasveista. Vähän tosin hirvittää, miten kukat selviävät pakkasista ja viimasta, joka hohkaa sisälle satavuotiaan talovanhuksen ikkunoiden raoista.

Jotkut viherkasveistani ovat jo kymmeniä vuosia vanhoja, joten jos ne ovat kestäneet lukuisat muutot ja auton oven väliin jäämiset (anteeksi!!), kestävät ne toivottavasti myös puhurin ja nopeat lämpötilan vaihtelut.

Onko Teillä kotona kukkia tai viherkasveja?

amppelit_13amppelit_06

10

(2) Kommentit

  1. HeidiV says:

    On viherkasveja, korkealla seinähyllyllä kissoilta turvassa. Rakastan multien ja ruukkujen vaihtoa keväällä! Viherkasvit tuovat väriä ja iloa kotiin 🙂

    1. Viherkasvit on kyllä parhaita juttuja mitä kotiinsa voi hankkia! Kissat kyllä saattavat hankaloittaa niiden kanssa eloa, mutta hyvä jos olet keksinyt tavan jolla kissat ja kukat elävät yhdessä sulassa sovussa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.