Saint Vacantin uudet tuulet

tunnetila: tykkäys

Kaivoin sunnuntaina talven jälkeen käyttööni Saint Vacantin farkkutennarit. Tennareista tuli mieleen, etten ole muistanut kertoa blogissa Saint Vacantin uusista tuulista.

Vaikka vähän harmittaa, että Saint Vacant on keskittynyt nykyään vain miesten kenkiin, niin tykkään silti brändin uudesta konseptista tosi paljon.

Saint Vacantia luotsaava Janne Lax on sitä mieltä, että jokainen mies tarvitsee viisi paria kenkiä (urheilukengät on erikseen). Saint Vacantin nykyisen malliston muodostavatkin nuo viisi kenkämallia.

Mallistosta löytyvät klassiset puku- ja arkikengät, nilkkurit (Chelsea bootsit), slipperit (kevyemmät kesäkengät) ja nauhanilkkurit. Uutta mallistoa ei siis tule jokaiseen sesonkiin, vaan klassisen tyylikäs ja ajaton mallisto pysyy vuodesta toiseen samana. Ainoastaan kenkien väri ja nahka vaihtelevat.

Kenkätehtaat puskevat kenkiä ulos sesongeittaan pari kertaa vuodessa ylibuukattuna, kun kaikki haluavat julkaista uudet mallistonsa yhtä aikaa. Saint Vacant ei ole enää kiinni sesongeissa, joten se voi teettää kenkänsä tehtaiden hiljaisempina aikoina. Silloin mallistot voidaan tehdä huolellisesti, vailla kiirettä.

Näin tehtaan käyttöastetta lisätään, tilaaja voi luottaa laatuun sekä säästää samalla kustannuksissa. Kustannuksissa säästö taas näkyy kuluttajahinnoissa, joten uudesta toimintatavasta hyötyvät kaikki.

Samoja kenkämalleja voidaan myös myydä pidempään, eikä varastot jää pullolleen edellisten sesonkien ylijäämäkamaa kun uusi mallisto puskee jo päälle. Ihanan ekologista ja käytännöllistä!

Pärjäisiköhän nainen viidellä kenkäparilla? Jos sinun täytyisi pärjätä viidellä kenkäparilla, mitkä kengät valitsisit?

Kuvat: Saint Vacant

1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.