Totuuden siemen

tunnetila: oivallus

Kuulin eilen raitiovaunussa kahden vanhemman miehen juttelevan keskenään. He päivittelivät nykyistä maailman menoa.

Puheissa vilisivät aiheet, joita ei viime päivinä ole voinut välttää kuulemasta. Trump, hallituskriisi, tornitalon palo Lontoossa, terrori-iskut ympäri Eurooppaa ja Suomen huono sää.

Toinen miehistä totesi lakonisesti ”Mihin tämä maailma oikein on menossa? Yritä tässä sitten elää normaalia elämää, täällä kuoleman varjon laaksossa.”

Toinen miehistä mietti hetken, ja pian hänen ilmeensä kirkastui. ”Kuoleman varjon laakso. Tiedätkö, tuo on oikeastaan aika positiivinen ajatus. Nimittäin jos tulee varjo, se tarkoittaa sitä, että jossain täytyy paistaa aurinko.”

Niinpä niin. Kyllä vanhemmat herrasmiehet tietävät elämästä kaiken olellisen!

 

Ps. Muistathan osallistua Lumenen tuoteiden arvontaan!

12

(4) Kommentit

 1. Tarja says:

  Ihana keskustelu! <3 Kyllä sedät tietävät, heitä kannattaa kuunnella 🙂
  Kun sain lapsia ja työntelin heitä kaksosrattaissa kaupungilla, sain ihan joka paikassa juttukavereita vanhemmista ihmisistä. Ilmeisesti lapset olivat merkki siitä, että minulle voi jutella. Ihania keskusteluja ja muistoja! Mieleen on jäänyt, miten joskus söin esikoisen kanssa penkillä jäätelöä ja oli aika viileä päivä. Eräs laitapuolen kulkija kävi ääneen ihmettelemään, että miten te näin kylmänä päivänä jäätelöä syötte, johon totesin, että ei se lapsella jäätelön syönti keliä katso. Jutteli hän jotain muutakin ja lähtiäisiksi kaivoi väkevän Mynthon-askin taskusta, josta olisi tyttärelle halunnut tarjota (valitettavasti olivat liian väkeviä lapsen makuun) 🙂 Kyllä sitä hyvyyttä ja toisen huomioimista voi löytyä monenlaisista paikoista <3 Ei välttämättä liittynyt asiaan, mutta tulipahan mieleen ja nostatti hymyn edelleen huulille.
  Ihanaa kesäpäivää! <3

  1. Ihana oli Tarja sinunkin tarinasi! Nämä tuntemattomien ihmisten kanssa käydyt pikaiset kohtaamiset ja keskustelut jäävät kyllä pitkäksi aikaa mieleen, ja jaksavat ilahduttaa vuodesta toiseen. Täytyisi vain olla aistit avoinna kun tuolla vaeltaa, eikä vaan räplätä sitä iänikuista kännykkää. 🙂

 2. PS says:

  Hymyilyttää tuo tarina. Positiivista ajattelua! 🙂

  1. Juu, ihana huomata, että maailman ollessa mullin mallin myös positiivista ajattelua löytyy sieltä sun täältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.