Pyyhkeitä vanhoista farkuista

tunnetila: tykkäys

*yhteistyössä Finlayson*

Muistatteko, kun jokunen aika sitten Finlaysonille sai tuoda kierrätykseen vanhoja farkkuja? Kuukaudessa Finlaysonin asiakkaat toivat liikkeisiin noin 6 700 paria käytettyjä farkkuja, ja nyt nuo farkut ovat saaneet uuden elämän.

Farkuista tehtiin pehmeää froteeta, ja froteesta on valmistettu Old Jeans -nimeä kantavia pyyhkeitä. Old Jeans pyyhkeet ovat harmaita, ja ne sisältävät 40% värjäämätöntä kierrätyskuitua, 20% puuvillaa ja 40% viskoosia.

Pyyhkeiden kuitu on todella kestävää, ja nämä pyyhkeet ovatkin tarkoitettu yhtä kovaan käyttöön kuin jatkuvassa käytössä ja hankauksessa olevat farkut.

Vein testiin saamani pyyhkeet* juhannuksena mökille, ja ihastuin niihin käytössä todella. Pyyhkeet on kevyet, imukykyiset, ja ne kuivuvat yllättävän nopeasti.

Mökillä tuo pyyhkeiden nopea kuivuminen on erinomainen ominaisuus, sillä saunottua tulee joka päivä, joskus jopa kahdesti. Pulahdin myös uimassa useampaan kertaan, vaikka vesi oli aika jäätävää, +13,5 astetta.

Uintien välissä oli kiva, että pyyhe ehti hieman kuivua, eikä järvessä jäätyneenä tarvinnut kääriytyä saunaan juostessa läpimärkään pyyhkeeseen.

Harmaat Old Jeans-pyyhkeet tuovat tyylikkyyttä kaupunkikodin kylpyhuoneeseen, mutta harmaan kelosaunan tunnelmaan ne sopivat niin saumattomasti, että jätin pyyhkeet mökille. Niihin nimittäin ihastui mökillä muutama muukin saunoja…

Ja hei, muistathan, että pyyhkeet kannattaa aina pestä ennen käyttöönottoa. Silloin niiden ominaisuudet pääsevät aktivoitumaan kunnolla.

Pyyhkeitä pestessä ei myöskään kannata käyttää huuhteluainetta. Huuhteluaine heikentää pyyhkeiden kuivausominaisuutta. Huuhteluaine toki tekee pyyhkeistä pehmeitä, mutta pehmeäksi pyyhkeet saa myös silittämällä.

Koska nämä kierrätettyä farkkua sisältävät pyyhkeet on suunniteltu kovaan käyttöön, niin sitä ne todella tulevat mökillä saamaan. Mitä enemmän pyyhkeitä pestään, sitä paremmiksi ne muuttuvat!

5

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Kauniit pyyhkeet! Ja mökkeily, voi että se on parasta! Meillä ei ole omaaa mökkiä, niin mökkeileminen on harvinaista herkkua.

    1. Kiitos Johanna! Samaa mieltä mökkeilystä, ja siitä, että sitä pääsee tekemään ihan liian harvoin. Meilläkin on mökille niin pitkä matka, että yleensä siellä tulee käytyä kerran kesässä. Ihan liian harvoin! Voisin mökkeillä vaikka koko kesän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.