Kotiinpaluu

tunnetila: ilo

Terkut Helsingistä, kotona ollaan! Tajusin juuri, että olen ollut lomalla neljä viikkoa, ja tuosta ajasta olen nukkunut kotona omassa sängyssä vain kolme yötä. Reissaaminen on ihanaa, mutta kyllä omaa sänkyä alkaa näin neljän viikon jälkeen jo kaivata.

Pidemmiltä matkoilta kotiin palatessa minulla on aina hyvin kaksijakoinen fiilis. On aina ihana tulla kotiin, mutta kun on asunut lähes kuukauden hotellihuoneessa tai pienellä kesämökillä, oma asunto tuntuu valtavan suurelta. Mihin ihmeeseen tarvitsemme kolmea huonetta kun pärjäämme varsin hyvin myös pienessä tilassa?

neuletakki Samuji, pellava t-paita InWear, housut Lindex,
pikkulaukku Coccinelle, sandaalit H&M Premium, aurinkolasit TriwaOn myös kiva saada oma vaatekaappi kokonaisuudessaan käyttöön, mutta siitäkin alkaa pohtia, että mihin ihmeeseen tarvitsen vaatekaapillista vaatteita. Reissussa pärjäsin vallan mainiosti yhdellä matkalaukullisella.

Ihan sama myös meikkien ja ihonhoidon kanssa. Mihin noita kaikkia purkkeja ja purnukoita oikeasti tarvitsee?

Noh, onneksi tässä on lomaa (eli tehokasta peliaikaa kaappien läpikäymiseen) vielä tämä loppuviikko, jos kodin tavaramäärä alkaa oikeasti ahdistaa.

Mikäpä olisi sen inspiroivampaa lomatekemistä, kuin kaappien kaivelu? Kun lomalla on ensin saanut mielestä pois kaiken ylimäräisen taakan, niin sen jälkeen voi kaapeista tehdä kevein mielin saman karsinnan.

Kuvat: Ida / Ida365

3

(17) Kommentit

 1. Tarja says:

  Jaan fiiliksesi ihan täysin! Jos pärjää lomalla niin vähällä, niin miksi varastoi kotonaan niin älyttömästi kaikkea kamaa, jota käyttää vain silloin tällöin?! Mullakin on ollut melkoinen tavaraähky päällä muuton jälkeen. Syksyn mittaan pitää alkaa käydä kaappeja ihan urakalla läpi. Kaikkea on liikaa.

  Olen muuten kuljeskellut saman tyyppisessä asussa viimeiset päivät 😀 Paitsi että housuni ovat olleet mustat, mutta pellavapaita on lähes identtinen. Olen haaveillut culottes-housuista jo pitkään ja kauppareissulla Prismassa löysin ale-tangosta House-merkin mustat viskoosi-pellavaiset housut, jotka istui minulle mielestäni tosi hyvin. Hinta noin 6€ -70% alennuksen jälkeen 😀 😀 Materiaali vaikuttaa hyvältä, tosin en ole vielä pessyt housuja. Kyllä nuo marketit ovat oikea arjen pelastaja: niistä on hankittu mm. iso läjä vaatteita lapsille koulun alkuun mojovilla alennuksilla ja kätevästi ruokaostosten yhteydessä.

  Mukavaa lomaviikon loppua sinulle! 🙂

  1. Juuri muutoissa tavaran määrä konkretisoituu, ja silloin vasta kunnolla tajuaa, miten paljon kaikkea turhaa sitä omistaakaan. Tekisi hyvää muuttaa joskus vaikkapa 50 neliöiseen kaksioon tästä 85 neliöisestä kolmiosta. Olisi ihan pakko miettiä, mikä kaikki on tärkeää. Minäkin kokkailen aika harvoin, mutta omistan silti jos jonkinlaista kippoa ja kulhoa. Ja lapsiperheissä tuo tavaran märä on varmasti vielä ihan eri luokkaa mitä itsellä. Huh huh! 🙂

   Jestas miten hyvän löydön olet tehnyt Prismasta! Housut kuulostaa tosi hyviltä! Minä käyn Prismassa pari kertaa vuodessa (vanhempieni kanssa ruokaostoksilla), ja nytkin viime viikolla ihmettelin, miten kivat vaatevalikoimat siellä olikaan. Täytyisi käydä Prismassa useamminkin, mutta ilman autoa ruokaostosten raahaaminen kotiin olisi aika tuskallista. Olisi muuten kiinnostavaa nähdä, miten paljon säästäisi rahaa jos tekisi ruokaostokset kolmen kuukauden ajan Prismasta pienten (ja kalliiden) lähikauppojen sijaan.

   Aurinkoa viikkoosi Tarja! <3

 2. Sikke says:

  Toi neuletakki ? Mistä se on? Koitin pikaisella googletuksella etsiä, mutten löytänyt. Muutenkin täydellinen tyyli.

  1. Kiitos Sikke! Neuletakki on Samujin, ja se todellakin on ihan täydellinen!! Paitsi että se on minulle vähän liian pitkä. 🙁 Haluaisin käyttää sitä joka päivä arjessa, mutta se laahaa maata jos minulla on jalassa espadrillot tai muut arkikengät. Harmittaa ihan älyttömästi! Harkitsen neuletakin myymistä koska en jaksa olla aina koroissa, eli jos olet minua pidempi (yli 163cm) ja olet oikeasti kiinnostunut neuletakista, niin laita minulle viestiä. 🙂

 3. Johanna says:

  Kiva että olet taas kotona ja blogin parissa. Tunnetilaa tulee aina ikävä, jos sinusta ei vähään aikaan kuulu mitään. 😀

  1. Voi Johanna miten kiva kuulla että minua kaivataan. 🙂 Myös minä kaipaan Teitä! <3

 4. koshka says:

  Ihanaa että olet saanut lomailla pitkään, mutta ihanaa sekin, että oot back!:) Täälläkin on lomailtu: ollut paljon kivoja kesävieraita ja kesätapahtumia, mutta myös muutama huippuhyvä reissu, viimeisimpänä ihan ykskaks varattu kaupunkiloma, jonne buukattiin lennot päivää ennen lähtöä: siellä tuli myös koettua kesän ainoat kunnon helteetkin <3 Ja kesään mahtui myös superhyvä työjuttu: uusi unelmatyöpaikka, jossa aloitan ensi viikolla! Paaaaljon uusia haasteita, mutta ilolla otan vastaan! 😀
  Rentouttavaa viikonloppua, vaikka sitten kaappien kaivelun merkeissä – ei tekisi pahaa täälläkään, mutta taitaa siirtyä ensi lomaan isommat projektit sillä saralla 😉

  1. Oi oi oi oi!!!! Ihanaa koshka, ja ONNEA UUDESTA TYÖSTÄ! Ihan mieletöntä kuulla näin hyviä uutisia! Unelmatyöpaikan saaminen on tänä päivänä niin suuri lottovoitto, että siitä kannattaa olla kiitollinen. Ja ennen kaikkea se tarkoittaa sitä, sinä olet niin hyvä, että juuri sinut valittiin tuohon paikkaan. HYVÄ KOSHKA, OLET RAUTAA! 🙂

   Kiva kuulla myös, että lomailusi oli mukavaa ja että pääsit vähän helteisiinkin. Kyllä niitä vähintään kerran kesässä tarvitsee.

   Tsemppiä ensi viikkoon ja uusiin haasteisiin! Käyhän sitten täällä kertomassa miten arki uudessa työssä alkaa sujumaan. <3

   1. koshka says:

    Kiitos, Nina, ihanista sanoista ja hehkutuksesta! <3 Ja kyllä, kertoilen fiiliksiä sitten kun arki pääsee rullailemaan kunnolla! 🙂

    1. Jee, kiva jos pidät ajantasalla mikä on meininki. 🙂

     MMinulla oli tänään ensimmäinen päivä töissä loman jälkeen, ja jäin taktisesti etätöihin kotiin. Sain rauhassa aikaa käydä sähköpostitulvaa läpi ja käydä vielä nauttimassa lounasta ulkona kauniissa säässä. Pehmeä lasku työhön oli kyllä täydellinen ratkaisu. 🙂

 5. Jee Nina, pitkästä aikaa!! Lomasi on näyttänyt aivan mielettömän ihanalta, toivottavasti oli juurikin sitä :). Itsellänikin on hirvittävän ristiriitaisia tunnelmia aina lomalta/reissusta paluun jälkeen. Paluumasennus iskee ihan joka kerta, se onneksi ei yleensä ihan hirvittävän kauan kestä. Sitten on erilaisia kohteesta riippuvaisia mietintöjä, kuten selvästi nyt sinullakin neliöistä ja vaatteiden määrästä. Kai se sitten vaan osittain johtuu ihan siitäkin että on enemmän aikaa pohtia omaa elämää ja ikäänkuin vertailla muiden elämäntapaan ja/tai -tyyliin. Mukavia viimeisiä lomapäiviä, toivottavasti myrsky ei pahemmin haitannut lauantain viettoasi !

  1. Jee Saara <3 <3 ! Eilisillan myrskyn vietin Stockan katolla skumppalasi kädessä. 😀 Oli muuten aika huikeaa (ja vähän pelottavaakin) nähdä salamointi noin korkealta. Tuntui kuin salamat olisivat iskeneet ihan vieressä. Mutta oli toisaalta aika hieno kokemus. 🙂

   Kylmään Suomen kesään täysin kyllästyneenä hoin vaan koko loman miehelleni "Ajattele nyt, nää ihmiset asuu täällä! Niillä on aina tällainen sää, auringon kypsyttämät maukkaat hedelmät ja edullinen mutta laadukas viini. AINA! Ajattele AINA! Niin epäreilua!!" Luulen että hoin tuota kyllästymiseen asti, mutta himskatti kun jotkut vaan ovat niin onnekkaita, että asuvat paratiisissa. AINA! 😀

   1. Jes juu ymmärrän, voi helvetti että voi joskus olla katkera ? just noista asioista! Ihan järkyttävää käydä ruokakaupoissakin, kun salaatti ja vihannelset ei maksa yhtään mitään ja ovat Super tuoreita?. Unohdin sanoa, et noi housut on ihanat!!

    1. Joo, katkera on just oikea sana tässä tapauksessa! 😀 Olen juuri kirjoittamassa Nizza-vinkki-postausta, ja siellä marmatan kallistuneista hinnoista. Juurikin nuo hedelmät (joita aina syödään reissuissa tosi paljon) olivat lähes Suomen hinnoissa. Järkytyin! Onneksi Italiassa oli sitten jo järkevämmät hinnat kaikessa.

     Kiitos housukehuista! Ostin ne Lindexiltä pari vuotta sitten muistaakseni 7€:lla (-70%) ja ne ovat jääneet värinsä vuoksi käyttämättä, ja ovat olleet kirppiskasassa jo monta kertaa. Onneksi kukaan ei ole ostanut niitä. 😀 😀

 6. HeidiV says:

  Toden totta! Matkalla tottuu yksinkertaiseen elämään. Vähillä vaatteilla pärjää (ja hotellin pesulapalvelu auttaa).

  Tietty sitä tottuu myös syömään ravintolassa ja aamiainen kotona ei vedä vertoja hotellin buffetille ?

  1. Heh, juu, totta tuokin! Minä tosin kyllästyn yleensä valmiisiin aamiaisiin, joten reissussakin haen usein tuoreet leivonnaiset lähileipomoista ja teen aamiaiset hotellilla itse. Tällä matkalla meillä oli hotelliaamiainen Italiassa, mutta Nizassa väsäsin aamiaiset aina itse. Aloin viikossa kyllästyä niihin iänikuisiin italialaisen hotellin croissantteihin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.