Prahan parhaita paloja

tunnetila: muistelu

Jatketaan (ikivanhojen) reissupostausten sarjaa! Tiedän, että eräs blogini ihanista ja pitkäaikaisista lukijoista on kaivannut vinkkejä tulevalle Prahan reissulleen. Kauhukseni kuulin, että tuo reissu on juuri nyt, ja että Heidi lähti Prahaan eilen. Iik ja apua, reissu tuli jo, enkä minä saamaton ole kirjoittanut ajoissa vinkkipostausta!

Tässä se kuitenkin nyt tulee. Toivottavasti ehdit Heidi napata edes yhden vinkeistäni omalle reissullesi!

  • Café Louvre (Národni 22). 1900-luvun alusta asti kahvilana toiminut Café Louvre on toiminut kantakuppilana niin Kafkalle kuin Einsteinillekin. 1990-luvulla vanhaan loistoonsa entisöity kahvila on historiansa vuoksi yksi Prahan suosituimmista kahviloista. Ruokalistat on tshekiksi, mutta onneksi tilaamani (ohra?)risotto osoittautui herkulliseksi. Ja ruoat huuhdotaan alas tietysti tshekkiläisellä oluella.

  • Suloinen ja tunnelmallinen kahvila Cathedral (Týnská 11 – Staré Město) löytyi ihan sattumalta, kun puikkelehdimme Prahan vanhoilla, pikkuruisilla kaduilla ees taas vailla päämäärää. Kahvilassa oli ihana tunnelma! Useita pieniä sievästi sisustettuja huoneita, joissa sai nauttia teensä ja herkullisia kakkuja ihan rauhassa.
    Kahvilan yläkerrassa on myös hotelli, jonne ajattelin tehdä huonevarauksen kun seuraavan kerran suuntaan Prahaan. Juttelin kompleksin omistajan kanssa pitkään, ja ihastuin hänen ajatuksiinsa asiakaspalvelusta ja laadukkaasta yöpymisestä.
  • Botanicus (Týn 3/1049 (Týnský dvůr – Ungelt)). Cathedral kahvilan läheltä löytyi Prahan luonnonkosmetiikan helmi, Botanicus. Suuri butiikki oli täynnä toinen toistaan kiinnostavampia paikallisia kosmetiikkatuotteita. Tuotteiden raaka-aineet kasvatetaan Botanicuksen omilla viljelmillä ja tuotteet valmistetaan brändin omissa tehtaissa. Kun jälleenmyynti tapahtuu saman toimijan alla, tuotteiden alkuperä tiedetään, ja hinnat pysyvät maltillisina ilman välikäsiä.
    Ostin itselleni kasvonaamion, käsivoiteen ja huuliöljyn, joita en ole vielä edes ehtinyt testaamaan. Hmmm, onkohan luonnonmukaiset tuotteet ehtineet mennä jo vanhaksi? Täytyykin ottaa ne heti käyttöön ja kirjoitella niistä tuotearvioita mahdollisimman pian.

  • Kafka Snob Food (Široká 64/12). Myös tähän ravintolaan eksyimme ihan sattumalta, kun kuljeskelimme kaupungilla vailla päämäärää. Nälkä iski juuri tässä kohtaa, ja painelimme sisään ravintolaan ihan sen kafkamaisen nimen perusteella. Tilaamani tortelliinit veivät kielen mennessään. Myös niiden esillepano hauskassa kattilassa miellytti. Kolmesta tortelliinista ei kuitenkaan lähtenyt nälkä, eli pieni salaatti tms. olisi ollut aterialle mukava lisä.
    Tila oli kiva ja viihtyisä, mutta tässä ravintolassa sai tupakoida. Tupakoitsijoille oli oma puolensa, mutta tupakan haju tuli silti välillä myös savuttomalle puolelle. Jos siis olet yliherkkä tupakoinnille, niin tämä paikka ei ehkä ole sinua varten, vaikka muuten suositeltava onkin.
  • Jazz risteily (lähtöpaikka Gate 2, Cechuv Bridge). Illan pimetessä (klo 20.30) käynnistää Jazz-laiva Kotva moottorinsa ja tunnelmallinen jazz-ilta pitkin Vltavaa alkaa. Orkesterit vaihtelevat, mutta maisemat pysyvät samana illasta toiseen.
    Omalle risteilyllemme sattui orkesteri, joka fiilisteli tuttuja biisejä Michael Jacksonista Dizzy Gillespiehen omilla sovituksillaan. Tunnelma oli katossa ja meno mahtavaa! Ympärillä loistivat Prahan valot ja olut oli hyvää. Oli ihan superkiva ilta! Todellinen jazzin ystävä ei tuosta musiikista mitään suurempia kiksejä olisi ehkä saanut, mutta juuri tuossa hetkessä oli mukava yhtyä yhteislauluun vanhojen tuttujen biisien kanssa.

  • Restaurace Luka Lu (Újezd 33 – Malá Strana). Myös tämä ravintola, yksi reissun ehdottomista kohokohdista, tuli vastaan sattumalta. En ole koskaan ollu näin hullussa ja sekopäisessä, mutta samalla hauskassa ja viehättävässä paikassa! Tässä ravintolassa oli tuhansia yksityiskohtia joita ihailla. Pöytiä astioineen ja ruokailijoineen (nalleja ja nukkeja) oli ruuvattu kattoon, ja kaikki muutkin paikat oli täynnä tauluja ja eriskummallisia tavaroita.
    Totesin työkaverilleni (jonka kanssa reissussa olin), että ihan sama millaista ravintolan ruoka on, silmänruokaa täällä on sekin edestä. Tilaamani kala oli kuitenkin erinomainen ja palvelu pelasi. Aivan must paikka vierailla, jos tykkää vähän sekopäisestä meiningistä.
  • Botas 66 (Skořepka 4 – Old Town ja Křížkovského 18 – Žižkov). Jos kaipaat kohtuuhintaisia, persoonallisia lenkkareita tai tennareita, käy kurkkaamassa Botas 66:n valikoimia. Kengät valmistetaan Tshekeissä, ja malleissa on kivan trendikäs retrofiilis. Ostin itse reissusta mustat lenkkarit, jotka näkyvät jalassa mm. tässä postauksessa.

Kas tässä muutamia kivoja paikkoja, joita viimeisimmällä Prahan reissullani löysin.

Tämä vanhojen reissukuvien läpikäynti on toisaalta ihanaa, herättää niin paljon muistoja, mutta toisaalta kamalaa. Tulee reissukuume, vaikka juuri eilen totesin, että onpa ollut ihana olla vähän aikaa vain kotona.

No, tälle syksylle on onneksi edessä pari pientä matkaa, joten ne auttavat varmasti reissukärpäsen puremaan.

3

(4) Kommentit

  1. Oi kiitos, näistä vinkeistä on hyötyä ensi kuun reissuun. Ainakin yhdelle lukijalle tulevat siis juuri sopivasti kun olen hiljalleen alkanut kerätä vinkkejä matkaa varten muistiin.

    1. Voi miten kiva olla avuksi! Praha on kyllä hieno paikka. Rento, ja muuttunut pikkuhiljaa trendikkäämmäksi, mutta silti vanhan maailman havina on todella läsnä. Tykkään!

  2. HeidiV says:

    Kiitos paljon, on näistä vinkeistä apua vielä <3 Luka Lu -ravintolaan teinkin pöytävarauksen 🙂

    Ja Cafe Louvreen voisi mennä jo tänään…

    1. Jee, mahtavaa että vinkit ehtii vielä! Tuo Luka Lu on ihan huikea paikka! Jos pöytänne on etutilassa, niin käykää kurkkaamassa vielä takahuoneeseen. Ihan mieletön aarreaitta! Ja muistakaa katsoa myös kattoon, myös siellä tapahtuu. 😀 Ihanaa Prahan reissua teille! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.