Vinkkejä Madridin kävijälle

tunnetila: muistelu

Olimme Madridissa toukokuussa, ja vasta nyt ehdin vihdoin istumaan reissuvinkkipostaukseni ääreen. Postaus on vain 5kk myöhässä, ei kai siinä mitään… Parempi kuitenkin myöhään kun ei silloinkaan, eli tässä muutama matkavinkki Madridiin.

  • Museot. Madridissa on ihan huikeita museoita! Museot Reina Sofia, Thyssen ja Del Prado muodostavat museotriangelin, eli sijaitsevat lähellä toisiaan. Yhdessä päivässä näitä kaikkia ei kuitenkaan kannata yrittää ahnehtia. Yksi iso museo (ja pari pienempää nähtävyyttä) päivässä riitti ainakin meille. Halusin ehdottomasti nähdä Picasson Guernican, joten tällä reissulla kävimme Reina Sofiassa.
  • Parque del Buen Retiro. Jos olet Madridissa kesällä, ja sisämaassa vellova helle tuntuu tukahduttavalta, kannattaa paeta kaupungin useisiin suuriin puistoihin. Esimerkiksi El Retiro -puistossa on kaunis kristallipalatsi ja pieni museo, joissa molemmissa kannattaa piipahtaa.
  • Rosaleda -ruusupuutarha, josta lisää tietoa aiemmassa postauksessani.
  • San Isidro -festivaali toukokuussa. Olimme sattumalta Madridissa San Isidro -festivaalin aikaan. Neljän päivän ajan festivaalia juhlittiin ympäri kaupunkia tanssien, laulaen, syöden ja juoden. Kaupungin suurimmilla aukioilla (esim. Plaza Mayor) esiintyi juhlapäivien aikana kymmeniä bändejä ilmaiskonserteissa.
    Suurissa puistoissa (esim. Pradera de San Isidro) oli myös suuren luokan festaritunnelmaa. Puistoissa oli joka ilta ilmaisfestarit, ja tunnelma oli mieletön. Kymmeniätuhansia ihmisiä, ruokakojuja silmänkantamattomiin, iso festarilava ja huikeita espanjalaisia bändejä.
    Vaikka kaikki bändit olivat meille tuntemattomia, niin muutamilla niistä oli niin hyvä meno, että olemme kuunnelleet kyseisiä bändejä vielä kotonakin. Musiikin avulla pääsee mahtavasti palaamaan lomatunnelmaan.

  • Suosikkialueeni kaupungissa oli ehdottomasti Malasaña. Värikkäitä taloja, pieniä sieviä butiikkeja vintagesta tämän hetken kuumimpiin brändeihin, graffiteja ja valtava määrä ravintoloita. Tällä alueella olisi viihtynyt pidempäänkin!
  • Uusi espanjalainen vaatebrändi, johon tällä matkalla tutustuin ja ihastuin, oli Friday’s Project (liike osoitteessa Fuencarral, 9). Sovittelin liikkeessä ison kasan vaatteita, mutta oikeita kokoja lemppareistani ei löytynyt. Toivotaan parempaa onnea seuraavalla kerralla.
  • Kiva pizzeriakonsepti Cien Pizzitas, löytyy Madridista muutamasta eri osoitteesta. Kuten nimi kertoo, tarjolla on sata erilaista pizzaa, ja pizzoja saa pizzitoina, eli pieninä ”pitsasina”. Otin kaksi erilaista pientä pizzaa, täytteinä muistaakseni savulohi-ranskankerma-capris ja päärynä-sinihomejuusto-rucola. Pienet pizzetat olivat söpöjä ja superhyviä!
  • Ravintola Bosco de Lobos (Architecture School, Hortaleza 63) Arkkitehtikoulun yhteydessä oleva näyttävä rakennus kätkee sisäänsä hyvin mielenkiintoisen ravintolan. Ravintolan kirjahyllyiltä voi ruokaa odotellessa napata arkkitehtuuria käsittelevän teoksen, ja lueskellessa aika kuluu kuin siivillä. Söin ravintolassa muistaakseni kampasimpukka-pinaattipastan, ja se oli ihanan kermaista ja maistuvaa.
  • Lolo Polos -artesaanijäätelö (Calle del Espíritu Santo, 16) Käsintehtyjä, pelkästään tuoreista hedelmistä ja eksoottisista mausteista tehtyjä mehujäitä. Oma mehujääni oli tehty vadelmista ja viherpippurista. Raikasta ja välillä polttavan mausteista. Ihana herkku helteiseen päivään!

  • Kauppahallit. Madridissa on paljon ihania kauppahalleja, joissa on kiva käydä maistelemassa vaikkapa paikallisia tapaksia ja viinejä. Kävimme Mercado de San Miquelissa lauantai-iltana, ja kauppahalli oli tuolloin niin täynnä, ettei sekaan mahtunut. Kävelimme hallin käytävät läpi ihmismassaan puristuneina, emmekä edes harkinneet syövämme siellä mitään. Äkkiä ulos, ja parempi yritys seuraavalla vierailukerralla.
  • Mercado San Ildefonso (Fuencarral, 57). Moderni ja trendikäs kauppahalli monessa kerroksessa trendikkäällä Malasañan alueella. Suosittelen piipahtamaan!

Mitähän muuta? Tässä nämä ensimmäisenä mieleeni tulleet vinkit. Jos teille tulee mitä tahansa kysyttävää Madridista, vastaan mielelläni jos vain osaan.

Jos olin postauksen alussa nolona siitä, että tämä postaus tulee 5kk myöhässä, niin ei tämä vielä mitään. Olen nimittäin luvannut kirjoittaa vinkkipostaukset myös Prahasta, jossa kävin viimeksi toissakevänä, ja Macaosta, jossa matkailimme Hongkongin reissun yhteydessä maaliskuussa 2016.

Ja niin, onhan tuolla postausluonnoksissa vielä vinkkipostaus Washingtoniin. Minähän vuonna me siellä oikein oltiin? Taisi olla 2012. Ei jestas! Kuvat ja kaikki on ollut valmiina jo kohta kuusi vuotta, mutta tekstiä en vaan saa aikaan. Arvatkaa hävettääkö olla näin saamaton?

Onneksi oli tämänkin postauksen kuvat jo valmiina. Ilman niitä en olisi varmaan edes muistanut mitä kaikkea tuolla lomalla tuli tehtyä. Mainittakoon muuten vielä se, että tälle reissulle en ottanut lainkaan kameraa mukaan. Napsin kaikki reissukuvat Huawei P10:llä ja pärjäsin pelkällä puhelimella erinomaisesti. Kuten jo aikaisemmin todettu, Huawei P10:n kamera on vertaansa vailla.

3

(2) Kommentit

  1. Kivoja vinkkejä, ainoasta Madridin reissusta onkin aivan liian kauan aikaa. Prahan vinkit lukisin mielelläni vaikka myöhässäkin, ensi kuussa kun matkaan sinne. Siitäkin viime reissusta taitaa olla parikymmentä vuotta, joten omat vinkkini ja muistikuvani ovat melkoisen haalenneita.

    1. Kiva Tuuli kuulla, että matkavinkit kiinnostavat. (Vaikka sitten myöhässäkin… :)) Itse asiassa otin itseäni niskasta kiinni ja kirjoitin äsken tuon Praha-postauksen valmiiksi. Ajastin sen julkaistuvaksi keskiviikolle, mutta kuulin juuri, että lukijani Heidi, joka noita vinkkjä kaipasi, on NYT Prahassa! Julkaisen siis Prahavinkit huomenna. Heh mikä ajoitus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.