Omenainen broilerikastike

tunnetila: tyytyväisyys

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa Teille vähän kokkailujeni tuloksia.

Hyödynsin työkaverilta saamiani omenoita viikonloppuna valmistamalla illalliseksi omenaisen broilerikastikkeen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta muokkasin sitä itse vähän tulisempaan suuntaan.

Olkaa hyvät, syksyistä omppukastikereseptiä pukkaa!

Broileri-omenakastike (3 annosta)

2 broilerin leikettä
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1tl currya
1tl tulista itämaista mausteseosta
(oma mausteseokseni on tuotu Sri Lankasta, mutta mikä tahansa tulinen mausteseos käy)
2dl omenamehua
2dl kermaa
2 pientä kuorittua omenaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittuja chiliflakeseja
tuoretta korianteria koristeluun

Kuori ja pilko omenat. Leikkaa broileri omenoiden kanssa samankokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli öljyssä curryn ja tulisen mausteseoksen kanssa miedolla lämmöllä. Nosta sipuliseos syrjään ja paista broileripalat kypsäksi.

Lisää pannulle sipuliseos, omenamehu ja omenakuutiot. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja chilirouheella. Lisää pannulle kerma ja keitä noin 5 minuuttia.

Kastikkeen kaveriksi sopii hyvin (basmati)riisi. Revi annoksen päälle tuoretta korianteria (jos tykkäät korianterista).

Ilman chiliä ja tulista mausteseosta omenainen kastike on makuuni liian makea, mutta kun kastikkeeseen lisää tulisuutta, siitä tulee oikein mainio.

Kivaa syksyisen viikon jatkoa, vesisateesta huolimatta!

3
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Iina / MouMou
    11/10/2017 at 12:32

    On! Mä alan myös kokkailla patoja, joita haudutetaan useampi tunti uunissa. 🙂

    • Reply
      Nina
      13/10/2017 at 19:29

      Nam! Kunnolla haudutetut padat on ihania!

  • Reply
    Petra
    14/10/2017 at 13:48

    Mun lapsuuden omenakana: Paistetaan kana tai ostetaan kaupan grillattua kanaa, revitään liha pitkulaisiksi. Tehdään kastike: voi, (vehnä)jauho, curry, ruskistus. Lisätään kana ja vettä. Maustetaan pippurilla ja suolalla, lisätään loppuvaiheessa omena raasteena. Valmista, kun omena kypsää.

    • Reply
      Nina
      14/10/2017 at 19:11

      Oi, kuulostaa hyvältä tuokin! En ole muuten varmaan 20 vuoteen syönyt kaupan grillattua kanaa. Saakohan sellaista vielä? Muistan että se oli ihanan mausteista ja mureaa! Tulee minullakin nuoruus mieleen. 🙂

      • Reply
        Petra
        15/10/2017 at 10:28

        No saa! Mä olinki vähän hämmästyny, että syöt broileria!

        • Reply
          Nina
          15/10/2017 at 18:56

          No ruokavalioni on pääasiassa kasvis-kala, mutta mies on korviaan myöten täynnä härkistä, mifua ja muita ”korvikkeita”, joten olen myöntynyt silloin tällöin kokkaamaan jotain broilerista. Töissä ja ulkona syödessäni tai vain itselleni kokkaillessa en koskaan syö kanaa. Eli periaatteessa olet ruokavalioni suhteen oikeassa. 🙂

    Leave a Reply