Omenainen broilerikastike

tunnetila: tyytyväisyys

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa Teille vähän kokkailujeni tuloksia.

Hyödynsin työkaverilta saamiani omenoita viikonloppuna valmistamalla illalliseksi omenaisen broilerikastikkeen. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta muokkasin sitä itse vähän tulisempaan suuntaan.

Olkaa hyvät, syksyistä omppukastikereseptiä pukkaa!

Broileri-omenakastike (3 annosta)

2 broilerin leikettä
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1tl currya
1tl tulista itämaista mausteseosta
(oma mausteseokseni on tuotu Sri Lankasta, mutta mikä tahansa tulinen mausteseos käy)
2dl omenamehua
2dl kermaa
2 pientä kuorittua omenaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittuja chiliflakeseja
tuoretta korianteria koristeluun

Kuori ja pilko omenat. Leikkaa broileri omenoiden kanssa samankokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli öljyssä curryn ja tulisen mausteseoksen kanssa miedolla lämmöllä. Nosta sipuliseos syrjään ja paista broileripalat kypsäksi.

Lisää pannulle sipuliseos, omenamehu ja omenakuutiot. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja chilirouheella. Lisää pannulle kerma ja keitä noin 5 minuuttia.

Kastikkeen kaveriksi sopii hyvin (basmati)riisi. Revi annoksen päälle tuoretta korianteria (jos tykkäät korianterista).

Ilman chiliä ja tulista mausteseosta omenainen kastike on makuuni liian makea, mutta kun kastikkeeseen lisää tulisuutta, siitä tulee oikein mainio.

Kivaa syksyisen viikon jatkoa, vesisateesta huolimatta!

3

(6) Kommentit

  1. On! Mä alan myös kokkailla patoja, joita haudutetaan useampi tunti uunissa. 🙂

    1. Nam! Kunnolla haudutetut padat on ihania!

  2. Petra says:

    Mun lapsuuden omenakana: Paistetaan kana tai ostetaan kaupan grillattua kanaa, revitään liha pitkulaisiksi. Tehdään kastike: voi, (vehnä)jauho, curry, ruskistus. Lisätään kana ja vettä. Maustetaan pippurilla ja suolalla, lisätään loppuvaiheessa omena raasteena. Valmista, kun omena kypsää.

    1. Oi, kuulostaa hyvältä tuokin! En ole muuten varmaan 20 vuoteen syönyt kaupan grillattua kanaa. Saakohan sellaista vielä? Muistan että se oli ihanan mausteista ja mureaa! Tulee minullakin nuoruus mieleen. 🙂

      1. Petra says:

        No saa! Mä olinki vähän hämmästyny, että syöt broileria!

        1. No ruokavalioni on pääasiassa kasvis-kala, mutta mies on korviaan myöten täynnä härkistä, mifua ja muita ”korvikkeita”, joten olen myöntynyt silloin tällöin kokkaamaan jotain broilerista. Töissä ja ulkona syödessäni tai vain itselleni kokkaillessa en koskaan syö kanaa. Eli periaatteessa olet ruokavalioni suhteen oikeassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.