Hedon Spa & Hotel

tunnetila: onni

Kuten jo kerroin, yövyimme Pärnun reissullamme Hedon Spa & Hotelissa*. Hotelli oli ihana!

Spa-hotelli on rakennettu Pärnun tunnetuimman maamerkin, vanhan mutakylpylän (rakennettu 1920-luvulla), yhteyteen. Rakennuksen vanhaan osaan on kunnostettu neljä uniikkia huonetta, joista kaksi on upeita sviittejä suurine kylpyammeineen.

Uusi puoli on tunnelmaltaan täysin erilainen, mutta sopii silti saumattomasti yhteen vanhan rakennuksen kanssa. Uudella puolella on 38 standard-huonetta sekä 26 meren puolella sijaitsevaa superior-huonetta.

Yövyin superior-huoneessa ja se oli kaunis, moderni, viihtyisä ja tilava. Minulla oli jopa oma parveke, josta avautui näkymä merelle.

Huoneessa minua odotti parvekkeen lisäksi myös toinen ihana yllätys. Hotellin fine dining -ravintola Raimond oli lähettänyt huoneeseen herkullisen tervehdyksensä. Ne on juuri ne pienet jutut, joilla todellinen vaikutus tehdään!

Pääsimme testaamaan myös vähän laajemmin Raimondin antimia, kun söimme siellä kevyen salaatti-keittolounaan. Upeat kasvisruoat veivät kielen mennessään, ja annosten esillepano hiveli silmää. Kuriositeettinä mainittakoon, että Raimondissa on yksi Viron parhaista vegaanimenuista.

Mutakylpylän historian voidaan katsoa alkaneeksi jo vuonna 1838. Jo tuolloin meren ääressä silloisessa kylpylärakennuksessa tarjottiin kesäisin merikylpyjä ja talvella saunan miellyttäviä löylyjä.

Alkuperäinen kylpylärakennus poltettiin I maailmansodassa, ja hotellin vanha osa rakennettiin 20-luvulla tuon palaneen tilalle. Nyt vanha mutakylpylä on modernisoitu ja muutettu ylelliseksi spaksi.

Yhtenä Hedon Span erikoisuuksista mainittakoon Hiljainen kylpylä, Silent Spa. Hiljaisen kylpylän puhdistava ja rentouttava kylpylärituaali kestää 2-3 tuntia riippuen siitä, kuinka pitkään haluat kylpylässä olla.

Kylpylän seinältä löytyy ohjeet missä järjestyksessä kylpylärituaali kannattaa suorittaa, ja missä saunassa tai altaassa kannattaa viettä aikaa minkäkin verran.

Jokainen hiljaisen kylpylän vieras saa kylpylään tullessaan paketin Kuolleen meren vartalonhoitotuotteita, ja noilla tuotteilla voi tehdä kylpylärituaalin aikana itselleen vartalokuorinnan, jalkahoidon ja kasvonaamion.

Saunomisen ja kylpemisen välissä kannattaa välillä levätä ja nauttia runsaasti vettä ja kylpylän omaa yrttiteetä. Kiireistä elämää elävä alkaa helposti suorittaa kylpylärituaalia juoksemalla saunasta toiseen ripeällä tahdilla. Juuri siksi Silent spa -rituaalissa on aikasuositukset. Täällä jos missä kannattaa olla suorittamatta!

Olen vuosia kuullut ihmisten ylistävän Pärnun kylpylöitä, uskomattoman kauniita maisemia ja silmänkantamattomiin jatkuvia hiekkarantoja, mutten jostain syystä ole uskonut heitä. Tajuntaani ei vain ole mennyt ajatus siitä, että tässä ihan lähellä voi oikeasti olla lomaparatiisi.

Kaksi tuntia laivalla Helsingistä Tallinnaan, Tallinnasta noin 2h bussilla Pärnuun. Bussimatka (Tallinna -Pärnu) maksaa 7€ ja matka taittuu kuin huomaamatta bussilla, jossa jokaisella matkustajalla on edessä oma pieni näyttö. Näytöstä voi halutessaan katsoa vaikka leffan. Ihan kuin lentokoneessa olisi!

Kesällä turistikauden ollessa kuumimmillaan hotellien hinnat ovat kovimmillaan. Nyt, off-seasonin aikaan, huoneen ylellisestä kylpylähotellista saa todella järkevään hintaan. Puhumattakaan Pärnun ihanista ravintoloista, joihin tähän aikaan vuodesta saa varattua pöydän huomattavasti helpommin kuin kesäkuukausina.

Vietin Pärnussa viime viikolla yhden yön, ja harmittelin miksen ymmärtänyt buukata saman tien pidempää reissua. Onneksi Pärnuun pääsee aina nopeasti takaisin!

5

(4) Kommentit

  1. HeidiV says:

    Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Otan vinkistä vaarin ja googlaan hinnaston…

    1. Kannatettava idea! 🙂 Heillä on myös jotain musiikkipaketteja, esim. itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Pärnussa on Kimmo Pohjosen keikka ja sen ympärille on koottu Suomi 100 -paketti. Tuokin paketti on todella hyvän hintainen!

  2. Kepa says:

    Pitääkin pistää korvan taakse! Kylpyläreissusta ollaankin taas alettu haaveilemaan 🙂

    1. Suosittelen lämmöllä!! Rakastin tuolla kylpylässä ehkä eniten suolavesiallasta. Oli ihan parasta kellua siinä ja ajelehtia minne sattui virtaus viemään. Ihana fiilis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.