Celiné arkeen

tunnetila: onni

Olen varsinainen kassialma jokapäiväisine kangaskassinyssäköineni. Välillä oikein hävettää, kun pyyhällän paikalle johonkin tyylikkääseen pr-tilaisuuteen Marimekon kangaskassi olalla keikkuen, ja muilla paikallaolijoilla roikkuu olalla sievästi kauniit nahkalaukut.

Olen haaveillut jo monta vuotta muuttuvani kangaskassialmasta nahkakassialmaksi, mutta tyylikkäät kassimaiset nahkalaukut ovat tuntuneet vähän liian hintavilta arkiseen tavaroiden roudailuun.

Yksi ”sitten kun voitan lotossa” haaveistani on ollut kangaskassin päivittäminen Celinén Vertical Cabas -laukulla. Ei tuon laukun hinta (850€) mikään ihan mahdoton merkkilaukuksi ole, mutta jos tarkoituksena on roudailla sillä eväsrasioita töihin tai joogakamoja kodin ja joogasalin välillä, niin ilmaiseksi saatu kangaskassi ajaa asian ihan yhtä hyvin.

Kun sitten törmäsin kirppisappi Zadaassa käytettyyn, mutta hyväkuntoiseen Celinén Verticaliin musta-ruskeana, ei hankintapäätöksen tekemisessä mennyt kauaa.

Laukun hinta oli 270€, joten klik, laukku ostoskoriin ja hip hei, laukkua odottelemaan! Kallishan tuo kangaskassin korvikkeeksi edelleen oli, mutta voi vitsit että tykkään siitä jokaisen siihen kuluttamani euron arvosta. Minulle oli sitä paitsi kertynyt Zadaahan aika mukavasti kredittejä*, joten sain maksettua osan laukusta niillä.

Laukun myyjä pahoitteli minulle laukussa olevia käytönjälkiä, mutta halusin juuri sellaisen laukun, joka ei ole ihan priimakuntoinen. Uuden laukun kanssa saa olla aina tosi varovainen, ja kun ensimmäinen tahra tulee, on se pienimuotoinen katastrofi.

Nyt kun laukussa näkyy jo elämän jäljet, sen käyttö on ihanan huoletonta. Sitä paitsi lähes kaikki pienet liat lähtivät helposti pois, kun kävin laukun huolellisesti läpi baby wipeseilla. Vauvan iholle tarkoitetut puhdistusliinat on nahan huoltoon ja puhdistukseen erinomaisia.

Olen siis edelleen kassialma, mihin sitä tavoistaan pääsisi, mutta pakko myöntää, että Celiné-kassialma on aika kiva olla.

* Zadaa -kredittejä muodostuu kun joku käyttää ale-koodiasi, tai jos julkaiset Instagramissa kuvan Zadaa -ostoksestasi häshtagillä #zadaafashion, ja Zadaa julkaisee tuon kuvan omalla Instagram-tilillään

5

(10) Kommentit

 1. Ellu says:

  Olipa löytö! Mullakin on laukun lisäksi aina kangaskassi mukana 🙂 Nykyään myös eväskassi töihin mennessä kun erään kerran eväät levisivät kangaskassiin jossa oli ylimääräinen huivi ja neuletakki. Joten kassialma täälläkin 😉

  1. Voi ei! Kamala päästä töihin ja alkaa vaihtamaan vaatteita, jotka ovatkin eväiden peitossa. 🙁 Minä pakkaan aina eväsrasiani myös muovipussiin, ja saatan laittaa ihan teippiä ympärille ettei vahinkoa pääse tapahtumaan. Kangaskassin voi onneksi pestä jos vahinko tapahtuu, mutta jos joku keitto vaikka kaatuu tähän nahkaiseen Celineen, niin silloin pääsee kyllä itku. 🙂

 2. Merja Korhonen says:

  Tervetuloa kerhoon ?
  Minusta tuli muutama vuosi sitten nahkakassialma kun hankin puoleen hintaan Baggun nahkaisen ”muovikassin”.
  Ostin sellaisen pahvilaatikonvärisen. Ihastui ikihyviksi niin, että piti myöhemmin hankkia pienempikin. Se sitten lähti kunnolla räpylästä ja tuo toinen on kultainen ?
  Puolella hinnalla myös ?

  1. Kiitos Merja! Nahkakassialma-kerhossa on hyvä olla! 🙂 Minulla on myös ollut yksi Baggu, mutta sen nahan sisäpuolelta irtosi niin paljon ”möhnää”, että kaikki tavarat oli aina ihan likaisia. Laukku kun on vuoriton, niin se nahan nurja puoli likasi ihan kaiken. Kyllästyin ja möin laukun pois. Sinulla ei taida olla samaa ongelmaa? Olikohan minun laukkuni joku maanantaikappale? Laukkuni oli tosin mudanvärinen, joten sen sisäpuolikin oli tummempi kuin noissa sinun vaaleammissa laukuissasi. Se saattoi olla myös ongelma.

 3. Tarja says:

  Ihana, ihana, ihana! <3 Huippulöytö!!
  Mullakin on kangaskassi eväitä yms. ylimääräistä kamaa varten. Kerran tonnikalapastan rasia vuosi kassiin, jossa oli myös vaihtovaatteeni (kuljin tuolloin töihin pyörällä)… Sen jälkeen eväät on kyllä aina ihan omassa kassissaan. Tunnen kyllä itseni kassialmaksi, sillä harvoin kuljen pelkästään (ison) käsilaukkuni kera 😀 Mieheni kutsuu käsiveskaani Maija Poppasen laukuksi ja joskus tiedusteli (muka) vitsinä, että löytyisikö laukusta tunkkia 😀 Sieltä kyllä löytyy monenmoista: äiti-ihmisenä on tottunut varautumaan moniin asioihin, vaikka varsinaista vaippakassia ei enää tarvitsekaan mukana kuljettaa.

  1. Hahahahahah! Ei sitten löytynyt käsilaukustasi tunkkia? Muistan ikuisesti yhden hauskan tilanteen yläasteelta. Oltiin kemian tunnilla ja opettajan piti näyttää meille miten eri aineet johtavat sähköä. Yksi testeistä piti tehdä perunalla, mutta opettaja oli unohtanut hankkia luokkaan perunan. Hän kysäisi vitsillä oppilailta, että sattuisiko jollain olemaan perunaa repussa. Luokkakaverini Anne vastasi iloisesti ”Mulla on!” Anne oli pitämässä samana iltapäivänä esitelmää perunasta biologian tunnilla, joten hänellä oli repussa perunan eri lajikkeita. Ai että silloin naurettiin! Naisen/tytön laukusta voi löytyä ihan mitä vaan! 😀

   1. Tarja says:

    Heh! 😀 Naisen laukusta todella voi löytyä mitä vain ja kyllä minunkin laukun sisuksilla on pelastettu monesti eri ihmisten päivä! On löytynyt mm. mini-tarrarulla, jolla saatiin kaverin jakku siistiksi, nenäliinoja, buranaa… Ja joskus voi löytyä sitä perunaakin, kun on joutunut kuskaamaan laukussa servietin mutkassa lapsen jämä-ranskikset Hesestä kotiin (jossa ne kuitenkin jää yleensä syömättä) – joku laumasta karannut irtoranskis on sitten löytynyt viikkojen päästä laukun pohjalta 😀 Mistä tulikin mieleeni, että pitäisiköhän pitkästä aikaa siivota tuo veska. Ties vaikka löytyis se tunkkikin! 😀 😀

    1. 😀 😀 😀 Hahahhaa, en kestä! ”Hei täällähän tämä tunkki oli! Ilmankos laukku on painanut ihan hirvittävästi viime aikoina…” 😀

 4. Upea, ajaton klassikko

  1. Kiitos Tuuli, olen kanssasi samaa mieltä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.