Biohajoava sadetakki

tunnetila: ihastus

Hei nyt on mahtavia uutisia! Tretorn on lanseerannut täysin biohajoavan sadetakin!

Ruotsalainen sadevaatteistaan tuttu Tretorn on tehnyt jo pidempään näkyvää vastuullisuustyötä, ja nyt heidän kolmas vastuullisuusprojektinsa on nähnyt päivänvalon. Brändin kolmas vastuullisuusprojekti toteutettiin yhteistyössä Partioaitan kanssa, ja projektin tuloksena syntyi Bio Project. Bio Project on täysin uudenlainen biohajoava sadetakki, joka on sekä veden- että tuulenpitävä.

”Bio Project syntyi toiveesta luoda sadetakki, joka mukailee luonnon omaa kiertokulkua. Kehitysprosessissa Tretorn halusi hyödyntää armeijan ja lääketieteen oppeja, sillä kummallakin tieteen alalla kehitetään jatkuvasti yhä edistyksellisempiä kestäviä materiaaleja.

Tretornin täysin biohajoava sadetakki syntyi hyödyntämällä kahden eri materiaalin teknisiä ominaisuuksia. Jopa takin vetoketjun valmistumateriaali on maailman ainoa biohajoava polyamidilanka Amni ® Soul Eco”, kertoo Tretorn tiedotteessaan.

Armeijassa on jo pitkään käytetty biohajoavaa PLA:ta eli polylaktidia, joka on ollut helppo hävittää maahan sota- ja armeija-alueilla. Polylaktidi on valmistettu huipputeknologian avulla hiilidioksidista! Hiilidioksidia saadaan uuden teknologian avulla talteen kasveista kuten maissista, sokeriruo’osta ja juurikkaista, ja sitä voidaan jatkojalostettuna käyttää langan valmistuksessa.

Takin vettä kestävä pinnote taas on lääketieteessä usein hyödynnettävää biohajoavaa PU:ta eli polyuretaania.


sadetakki Tretorn*, silkkitoppi Mary Kate Olsen & Ashey Olsen for BikBok, silkkipöksyt Designers Remix, balleriinat Tory Burch, kangaskassi Alexander McQueen/MET

Takissa on hyvä, vedeltä suojaava hieman pidempi pituus, klassinen leikkaus, taskut, huppu, sekä säädettävät hihat ja helma. Onpa toisessa taskuista myös puhelimelle oma paikkansa. Takki on täysin tuulenpitävä ja pitää vettä 10 000 vesipisaraa millimetriä kohti. Takista löytyy siis kaikki ne ominaisuudet, mitä toimivalta sadetakilta vaaditaan.

Oman takkini valitsin sadevaatteille klassisessa vihreässä värissä, mutta takkia on saatavilla myös mustana, tummansinisenä, vaaleanpunaisena ja beigenä.

Tykkään sadetakistani älyttömän paljon! Jollei se hiostaisi, kuten hengittämättömillä sadetakeilla on tapana tehdä, käyttäisin sitä arjessa ihan muuten vaan. Takki on niin rento, mutta samalla tyylikäs, että se kävisi ihan arkipukeutumiseen jos niin haluaisi.

Syksyä, ja päiväkausia jatkuvaa sadetta odotellessa…

Tänä iltana pakkaan sadetakin mukaan, hyppään yöjunaan ja karkaan mökille jatkamaan hyvin alkanutta lomailua. Instaa saatan tämän viikon aikana reissusta päivitellä, mutta läppärin jätän suosiolla kotiin.

Kivaa tiistaita siis Teille kaikille. Lomalainen kiittää, kuittaa, ja katoaa mökille metsän siimekseen. Palataan postausten pariin taas ensi viikolla. Olkaahan ihmisiksi, mutta ottakaa silti ilo irti loppukesän päivistä!

Kuvat: Iina / MouMou

8

(2) Kommentit

  1. Noora says:

    Hei! Millainen mitoitus takissa on? Jos haluaa väljän, kannattaako ottaa omaa kokoa vai isompi? Mitä kokoa omasi on?

    1. Oma takkini on S-kokoinen ja sinne alle mahtuu paksu neule. Takki on kuitenkin aika kapea lantion kohdalta, eli jos peppua tai naisellista lantiota löytyy, kannattaa ehkä ottaa yhtä kokoa normaalia suurempi takki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.