Hyvinvointiviikko

tunnetila: tyytyväisyys

Palasin sunnuntai-iltana kotiin Helsinkiin ja yritän ottaa hiljalleen kiinni arjesta. Lomailen vielä onneksi tämän viikon, joten paluu töihin ei ole ihan vielä ajankohtainen. Tämän viimeisen lomaviikkoni olen nimennyt juhlallisesti hyvinvointiviikoksi. Aion tehdä koko viikon asioita, jotka tekevät minulle hyvää.

Eilen aloitin hyvinvointiviikkoni nukkumalla pitkään ja loikoilemalla sängyssä niin kauan kun huvitti. Loikoilun (ja sunnuntaisen monen tunnin junassa istumisen) jälkeen selkäni vaati herättelyä, joten siirryin sängystä suoraan joogamatolle ja tein Yogaiasta löytyneen puolen tunnin selkäjoogasetin.

Olen normaalisti notkea ja kroppani liikkuu ja taipuu hyvin. Eilen oloni tuntui kuitenkin puupökkelöltä. Päätin, että teen tuon saman selkäjoogan tällä viikolla joka aamu. On aina palkitsevaa huomata, miten treeni avaa paikkoja. Jo muutaman päivän päästä liikkuvuus on ihan erilaista kuin ensimmäisenä päivänä. Samaa harjoitusta tehdessä edistyksen huomaa erityisen hyvin.

Kävin eilen myös uimassa, maksoin laskuja, pesin pyykkiä, hoidin yhdet Zadaa-kaupat, arvoin Fanni K mukien voittajat ja söin lounaaksi kaurapuuroa.Joku miettii nyt varmasti, miten laskujen maksaminen tai pyykin peseminen sopivat hyvinvointiviikkoon. No siten, että oma hyvinvointini lisääntyy aina, kun saan tehtyä arkisia askareita pois tehtävälistaltani. Mitä lyhyempi tehtävälista, sen parempi fiilis!

Entä miten kaurapuuro kuuluu hyvinvointiin? No siten, että keitin itselleni lounaaksi luomukaurapuuroa, koska minun teki sitä mieli. Terveelliset mieliteot kannattaa aina toteuttaa, ne eivät ole koskaan haitaksi!

Hyvinvointia lisätäkseni ja selkäjumista päästäkseni varasin tälle päivälle hieronnan. Käytän nykyään (ostamattomuushaastetta toteuttaessani) todella paljon Timmaa. Varailen kaikkia hoitoja ja hierontoja tämän tästä ihan extempore, ja kun omat vakkarihierojani ja kosmetologini ovat yleensä todella varattuja, niin Timman kautta saan haluamani hoidon usein jo seuraavalle päivälle.

Kirjoitin Timmasta viimeksi pari vuotta sitten täällä. Jos et ole vielä Timman käyttäjä, niin suosittelen kokeilemaan. Jos innostut testaamaan, niin ota käyttöösi koodi KXQKJE, kun teet ensimmäisen varauksesi. Tuolla koodilla saat 10€ alennusta ensimmäisestä Timma-ostostasi, ja myös minä saan saman verran alennusta seuraavasta hoidostani. Kulutan nyt ostolakossa niin paljon rahaa palveluihin, että jokainen säästetty kymppi on kotiin päin!

Kävin muuten eilen aamuna myös vaa’alla ensimmäistä kertaa koko kesänä. Huh huh! Vaaka näytti sellaiset lukemat, että jo useamman kuukauden kestäneet hemmotteluviikot täytyy nyt todellakin muuttaa hyvinvointiviikoiksi.

On oikeasti vähän sääli, että kaikki ne asiat, jotka koen ihanaksi hemmotteluksi, eivät oikeasti tee minulle välttämättä hyvää. Tai ehkä tekevätkin, jos niitä malttaa käyttää kohtuudella. Esimerkiksi tänä hellekesänä olen syönyt jäätelöä lähes päivittäin. Olen oikeuttanut sen sillä ajatuksella, että Suomessa on harvoin niin hyvä sää, että jätskiä tekee mieli.

Eilenkin ajattelin lounaspuuron jälkeen syödä vähän reissusta ostamiani karkkeja, koska haluan hemmotella itseäni viimeisen lomaviikon kunniaksi. Mutta sitten totesin, että vaikka karkit maistuvat hyvältä ja niitä syödessä tulee hyvä mieli, niin ne eivät kuitenkaan tee minulle hyvää. Tällä kertaa viikon teemana on hyvinvointi, ei hemmottelu, joten jätin karkit pois ja kävin ostamassa tilalle kirsikoita. Myös tuosta valinnasta (kirsikoita karkkien sijaan) tuli ekstrahyvä olo.

Jatkan nyt näine mietteineni hyvinvointiviikkoa. Toivottavasti ensi viikolla kun arki alkaa, minulla on parempi, keveämpi ja energisempi olo, kuin nyt kaikkine selkäjumeineni.

Kivaa viikkoa kaikille! Muistakaa tehdä asioita, jotka tekevät teille hyvää!

5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.