Voglia – kotimaisen muodin kivijalka

tunnetila: ilo

*kaupallinen yhteistyö Voglia*

Kävin lokakuussa ensimmäistä kertaa Helsingin Kalasatamaan avatussa kauppakeskus REDIssä. Olin ostoksilla vanhempieni kanssa, ja heti ensimmäisenä kauppakeskukseen päästyämme äitini bongasi keskuksesta kotimaisen Voglian liikkeen.

Äitini arvostaa Voglian laatua ja ajattomia vaatteita, joten marssimme sisään tutustumaan liikkeen tarjontaan. Jäin ensin isäni kanssa seisoskelemaan ovensuuhun, mutta kun Voglian uusi liiketila oli niin kutsuva, avara ja valoisa, päätin itsekin kurkata miltä heidän syysmallistonsa näyttää.

Ilahduin näkemästäni todella! Mallistossa oli viehättäviä skandinaavisia kuoseja, paljon kauniisti leikattuja puseroita ja mekkoja, syliinsä kutsuvia pehmeitä talvitakkeja ja runsaasti erilaisia housuja eri lahkeenpituuksilla.

Olin ajatellut Voglian mallistojen palvelevan vanhempia rouvia, ja pitänyt Vogliaa vähän mummomaisena yrityksenä, enkä ole asioinut siellä koskaan muuta kuin äitini kanssa. Totesinkin äidilleni hämmästyneenä, että olen joko tullut vanhaksi, tai sitten Voglia on kaikessa hiljaisuudessa uudistanut mallistoaan myös meille vähän nuoremmille aikuisille sopivaksi.

Seuraavalla viikolla sain sähköpostia. ”Hei Nina! Kotimainen Voglia on juuri tehnyt brändiuudistuksen, ja uusia mallistoja on jo esillä REDIssä olevassa Voglia LABissä. Kiinnostaisiko sinua lähteä tekemään yhteistyötä tämän kotimaisen vaatebrändin kanssa?”

En ollut uskoa silmiäni! Olin juuri edellisellä viikolla käynyt ensimmäistä kertaa REDIssä, ja ihan sattumalta juuri tuossa Voglian uuden konseptin liikkeessä, ja pitänyt näkemästäni. Totesin, että kyseessä on selvästikin kohtalon sanelema juttu, niinpä vastasin yhteistyöehdotukseen heti myöntävästi.

Starttasimme yhteistyön nyt joulukuussa, ja pakko sanoa, että olen tästä kaikesta todella innoissani!

neule ja housut Voglia*

Mikä Voglia siis on? Voglia on tänä vuonna 35 vuotta täyttänyt suomalainen perheyritys Lammilta, Hämeenlinnasta. Voglian myynti- ja markkinointipäällikkönä toimii tällä hetkellä Katriina Virtanen, joka on ”Voglian Virtasia” jo kolmannessa polvessa. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Katriinan isä Markku, ja Markun isä Pertti perusti yrityksen vuonna 1983.

Voglian ydin on valmistaa kertakäyttömuodin sijaan tuotteita, joiden arvo näkyy materiaalien ja työn laadussa, suomalaisen suunnittelun ajattomuudessa sekä vaatteiden oikeassa istuvuudessa.

Voglian tuotteet valmistetaan Suomessa ja Virossa lähituotantona, ja esimerkiksi kuvien ihanalla neuleella on Avainlippu -tunnus. Tunnus kertoo, että neule on valmistettu Suomessa ja sillä on Suomessa työllistävä vaikutus.

Lyhyt tuotantoketju suunnittelusta tehtaalle ja tehtaalta liikkeeseen mahdollistaa nopean reagoinnin asiakkaiden tarpeisiin. Jos jossain liikkeessä useampi asiakas sattuu kysymään jotain tuotetta vaikkapa tummansinisenä, liikkeestä laitetaan viestiä eteenpäin, ja tuote saatetaan ottaa tuotantoon myös sinisenä. Harva valmistaja pystyy palvelemaan asiakasta näin kokonaisvaltaisesti.

Tuotteen alkuperällä, laadulla ja ekologisesti kestävillä materiaaleilla on tänä päivänä yhä suurempi merkitys kuluttajille. Voglian valikoimista löytyvätkin mm. ekofarkut, joiden materiaalina on luomupuuvillaa ja kierrätyspolyesteria. Osassa Voglian neulostuotteissa taas on käytetty suomalaista Remium-neulosta, johon on käytetty puun ja puuvillan uudelleen kierrätykseen perustuvaa Refibra-kuitua.

Ekologisten vaihtoehtojen lisäksi erinomaista Vogliassa on myös sen laaja saatavuus ympäri Suomen. Voglialla on Suomessa oma 18 pisteen myymäläketju ja verkkokauppa. Lisäksi Vogliaa saa myös erikoisliikkeistä eri puolilla maata.

Kävin pari viikkoa sitten tutustumassa tarkemmin Vogliaan ja liikkeissä olleeseen syysmallistoon, ja sain yhteistyön merkeissä valita mallistosta itselleni pari suosikkituotetta. Valintani osui kuvissa näkyvään asuun, eli vaaleanpunaiseen neuleeseen ja maailman ihanimmasta materiaalista valmistettuihin housuihin.

Vajaamittaiset JADE-housut näyttävät tyylikkäiltä ja laadukkailta toimistokelpoisilta housuilta, mutta ne ovat jalassa niin pehmeät ja mukavat, että välillä havahdun miettiväni, lähdinkö töihin epähuomiossa yökkärinhousuilla.

Nämä rennot mutta tyylikkäät housut ovat parhaimmillaan niillä säillä, kun paljaat nilkat saavat vilkkua lahkeen alta. Olenkin varma, että tulen käyttämään näitä housuja tulevana keväänä ja kesänä päivästä toiseen.

Ns. porkkanamalliset housut voi yhdistää myös nilkkureihin ja hieman talvisempaan lookiin. Tällöin housujen kaverina toimivat hyvin rennot paitapuserot ja pehmoiset neuleet.

Kuvien Loviisa-neule on ollut Voglialla tämän talven hitti, enkä yhtään ihmettele miksi. Suomessa valmistettu Avainlippu-merkin saanut muhkea neule on ihanan lämmin ja sen väri on todella kaunis. Vaaleanpunaisen värin lisäksi neuletta on saatavilla myös kauniin sinisenä.

Voglian liikkeissä ja verkkokaupassa on tällä hetkellä käynnissä talviale, joten kannattaa ehdottomasti kurkata mitä löytöjä sieltä voi tehdä normaalia edullisempaan hintaan.

Pikku hiljaa tarjolle alkaa tulla myös kevään uusia juttuja, ja odotankin niitä innolla. Olen nähnyt muutamia Voglian kevään uutuuksista, ja voin sanoa, että brändin uudistuminen näyttää todella hyvältä! Vai mitä sanotte esimerkiksi tästä jerseymekosta, rennosta paitapuserosta, tai kauniista tunikamekosta? Tykkään noista kaikista ihan valtavasti!

Sana voglia on italiaa, ja se tarkoittaa suomeksi toivetta tai toivomusta. Minä toivon Voglialle onnea ilmeen uudistamiseen, uusien asiakaskuntien löytämiseen, sekä siihen, että heidän olisi mahdollista pitää tuotantonsa mahdollisimman pitkään lähituotantona.

Tuohon viimeiseen asiaan jokainen meistä voi vaikuttaa omalla ostokäyttäytymisellään. Jokainen ostettu Avainlippu- tai muu kotimaisen brändin lähellä tuotettu tuote, pitää tuotantoa Suomessa ja lähialueilla.

Tulen ensi vuoden aikana tekemään enemmänkin yhteistyötä Voglian kanssa. Suunnitelmissa on, että voisimme järjestää jotain kivaa blogini lukijoille uudistuneen malliston tiimoilta.

Jos Teillä on toiveita arvonnoista tai vaikkapa blogini lukijoille järjestettävistä VIP-illoista, niin laittakaa viestiä. Olisi kiva tehdä kanssanne pitkästä aikaa yhdessä jotain hauskaa!

Kuvat: Iina / MouMou

8

(12) Kommentit

 1. Mua edelleen kaivelee se ihana kauluspaita mainoksesta! Pitänee käydä sovittamassa ennen ostolakon alkua. 🙂

  1. Se on ihana, ja myös minun ostoslistallani. 🙂 Siitä oli nyt ennen joulua koot loppu, mutta nyt niitä on taas saatavilla. Pakko käydä testaamassa heti kun vuosi vaihtuu ja saan kohta taas käydä ostoksilla. Jee! 😀

 2. Mirja says:

  Ihana tuo neule! ?

  1. Kiitos kommentistasi Mirja! Neule on kyllä ihana, ja niin lämmin! <3

 3. Kay says:

  Täytyy sanoa, että minäkin olen aina mieltänyt Voglian vähän vanhemman väen kaupaksi niin vaatteiden kuosien kuin muotojen osalta. Onpa kiva yllätys olla väärässä 🙂 Tuo neule on todella kaunis ja aivan ihanan värinen. Täytyypä käydä tutustumassa Voglian tarjotaan paremmin <3

  1. Hei sama juttu, ilo nähdä että vanhat uskomukset eivät enää pidäkään paikkaansa. On tosi kiva olla mukana näkemässä Voglian uusiutumista! Toki muutosta tehdään niin, että Voglia on vanhoille kanta-asiakkailleen edelleen se luottoliike josta löytää haluamansa, mutta että siellä on myös vähän jotain muuta uudelle asiakaskunnalle. Parhaassa tapauksessa uudet tuulet inspiroivat myös aikaisempaa asiakaskuntaa.

 4. Onpa kauniin värinen neule.

  Vogliakin on asiakkaani, olen tehnyt pitkään heidän kanssaan töitä ja tiedän kuinka tarkkoja Voglialla ollaan laadusta. Rennon tyylikkyyden tulee ollaa kestävä ja laadukasta.

  1. Voi miten kiva kuulla, että sinulla on ”sisäpiirin” tietoa brändin laadunvalvonnasta. Tuon saman päätelmän olen tehnyt itsekin tuotteiden materiaalilappuja syynätessä ja kankaita tunnustellessa. ”Rennon tyylikkyyden tulee ollaa kestävä ja laadukasta.” Tuo on Tuuli tosi hyvin sanottu!

 5. seijahannele says:

  Hei, en löytänyt Voglian sivuilta tietoa siitä mistä materiaalista JADE- housut on valmistettu. Pesuohjetta kaipaan myös. Voitko vilkaista löytyvätkö nämä tiedot housujen materiaalilappusesta, kiitos 🙂
  PS Mietin montakohan tilausta jää saamatta kun tällaiset ostopäätökseen olennaisesti vaikuttavat tiedot eivät ilmene merkin nettisivulta?

  1. Erinomainen kommentti seijahannele! Laitan palautteen ehdottomasti eteenpäin Voglialle. Heille asiakaspalvelun sujuminen on sydämenasia. Hih, jouduin ottamaan housut jalastani nähdäkseni materiaalilapun. 🙂 Housut on siis kovassa käytössä, eikä kangas rypisty eikä mene miksikään. Tykkään! Housujen materiaali on 76% polyester, 19% viskoosi ja 5% elastaani. Pesuohjeena koneessa 30 asteessa hellävaraisella pesulla.

   Säkenöivää uutta vuotta sinulle seijahannele! 🙂

 6. Emilia says:

  Ihanat housut ja upea neule! ? Samoilla linjoilla Kay:n kanssa, olen myös mieltänyt merkin hieman vanhempien rouvien merkiksi. Nettisivut osoittivat että olen myös ollut väärässä, ihana yllätys! Tuo linkittämäsi jerseymekko on aivan ihana ja muutakin omaan tyyliin sopivaa tuli vastaan. Isosti plussaa kotimaisuudesta, merkki menee ehdottomasti seurantaan ? VIP-ilta kuulostaa kivalta ja arvonnat tuntuvat aina olevan suosittuja! Kannatetaan!

  1. Apua miten kiva ja positiivinen kommentti! Kiitos Emilia! Olisi niiiiin kivaa saada sut mukaan VIP-iltaan mun kanssani. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.