Flanellilakanat

tunnetila: ihastus

Palataanpa vielä makuuhuoneessamme vallitsevaan jäätävään tunnelmaan.

Kylmä makuuhuoneessamme on edelleen, mutta pientä helpotusta kylmyyteen on tullut keksittyä ihan itse. Paras vinkkini kylmän taklaamiseen on flanelliset pussilakanat ja tyynyliinat.

Sain viime syksynä Finlaysonin pressitilaisuudesta 90% kierrätysmateriaalista valmistetun Reno -pussilakanasetin*. Pussilakana on valmistettu 6% uudesta puuvillasta, ja loput 94% on kierrätysmateriaalia, jossa on tuoteselosteen mukaan lähes kaikkia kierrätettävissä olevia luonnonkuituja puuvillasta villaan, jopa kashmiriin.

Tykkään pedata vuoteeseen molemmille samaa sarjaa olevat lakanat, joten testiin saamani yksittäinen lakanapakkaus unohtui lähes puoleksi vuodeksi kaapin perukoille. Olin syksyllä ostolakossa, enkä saanut hankkia Renolle kaveria. Ajattelin, että tuo ihanan lämpimältä ja pehmoiselta kuulostava flanellilakana jää meillä valitettavasti testaamatta.

Jossain vaiheessa ennen joulua äitini tiedusteli olisiko minulla mitään lahjatoiveita. Keksin heti mitä haluan: kaverin Renolle! Ja kyllä, yhdestä lahjapaketista paljastui jouluna toinen flanellinen pussilakanasetti.

Ette usko miten lämpimät nuo lakanat on! Kesällä flanellilakanat saattaa olla liian kuumat, mutta näin kylminä öinä hieman vetoisassa makuuhuoneessamme ne ovat kullan arvoiset! Nukun oikeasti todella paljon paremmin kun kaivaudun pehmeän flanellin uumeniin.

Vielä kun olisi untuvapeitto, niin nukkuisin luultavasti kuin vauva, oli ulkona (tai makuuhuoneessa) miten kylmä tahansa!

5

(4) Kommentit

  1. Pallero says:

    Lähteekö näistä mielestäsi paljon nukkaa?

    1. Tuotepakkauksessa sanottiin, että parissa ensimmäisessä pesussa ylimääräinen nukka lähtee pois. En ole huomannut, että sängyssä nukkaisi yhtään. Valkoinen aluslakanakin on ihan valkoinen edelleen. 🙂

  2. lahtiska says:

    Tasan vuosi sitten hankin samat pussilakanasetit harmaan värisenä ja ovat kyllä ihanat! Talvikuukausina käytössä ovat oikeastaan vain nämä flanelliset, kesällä sitten kevyempää. Nukkaamista en ole havainnut.

    1. Oih, ne harmaat on myös kauniit! Jos olisin itse ostanut nämä lakanat, niin olisin varmaan itsekin ostanut harmaat. Mutta hyvä sävy on tämä sininenkin. Kiva kuulla etteivät sinunkaan mielestäsi nukkaa. Kiitos kommentistasi lahtiska! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.