Pipo päässä pakkasella

tunnetila: huvitus

Arvatkaa mitä?! Tuotiin viikonloppuna lämpömittari makuuhuoneeseemme ja mitattiin huoneen lämpötila sängyssä siitä kohtaa, jossa tyynymme ovat. Lämmintä oli +16.1 astetta! Mitä hittoa?! Ei ihme, että älypehmustettu tyynyni* on aina ihan kivikova (eli jäässä!), kun menen nukkumaan.

Olen ollut nyt parin viikon ajan sitä mieltä, että makuuhuoneessamme on vähän liian kylmä, mutta mieheni on vaan todennut, että viileässä nukkuu paremmin kuin liian lämpimässä. Totta varmasti tuokin, mutta rajansa on viileydelläkin.

Ei ole noilla lämpöasteilla ihme, että vitkuttelemme nykyään sängystä nousemista viimeiseen asti. Kello on soinut aamulla jo puoli tuntia sitten ja olisi jo kiire töihin, mutta me molemmat vaan kääriydymme syvemmälle peiton alle ja kitisemme kuin pienet lapset ”Äääää, mä en haluu nousta täältä lämpimästä!”

pipo Balmuir*, jättihuivi H&M Premium*, hanskat Marimekko,
takki Uniqlo, hame KappAhl/Limited Edition Arrivederci-mallisto*,
laukku Marc Jacobs, kengät Terhi Pölkki

Synnyin maailmaan tammikuun alussa, talven kovimmilla pakkasilla. Olen aina ajatellut, että olen syntymässäni saanut ihastuksen kunnolliseen talveen.

Kunnon talvi tarkoittaa minulle yli -15 pakkasta, kirkasta auringonpaistetta, valkoisena kimaltelevaa lunta, ulkoillessa jäätyviä silmäripsiä, punaisia poskia, lämpökerrastoja, villasukkia ja paksuja toppavaatteita.

Noista kaikista talven elementeistä pidän kovasti. Mutta vaikka ulkona olisi täydellinen talvi, niin kyllä sisällä pitäisi olla lämmintä edes sen +19.

Hrrrrr, mitenkähän noita 1900-luvun alussa valmistettuja ikkunoita saisi tilkittyä? Tästä jos pakkanen vielä kiristyy, niin seuraava vaihtoehto on laittaa pipo päähän myös yöksi…

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

8

(4) Kommentit

  1. Ellu says:

    Onpa kiva asu 🙂 Minulla oli edellisessä asunnossa makuuhuoneessa talvella kovimmilla pakkasilla 16 astetta! Välillä oli pakko nukkua pipo päässä. Omistan kyllä lämpimän peiton, mutta tunnen tukehtuvani, jos olen kokonaan sen sisässä. Joten ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin pipo, kun nenänpää jääkylmänä ei todellakaan saa nukuttua 😀 Muutaman kerran tulipalopakkasilla rakensin sellaisen kuomun pään yläpuolelle (siis pyykinkuivausteline ja silityslauta sängyn molemmin puolin ja viltti niiden päälle) jonne ei päässyt se kauhea veto seinistä ja ikkuinoista. Kaunis se ei ollut mutta sen sisässä sai hyvin nukuttua. Se hyvä puoli siinä makuuhuoneessa oli, että se ei kesälläkään ollut koskaan liian kuuma.

    1. ”pyykinkuivausteline ja silityslauta sängyn molemmin puolin ja viltti niiden päälle” Apua, anteeksi mutta purskahdin nauruun kun kuvittelin sinut nukkumassa tuossa majassa tyytyväisenä. 😀 😀 Hätä keinot keksii! 😀 Mä olen kans oikeasti miettinyt pipoa jos tulee vielä kovat pakkaset. Meillä ei ennen ollut sänky ikkunan edessä, eikä silloin sänkyyn vetänyt noin pahasti. Muutimme kuitenkin vähän olosuhteiden pakosta makuuhuoneen järjestystä, ja nyt on sitten tämä haaste taklattavana… Toivotaan, että kovimmat pakkaset on nyt tältä talvelta ohi. 🙂

  2. Pallero says:

    Onkohan hameen väri enemmän tuon kuvasi värityksen kaltainen kuin verkkokaupan kuvan? Kaunis asukokonaisuus.

    1. Hyvänen aika mikä väriero noissa kuvissa! En edes huomannut itse tuota. 🙂 Hmmmm, oma hameeni ei ole ollenkaan noin kellertävä mitä KappAhlin kuvissa, mutta livenä ei myöskään ehkä ihan noin vaaleanpunainen mitä näissä asukuvissa. Aurinkoinen sää vaalentaa sävyjä paljon. Mutta siis minusta enemmän tuon värinen mitä minulla näissä kuvissa, kuin noissa KappAhlin tuotekuvissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.