Helsinkiä turistin silmin

tunnetila: hauskuus

Nyt on kuulkaa niin kiva viikonloppu meneillään, että oksat pois! Saimme eilen kylään tärkeitä ihmisiä Amerikasta asti, ja tämä viikonloppu ja tuleva viikko mennään eikä meinata!

Jouduin valitettavasti itse olemaan töissä ensi viikolla maanantaista keskiviikkoon, mutta loppuviikko on taas varattu kaikelle kivalle. Luvassa on mm. päiväretki Tallinnaan, ja yhtenä päivänä lupasin järjestää vieraille Nina’s Helsinki Experience -päivän. Mitähän ihmettä sitä keksisi?

Ehkä vien heidät vain omiin lempipaikkoihini Helsingin keskustassa. Ohjelmassa olisi siis ensin joku museo, luultavasti Ateneum. Sen jälkeen hyvää ruokaa ja shoppailukierros Kämp Gardenissa ja TRE:ssa. Shoppailun jälkeen voisi herkutella Kluuvikadun Fazerilla, ja siitä olisi mukava suunnistaa pulikoimaan ja saunomaan Allas Sea Poolille.

Tänään ollaan menossa avantoon, ja haaveissa on myös kierros Kiasmassa. Uusi AmosRex olisi myös kiva näyttää vieraille, mutta kun toinen vieraista on vasta 11v, niin ihan pelkkää museohumppaa ei viitsisi ohjelmaksi tarjoilla.

Minne Te veisitte amerikkalaiset vieraanne? Meillä on aikaa useita päiviä, joten kaikki kivat vinkit punnitaan tarkasti.

On kyllä tosi kiva saada kylään vieraita, joille voi esitellä Helsinkiä. Siinä saa myös itse samalla paljon. Turistina kotikaupungissa pyöriminen ihan ajan kanssa on kyllä mahtavaa!

Piipahdus kuvien ihanassa St. Geroge Spassa olisi myös kiva, mutta span ikäraja taitaa olla 16v. Ja jos totta puhutaan, niin kiva että ikäraja on olemassa. Saavat aikuiset nauttia hiljaisuudesta ja seesteisyydestä edes yhdessä paikassa hektisen arjen lomassa.

Jaoin muuten tämän postauksen kuvat kuluneella viikolla myös Tunnetilan Instagramissa. Totesin postaukseen tulleeseen kommenttiin, että minusta tuntuu, että hemmottelen itseäni koko ajan ihan liikaa. Samaan syssyyn kuitenkin jatkoin, että nääh, olen minä kuitenkin kaiken hemmottelun arvoinen. Ja tiedättekö, niin muuten olen!

Ihanaa sunnuntaita Teille, ja kivaa alkavaa viikkoa! En tiedä miten ehdin tulevina päivinä blogin pariin, mutta jos en ehdi, niin kurkkailkaa menoa Instasta!

5

(2) Kommentit

  1. Mukavaa matkaopasviikkoa!

    Tapasimme australialaisen Richardin neljä vuotta sitten Tokiossa. Kun hän tuli Helsinkiin 1½ päivksi toissa syksynä, kierrätimme häntä Helsingissä päivän ja innostuimme latelemaan anekdootteja ja kaikenlaisia triviafaktoja; kävimme mm. Espan puistossa katsomassa Eino Leinon patsasta ”kansallisrunoilijan käteen on hitsattu markka, koska hän oli aina vippaamassa muilta”, poseeraamassa Väinämöisenlinnan/Pohjolan talon kalevalaisten naamojen vieressä Aleksanterinkadulla, Fazerilla käytiin maistelemassa suomalaista suklaata, Kauppahallissa syömässä lohivoileipiä ja maistamassa suomalaista olutta, Succesissa syötiin korvapuustit ”kaupungin suurimmat” ja juotiin kahvit ”suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia”, Altaalla ja Löylyssä käytiin ihmettelemässä uimareita hyisessä syyspäivässä, Uspenskin katedraalista heitettiin taas knoppitieto ”kaikkien kupoleiden kultaamiseen on mennyt yhteensä vain 400 g kultaa”. Päivän kohokohta oli lämmittelyhetki Temppeliaukion kirkossa, jossa sattumoisin Cantores Minores kenraaliharjoituksessa orkesterin ja virolaisen poikakuoron kanssa lauloi Finlandian.

    Richard ihastui Helsinkiin niin, että tuli pariksi päiväksi uudestaan viime kesänä. Me olimme silloin Tokiossa, mutta viestittelimme silloinkin pari kertaa ja annoin erilaisia vinkkejä kuumien kesäpäivien viettoon.

    1. Oi miten ihanalta kuulostaa! Uskon että teitte häneen Helsinki-tietoudellanne lähtemättömän vaikutuksen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.