Seppo – hyvän mielen konsultti

tunnetila: ilo

Keskiviikkona minua jännitti. Olin matkalla tapaamiseen, josta olin salaa haaveillut jo useamman vuoden. Olin vihdoin menossa tapaamaan tyyppiä, joka oli tuonut hymyn kasvoilleni päivittäin jo monen vuoden ajan.

”Mitä jos minusta ei tykätä? Onkohan aamulla suihkimani hajuvesi liian voimakasta? Pitikin laittaa äsken käsirasvaa, mitä jos Seppo ei pidä käsirasvani tuoksusta?”

Harva tapaaminen voi kaatua liian voimakkaalta tuoksuvaan käsirasvaan, mutta tällä kertaa huoleni oli todellinen. Olin nimittäin menossa tapaamaan kovasti fanittamaani, Suomen iloisinta ja suloisinta somejulkkista, Seppo-koiraa, hänen uutuuskirjansa lanseeraustilaisuuteen.

Jos käsirasvani tuoksu ei miellytä tarkkaa kuonoa, voi rapsutukset jäädä saamatta.

Jos Seppo-koira ei ole Teille vielä tuttu, niin kerrottakoon Seposta muutama sananen. Turkulainen Seppo-koira on mainostoimiston osakas (nimikkeenä Community Cheese Manager), hän tekee vapaaehtoistyötä vanhusten parissa ja jouluaattoisin Seppo toimii pukin reippaana apulaisena, koiratonttuna, lapsiperheissä kierrellen.

Seppo rakastaa juustoa, matkalaukkujen nylkyttämistä (etenkin kun ne ovat liikkeellä) ja elämää yleensäkin. Seppo on päivästä toiseen loistotuulella. Seppo rakastaa olla ulkona ja tulla sisälle. Alati hyväntuulinen Seppo saa hymyllään myös kaikki läsnäolijat iloiseksi.

Sepon hyväntuulisuuden vaikutusalue on vuosien saatossa levinnyt perhepiiristä sosiaaliseen mediaan, ja nykyään kahdeksanvuotiaalla somejulkkiksella on kymmeniä tuhansia seuraajia, jotka odottavat malttamattomina päivittäistä hyväntuulen annostaan.

Itse löysin Sepon jokunen vuosi sitten Twitteristä, ja siitä lähtien Sepon valloittavat somepäivitykset ja päämäärättömät sekoilut ovat tuoneet arkeeni rutkasti iloa.

Tällä viikolla Seppo julkaisi esikoisteoksensa, Seppo – hyvän mielen konsultti. Kirjassa seurataan Sepon elämää pennusta nykyhetkeen tekstien ja kuvien avulla, ja päästään mm. kurkistamaan, miltä Sepon CV näyttää.

Pääsin kirjan julkkareissa poseeraamaan Sepon kanssa, ja samalla sain vähän rapsuttaa tätä iloista tyyppiä. Tapaaminen jännitti minua melkein yhtä paljon, kuin taannoiset treffini Antti Tuiskun kanssa.

Kyllä sitä aina vähän jännittää, kun pääsee lähelle sellaista tyyppiä, josta tykkää oikein kovasti!

Piti mennä äsken uimaan, mutta automatkan aikana alkoi kaatosade, ukkonen ja salamointi. Joten ei sitten mentykään. Tultiinkin heti takaisin kotiin, ja täytyy sanoa, että aina kun tuun kotiin, niin oon loistotuulella! Seppo-koira

Kolme ensimmäistä kuvaa Seppo-koiran (ja Sepon iskän) omaisuutta, neljäs kuva Iiro Junnila

Seppo – hyvän mielen konsultti (Petteri Poukka)
Tilaa kirja täältä / Docendo.fi

6

(12) Kommentit

 1. Johanna says:

  ❤️ Seppo ja sinä olette ihan liian söpöjä! ❤️

  1. Hahahah, voi kiitos! Seppo oli ihan hurjan pehmeä! Rakastan! <3

 2. Voi ihana Seppo❤️ Olisipa aina itsekin noin iloinen ja hyväntuulinen!

  1. Sepon iloisuus tarttuu! Oikein aina odotan, mitä Seppo taas tänään on touhunnut. Sepon touhujen lisäksi ilahduttaa Sepolle kommentoivien ihmisten kommentit, joissa on usein myös heidän lemmikkejään lähettämässä Sepolle terkkuja. 😀

 3. HeidiV says:

  Seppo on huippu koira! Oi kun saisin tavata hänet! Ihana kuva teistä <3

  1. Seppo on kyllä valloittava! Ihanaa että sinäkin kissaihmisenä tykkäät Seposta. <3 Toivotaan, että Seppo osuu joskus kohdallesi ja pääset vähän rapusttelemaan häntä. Seppo oli niiiiin pehmeä. 🙂

 4. Kikka says:

  Iiiikk, Seppo!! Minakin oon lukenu Seposta ja sen seikkailuista. Se on varmaan tottunu faneihin kun tapittaa kameraan kun ammattilainen. Toinen ihanuus se Pekka meteorologin Sini koira.

  1. Voi Sini on myös ihana! Seppo oli käynyt viime viikolla myös Maikkarin Aamu-tv:ssä. Valitettavasti (tai ehkä onneksi) Sini ei ollut silloin paikalla. Mitähän heidän treffeistään olisi tullut?! 😀

   Ja niin, Sepon saa olemaan paikallaan ja tapittamaan söpösti juuston avulla. Eli pieniä vippaskonsteja joutuu kyllä kokeneelle esiintyjällekin tekemään. 🙂

 5. Tapaaminen josta olen todella kateellinen! Seppo. <3

  1. Voi, kyllä minuakin harmittaisi valtavasti jos en olisi päässyt paikalle. Seppo on ihana! 🙂

 6. Oho, onpas Seppo kiireinen koira! Harvalla koiralla on noin montaa ammattia saati ole mainostoimiston osakas. Olisipa kiva itsekin päästä Sepon konsultoitavaksi. Täytyy katsoa mistä täällä Helsingissä löytäisin Sepon kirjan.

  1. Toivottavasti löydät oman kirjasi! Seppo on kyllä hyvä ja aikaansaava tyyppi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.