Helppoa vastuullista ostamista – Weecos

tunnetila: tykkäys

*yhteistyössä Weecos*

On taas se aika vuodesta, kun verkkokauppojen ”ale ale ale” -viestit tukkivat sähköpostin. Se aika, jolloin roimat alennusprosentit vilkkuvat silmissä ja saavat pään vähän sekaisin. ”En mä tota välttämättä tarvitsisi, mutta kun on niin halpa…” Ja parin viikon päästä sitä sitten ihmettelee, että mitähän mä oikein ajattelin, kun tämän tilasin..

On kuitenkin yksi paikka, mistä voi ostaa oikeastaan mitä vain, eikä ostoksista tarvitse tuntea huonoa omatuntoa. Tämä kauppapaikka on Weecos.

Vuonna 2013 avattu kotimainen Weecos on jo kuuden vuoden ajan kerännyt yhteen verkkokauppapaikkaan lähes 300 (!) vastuullista design-merkkiä Suomesta ja maailmalta.

Weecosin kantavana ajatuksena on yhdistää vastuulliset merkit tiedostavien ihmisten kanssa, ja auttaa ihmisiä tekemään arvojensa mukaisia sekä kestävää kehitystä edistäviä valintoja helposti.

Weecos julkaisi tänä keväänä, yhtenä maailman ensimmäisistä kauppapaikoista, omat vastuullisuusleimansa. Weecosin leimojen avulla pystyt käymään tuotteita läpi juuri haluamastasi vastuullisuusnäkökulmasta, eli löydät kauppapaikan valikoimasta esimerkiksi Suomessa valmistetut, muovittomat, vegaaniset, tai vaikkapa käsintehdyt tuotteet.

Leimat myös kertovat, tarjotaanko vaatteelle korjauspalvelua (tietyt brändit tarjoavat tuotteille korjausmahdollisuuden, ihan parasta!!) tai onko ne tehty kierrätysmateriaaleista.

Vaikka tuotteiden materiaalit ja alkuperä kiinnostavat minua kovasti, myönnän, etten silti jaksa aina nähdä vaivaa taustojen selvitystyön tekemiseen. Onkin todella arvokasta, että tuo työ on tehty puolestani, ja samalla ostokokemustani on helpotettu valtavasti. Vastuullinen shoppailu on sitä parasta shoppailua!

Ja samalla, kun löytää Weecosin valikoimasta itselleen jotain oikein ihanaa, tulee työllistäneeksi esimerkiksi suomalaisen suunnittelijan, pienen ompelimon, luomutilallisen lampaiden kasvattajan, ja vaikkapa pienessä nyrkkipajassa unelmaansa elävän, lankojen värjääjän. Mikä sen ihanampi ajatus, kuin tuoda työtä Suomeen ja pitää yllä arvokasta käsityöläisperinnettämme!

korvikset ”Säde” butonidesign*, paitamekko ”Kukka” Lille Clothing*, laukku Coccinelle, sandaalit Ancient Greek/second hand

Pääsin yhteistyön merkeissä valitsemaan Weecosin valikoimista itselleni muutaman lempparijutun. Koska olen niin hirmuisen huono ostamaan kesävaatteita, päätin, että nyt haastan itseni enkä poistu verkkopaikasta, ennen kuin olen löytänyt itselleni jotain kivaa ja kesäistä.

Ja arvatkaa, kun olin selannut läpi lempibrändieni tarjonnan, ja klikkaillut kaiken haluamani ostoskoriin, ostoskorin saldo oli reilusti yli kolme tonnia! Ja siis kaikki ostoskoriin päätyneet jutut olivat kesämekkoja, keveitä puseroita tai pellavahousuja. Hurraa!

Pitkällisen karsinnan jälkeen lopulliseksi kesän suosikkiasukseni valikoitui Lille Clothingin valkoinen pellavapaitamekko ja butonidesignin korvikset. Molemmat ovat osoittautuneet aivan nappivalinnoiksi. Rakastan molempia!

Paitamekko on valmistettu Virossa, joten sillä on mm. lähituotanto, tuotanto-olot varmistettu, sekä sertifioidut materiaalit -vastuullisuusleimat. Korviksilla taas on leimoina mm. käsintehty, valmistettu Suomessa ja muoviton. Ai että miten nämä leimat ilahduttavatkin minua!

Jos Weecos ei ole vielä Teille kauppapaikkana tuttu, niin kerrataanpa vielä miten se toimii. Weecos on siis kauppapaikka-alusta, ei oma verkkokauppansa. Jokainen merkki ylläpitää itse omaa kauppaansa kauppapaikassa ja lähettää tilaukset itse asiakkaalle. Osto Weecosista on siis osto suoraan merkiltä itseltään.

Voit ostaa tuotteita samanaikaisesti eri merkeiltä ja eri maista. Oston jälkeen tilaus ja maksu hajautetaan merkkien kesken ja merkit lähettävät tuotteet asiakkaille omista varastoistaan. Jokaisesta ostoksesta Weecos ottaa 20 % provision, ja loput liikevaihdosta hajautetaan tuotteet myyneelle merkille tai merkeille.

Kun siis tilasin yhdellä kertaa Lillen pellavamekon ja butonin korvikset, sain kaksi eri pakettia, toisen Lilleltä, toisen Butonilta. Eli ihan kuin tavallisesta verkkokaupasta ostaisi, sen kun vain klikkailee menemään. Käytännön asiat hoidetaan sitten Weecosin puolesta.

Ja hei muuten. Jos kaipaatte näin alennusmyyntien aikaan niitä ale-löytöjä, niin Weecosilla on myös Ale-osasto erikseen… Ehkä ostin, ehkä en…

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

6
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Johanna
  28/06/2019 at 10:51

  Niin kaunis ja kesäinen asu! Hyvä Nina, hieno valinta. 😀

  • Reply
   Nina
   28/06/2019 at 10:51

   Jee, onnistuin kesävaatteen ostossa! Saavutus se on tuokin! 😀

 • Reply
  Iina / MouMou
  28/06/2019 at 11:13

  Lillelläon kyllä todella kauniita vaatteita. Ja Weecos on huippu, kun sieltä löytää kaiken samasta osoitteesta. 🙂

  • Reply
   Nina
   28/06/2019 at 12:00

   Samaa mieltä molemmista! Sinäkin olet tehnyt niin ihania löytöjä Weecosin valikoimista.

 • Reply
  Reetta
  28/06/2019 at 14:35

  Tää oli mulle aivan uusi sivusto. Kuulostaa erittäin hyvälle konseptille. ???
  Ja toi pellavamekko on kyllä just sun tyylinen ja täydellinen kesävaate.❤️

  • Reply
   Nina
   28/06/2019 at 14:42

   Tää pellavamekko kyllä näyttää just multa! Ihanaa että löysin sen. <3

   Ja suosittelen kyllä lämmöllä Weecosia, sieltä löytyy ihan superpaljon kaikkea ihanaa! 🙂

 • Reply
  Emilia
  30/06/2019 at 12:56

  Weecos on niin kiva, sieltä löytyy vaikka mitä! ? Ihana mekko, korvikset sekä ihana sinä ❤️

  • Reply
   Nina
   01/07/2019 at 15:36

   Voi kiitos muru! <3 Mutta juu, Weecos on kyllä aarreaitta! 🙂

 • Reply
  Lissu
  26/07/2019 at 14:31

  Hei, tää mekko on ihana, saanko kysyä miten osuva kokomerkintä on? Vai pääsisiköhän tätä kokeilemaan jossain?

  • Reply
   Nina
   26/07/2019 at 19:45

   Minulla on tästä koko S, ja se on minusta ihan sopiva. Pienempi ei olisi ollut näin rento ja kiva. Lillen vaatteita myy LIIKE osoitteessa Fredrikinkatu 24. Ainakin siellä mekkoa pääsee sovittamaan. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.