Motissa – kun mökkireissu vähän venähti

tunnetila: huvitus

Ettepä arvaa, miten meikäläisten perinteinen mökkijuhannus meni! Kuten arvata saattaa, ei ihan niin kuin olimme suunnitelleet…

Vietämme siis juhannuksen joka vuosi mieheni perheen mökillä. Mökki on oikea rauhan tyyssija, ja siellä jos missä sielu ja mieli lepää, ja kaikki kiire unohtuu. Olemme olleet samaisella mökillä muistaakseni jo 15 juhannusta peräkkäin. Nukumme mieheni kanssa aina rantasaunan ylisillä, eikä missään muualla nukuta niin hyvin kuin siellä.

Tuolle ihanalle mökille mennään kuitenkin monen mutkan kautta. Ensin siirrymme Helsingistä Ouluun joko yöjunalla tai lentäen. Sen jälkeen ajamme autolla pari tuntia pois Oulusta, ja lopulta matkaamme vielä veneellä saareen, jossa mökki sijaitsee.

Tänä vuonna aikataulumme olivat sellaiset, että lensimme Helsingistä Ouluun vasta perjantaiaamuna, eli juhannusaattona. Paluulento oli sunnuntai-iltana kahdeksan maissa.

Menomatka meni suunnitellusti, ja elo mökillä oli auvoista. Mökki on niin pohjoisessa, että siellä ei aurinko keskikesällä juuri laske. Saimmekin nauttia lähes paahtavan lämpimästä ja aurinkoisesta juhannusyöstä.

Lauantai aamupäivä valkeni myös kauniina, mutta lauantai-iltana sää alkoi synkistyä. Taivas tummeni, tuuli yltyi ja pian alkoi sataa. Vietimme illan mökissä sisällä ja totesimme, että mökillä jopa sadesää on nautinto. Oli ihana vain olla yhdessä, nauttia joutilaisuudesta ja herkutella juustoilla. Myös saunominen ja järveen pulahtaminen oli sateella kivaa.

Sunnuntaiaamuna heräsimme mieheni isän rynnätessä rantasaunalle. ”Ulkona on ollut yön aikana niin kova myrsky, että vene on uponnut rantaan!” Mitä ihmettä?!

Totta se oli! Yön aikana venettä vasten lyöneet aallot ja rankka vesisade olivat täyttäneet veneen vedellä lähes puoliväliin asti, ja sen takaosa oli veden alla. Myrsky ei ollut vieläkään laantunut, ja lisää vettä virtasi veneeseen jatkuvasti.

Onneksi mieheni isä tietää miten moisissa asioissa toimia, ja hän laittoi vesipumput pumppaamaan vettä pois veneestä. Pumput pumppasivat tehokkaasti koko päivän, mutta samaan aikaan uutta vettä satoi sisälle.

Lopulta sade heikkeni ja illalla vene oli saatu pumpattua tyhjäksi. Kun vene oli niin kuiva kuin mahdollista ja moottori huollettu, sitä uskalsi yrittää käynnistää. Kaikkien yllätykseksi paatti starttasi jo toisella yrittämällä.

Mietimme pitkään, jäisimmekö mökille vielä yhdeksi yöksi emmekä riskeeraisi mitään lähtemällä myrskyn silmään. Päätimme kuitenkin hypätä veneeseen heti, kun myrsky vihdoin heikkeni hetkeksi. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että myös maanantaina olisi yhtä epävakaista, emmekä pääsisi silloinkaan mökiltä pois. Olihan minun palattava vielä viikoksi töihin ennen kesäloman alkamista.

Paluulentomme Oulusta Helsinkiin oli jo lähtenyt, kun vasta pääsimme lähtemään mökiltä, edelleen pientä tuulta uhmaten.

Soittelin automatkalta lentoyhtiölle ja VR:lle yöjunien makuuhyttien perään. Seuraava lento jolla oli tilaa, olisi lähtenyt vasta tiistaina. VR:llä taas ei osattu sanoa mahtuisimmeko enää yöjunaan vuodepaikoille. Päätimme sitten nukkua yön Oulussa ja hypätä aamujunaan.

Että sellainen, aika ikimuistoinen, reissu oli taas tällä kertaa! Mitenkäs Teidän juhannuksenne meni?

11
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Saara t.
  25/06/2019 at 11:40

  Ei sais, mut Ai kauhee Mä aloin nauramaan! Ei mikään ihan yksinkertainen paluumatka, ajallisesti olisi voinut ajatella että olisitte saapuneet ”vähän” kauempaakin?

  • Reply
   Nina
   25/06/2019 at 12:08

   Voi kyllä! 😀 Onneksi meitäkin pääosin naurati tuo koko homma. Ja töissä kun selitin miten hankalaa töihin pääseminen tällä kertaa oli, sain esimieheltäni vastaukseksi: ”No toihan olisi ollut force majeure, eli ei sun olisi tarvinnut töihin tulla!” Eli hitsi, turhaan kiirehdittiin minun takiani, kun oikeastaan kaikki muut olisivat voineet jäädä vielä mökille. 😀

 • Reply
  HeidiV
  25/06/2019 at 12:58

  Olipas teillä seikkailu! Suomen kesä…

  Ps. Ihana mökkipaikka!

  • Reply
   Nina
   25/06/2019 at 13:23

   Jep, Suomen kesään ja sen arvaamattomuuteen voi aina luottaa! 😀 Tuo mökkipaikka on kyllä ihana! Itse mökki on mäen päällä, ja postauksen kuvassa ollaan tulossa päämökiltä rantasaunalle, jossa siis mieheni kanssa aina yövyn.

 • Reply
  Amanda
  25/06/2019 at 14:20

  Onpas hieno! 🙂

  • Reply
   Nina
   25/06/2019 at 15:46

   Maailman paras saunamökki! <3

 • Reply
  Tuuli - Lumo Lifestyle
  26/06/2019 at 17:24

  Jopa oli taas seikkailu, millä meni vähän rauhallisemmissa tunnelmissa ilman jännitysmomentteja.

  • Reply
   Nina
   26/06/2019 at 18:42

   Heh, nämä jännitysmomentit olisin voinut ihan mielelläni jättää väliin… 😀 Mutta kiva että teillä meni juhannuksen juhlinta mukavasti, ilman katastrofin aineksia. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.