Vastuullista suklaata ja kesän herkullisin arvonta!

tunnetila: ilo

*Yhteistyössä Tony’s Chocolonely*

Tiesitkö, että tänään sunnuntaina, 7.7., on vuoden herkullisin päivä? Tänään on nimittäin kansainvälinen World Chocolate Day!

Pian yhdellä blogini lukijoista ja/tai Tunnetilan Instagram -seuraajista on myös henkilökohtainen herkkupäivä, sillä World Chocolate Dayn kunniaksi arvon yhdelle seuraajalleni paketillisen (10kpl) Tony’s Chocolonelyn suklaalevyjä!

Jokainen blogiani seuraava tietää, että olen ollut eettistä, orjatyöstä vapaata suklaata valmistavan Tony’s Chocolonelyn ystävä jo ennen brändin saapumista Suomeen. Löysin vastuullisen suklaabrändin joskus ulkomailla reissatessani, ja sen jälkeen olen raahannut sitä kotiin mm. New Yorkista, Köpiksestä, Amsterdamista ja Tukholmasta. Vihdoin viime syksynä saimme Tony’sin suklaat myös meille Suomeen.

Vuonna 2005 Hollanissa perustetun Tony’s Chocolonelyn visio on orjatyöstä vapaa suklaa. Eikä pelkästään heidän suklaansa, vaan kaikki maailman suklaa. Jotta tavoitteeseen päästäisiin, Tony’s pyrkii saamaan kuluttajat ja muut suklaanvalmistajat mukaan toteuttamaan missiotaan.

”Kukaan ei tarvitse suklaata. Suklaa on lahja itselle tai jollekulle muulle. On silkkaa hulluutta, että lahja, jota kukaan ei välttämättä tarvitse, saa niin monet kärsimään”, toteaa Tony’s Chocolonelyn edustaja Paul Schoenmaker Washington Postin suklaanvalmistuksessa käytettävää lapsityövoimaa käsittelevässä artikkelissa.

Suklaan toimitusketjussa voitot jakautuvat epätasaisesti. Ketju alkaa kaakaota tuottavista maanviljelijöistä ja päättyy meihin, suklaasta nauttiviin kuluttajiin. Välissä ovat suklaa-alan jättiyritykset, jotka pyrkivät hyötymään mahdollisimman alhaisista kaakaon ostohinnoista. Polkuhintojen seurauksena maanviljelijät joutuvat elämään köyhyydessä, mikä johtaa lapsityövoiman ja orjien käyttöön.

Kun ostat herkkuhetkeesi Tony’sin suklaata, voit olla varma, että kaakaopavut ovat tulleet tilalta, joka ei käytä lapsityövoimaa. Pavut on ostettu suoraan kumppaniosuuskunnilta, jotka ovat Norsunluurannikolla Kapatchiva, Ecojad, Socoopacdi ja ECAM sekä Ghanassa ABOCFA.

Tony’s myös maksaa kaakaosta korkeampaa lisähintaa, jotta viljelijät pystyisivät ansaitsemaan työllään elannon. Tämän lisäksi yhtiö antaa liiketalous- ja viljelykoulutusta kaakaon tuottajille tuottavuuden parantamiseksi ja on nostamassa maailmanlaajuisesti maanviljelijöiden palkkoja.

Tony’sin suklaata voi siis syödä turvallisin mielin, vailla kolkuttavaa omatuntoa. Mutta entäs sitten ne suklaat? Saako suklaan mausta myös hyvän mielen? Ehdottomasti! Tässäpä muutama vinkki Tony’s Chocoloneyn suklaamauista.

Oma ikisuosikkini on Tony’sin oranssi, Caramel-Sea salt -suklaa, joka on nimensä mukaisesti makea, mutta samalla sopivan suolainen. Maun kehitteli  Tony’silla taannoin työharjoittelussa ollut nuori tyttö. Oranssi levy on nykyään yksi Tony’sin myydyimmistä. Aika mahtava harjoittelupaikka ja harjoittelun lopputulos!

Oranssi levy on saanut Suomessa nyt kaksi kovaa kilpakumppania, nimittäin uutuudet Nougat (sisältää mantelinougatia ja hunajaaja) sekä Hazelnut (hasselpähkinä) -maitosuklaat (uutuusmaut ja lempparini kuvissa yllä). Aivan tolkuttoman hyviä molemmat!

Hollannissa, Tony’s Chocolonelyn kotimaassa, Tony’sin suklaalaatujen kirjo on valtava. Ystäväni sai juuri Amsterdamista tuliaisiksi Tony’s Popcorn Discodip-suklaata. Uuh! Haluan lisää makuja Suomen markkinoille!

Ja nyt vihdoin siihen arvontaan! Kerro postauksen kommenttiboksissa lempisuklaamakusi, ja osallistut kymmenen (10) suklaalevyn arvontaan (arvo noin 50€)! Arvonta on käynnissä täällä blogissa ja Tunnetilan Instagramissa sunnuntai-iltaan 14.7. klo 18.00 asti.

Kannattaa siis ottaa blogin lisäksi Tunnetilan Insta seurantaan ja tuplata voittomahdollisuus kommentoimalla molemmissa arvonnoissa. (Palkintoja arvotaan yksi (1), eli voittaja löytyy joko blogiin tai Instan kommenteista.) Onnea kaikille kesän herkullisimpaan arvontaan!

Tony’s Chocolonelyn vastuullista suklaata saa ympäri Suomen mm. suurimmista K-Citymarketeista ja K-Supermarketeista, sekä pienemmistä liikkeistä mm. Anton & Antonista Helsingissä ja Ruohonjuuresta.

Kuvat: Vilma

9

(52) Kommentit

 1. suvi says:

  Oranssi Seasalt-caramel, tietysti!

 2. sirpa h says:

  Tony’s suklaat on minun lemppareita! Kaikki maut maistuu lukuunottamatta pähkinää sisältäviä suklaita.

 3. Pauliina says:

  Kuulostaa hyvältä! Mukana herkullisessa arvonnassa. ? Enpä ole noita vielä maistanutkaan.

 4. Tarja says:

  Uuuu, mikä herkkukasa! Tuota ei tarvitsisi yksin nauttia ?

 5. Pia says:

  Caramel sea salt

 6. Terhi Kolari says:

  Oranssi ?

 7. Kukka says:

  Maitosuklaa on mun lempisuklaa!

  Näistä oon kuullut niin paljon juttua, että olisi ihana päästä vihdoin kokeilemaan.

  Hyvää kansainvälistä suklaapäivää sinnekin!

 8. Marja-Liisa says:

  Suklaat ylipäätään on mun lemppareita, no ehkä kuitenkin parhaisiin herkkuhetkiin salmiakkia sisältävää suklaata

 9. Minna says:

  Kuulostaa hyvältä! Mukana 🙂

 10. Mari v says:

  Mukaan arvontaan! En ole vielä maistanut noita ja kaikki varmaan hyviä, mutta nougat ja hasselpähkinä olisi varmaan suosikkeja.

 11. Seijahannele says:

  Vain yhtä lempisuklaata on vaikea valita. niin monet maut ovat herkullisia.
  Mukana arvonnassa

 12. moonangel says:

  Pähkinäsuklaat on lemppareita!

 13. Mervi says:

  Minustakin Caramel & seasalt kuulostaa parhaalta.

 14. Pia T says:

  Caramel Sea salt 🙂

 15. marccu says:

  tummasuklaa❤

 16. Tiia says:

  Oranssi levy

 17. Helena says:

  Caramel-sea salt on mun suosikki !

 18. Eeva says:

  Maitosuklaa on oma lemppari!

 19. Jolana says:

  Salted caramel suklaat on mun lemppareita!

 20. MINNNA says:

  Oih, nää on kyllä niin hyviä! Mun lemppari on toi Salted caramel, niin herkkua!

 21. Ellu says:

  Nämä ovat mulle ihan vieraita, joten en pysty kertomaan lempisuklaamakuani. Mutta melkein kaikki käy kun on suklaasta kyse 😉 Tämän arvonnan jos voittaisin, niin ei mahtuisi jo tällä hetkellä liitoksissaan natisevat kesäpöksyt jalkaan lainkaan sen jälkeen, kun olisin joutunut maistelemaan jokaista makua 😀

 22. Kunpa kaikki suklaavalmistajat olisivat näin tunnollisia ja eettisiä! Minun lempparini on tuo tummempi vihreä, hazelnut-suklaa, ja hyvänä kakkosena tulee oranssi, caramel sea-salt. Ihana arvonta suklaa-addiktille! 🙂

 23. klaara says:

  Toffee/kinuski ovat mielimakujani. Seuraan sinua Facebookissa.

 24. Xeveliina says:

  Caramel-Sea salt -suklaa on superherkkuni! 🙂

 25. LauraL says:

  Caramel sea salt- suklaa on mun herkkua! En kyllä malta odottaa että saisin käsiini (ja suuhuni) noita uutuusmakuja 🙂

 26. Hannnnnna says:

  Näitä en olekaan vielä maistanut, mutta pähkinä-suklaa on suosikkini. 🙂

 27. Marianne says:

  En ole vielä löytänyt noita mistään mutta rakastaisin varmasti kaikkia, erityisesti niitä jotka sisältävät pähkinää.

 28. Suolainen ja makea vaan kuuluu yhteen eli sama kuin sulla!??

 29. Eve Koivula says:

  Toi vihree!

 30. Annixx says:

  Salmiakki ja maitosuklaa on eniten nami 🙂

 31. Elise H. says:

  Yleisesti ottaen pidän ainakin minttuklaasta ja valkosuklaasta, jossa on salmiakkia mukana ❤️ Näitä en ole vielä maistanut, joten en osaa suosikkiani sanoa. Mukana ihanassa arvonnassa! 🙂

 32. Jonskuti says:

  Caramel sea salt, nam!

 33. Kepa says:

  Caramel-Sea salt! Äiti täytyykin yllättää tuolla Nougatilla ja Hazelnutilla 🙂

 34. Mati says:

  En ole koskaan maistanut näitä suklaita. Mutta tämän kirjoituksen ansiosta kyllä siirryn hankkimaan vain näitä jatkossa. Orjatyö ja epäoikeudenmukaisuutta on niin paljon, että jos voin sitä olla kitkemässä edes vähän…

  1. Ihana kommentti Mati! ❤️ Olen siirtynyt näihin itsekin lähes kokonaan. Tulee joka kerta hyvä mieli kun ostan Tony’sin suklaalevyn. Mikä sen parempaa!

 35. Tipi says:

  Ostan aina Caramel sea salt-levyn kun niitä lähikaupan hyllyllä näen! Ilmeisesti moni muukin on ihastunut niihin, koska tullessaan taas hyllyyn, ne hupenevat tyhjiin muutamassa päivässä!

  1. Hei ihan sama!!! Mäkin ostan oranssin levyn jemmaan lähes aina kun niitä näen. Mutta yleensä muita makuja löytyy ja oranssit on loppu!!! Ei kannattaisi hehkuttaa sitä liikaa niin jäisi itsellekin… ?

 36. HeidiH says:

  Kaikki suklaa kyllä sujahtaa suuhun 😀 Jos jokin maku pitää valita niin appelsiiniä sisältävä suklaa kelpaa erityisesti.

 37. Airi says:

  Caramel sea salt olisi varmaan noista minunkin lempimakuni, mutta ei minulta ole koskaan jääneet suklaat syömättä paitsi kerran joku virolainen pieni suklaapätkä joka oli aivan kamalaa.

 38. Emilia says:

  Caramel-Sea salt on niin hyvää! ?

 39. Leena says:

  OiOiOi! Suklaa on karkkipäivien ehdoton valinta, ja useimmiten toffeella maustettu. Näitä en ole vielä päässyt maistamaan, mutta kuulostavat aivan täydellisiltä herkuilta 🙂

 40. Kira says:

  Tonys suklaista olen päässyt maistamaan vain tavallista mautosuklaata, mutta caramel-seasalt on kyllä yksi suklaasuosikeistani 🙂

 41. MinnaN says:

  Tummasuklaa ?

 42. Henna Holappa says:

  Tätä ei ole maistanut mutta kyllä Caramel-Sea salt kiinnostaa kovasti.

 43. Saara t. says:

  Meidän kylässä en ole näitä nähnyt lainkaan, enkä siis ole edes maistanut. Mukaan nyt, jos vaikka natsais! Merisuola karamelli kuulostaa mun suklaalisukkeelta❤️

 44. Annis says:

  Ykkössuosikkini suklaissa on Fazerin Lontoon rae – suklaa. Näitä Tony’s suklaita en ole vielä maistanutkaan!

 45. koshka says:

  Rrrrakastan tuota caramel sea saltia! Toki muitakin makuja voisi kokeilla, varsinkin jos on tuuria tässä arvonnassa 🙂 Tässäpä samalla toivottelen ihanaa kesää ja mahtavaa Kroatian ja Montenegron reissua! 🙂

 46. elisabet101 says:

  Manteli-merisuola on houkuttanut jo tovin testaamaan, oon ilahtunut näiden vegaanivalikoimasta, vaikka kaikkia makuja ei Suomesta saakaan. Jos arpaonni osuisi kohdalle niin maitosuklailla ois kiva ilahduttaa läheisiä. 🙂

 47. Petri says:

  Minä tykkään kaikenlaisesta paitsi valkoisesta ja pähkinöistä, mukaan arvontaan. Caramel sea salt näistä parasta.

 48. Juulia says:

  Caramel sea salt 🙂 !!

 49. Maiqqu says:

  Minttusuklaa on viime aikoina maistunut liiankin hyvin.

 50. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Voittajaksi onnetar arpoi nimimerkin seijahannele. Onnea voittajalle!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.