Rankka viikko

tunnetila: väsymys

Totesin eilen töistä lähtiessäni, että luojan kiitos huomenna on perjantai. ”Olen tosi pahoillani, mutta huomenna on vasta torstai”, kuulin kollegani sanovan. Mitä hittoa?! Koko viikko on ollut töissä sellaista säätämistä, että eilen illalla kolmen työpäivän jälkeen tunsin antaneeni jo kaikkeni.

Arkisen ja vähän turhauttavankin säätämisen töissä jaksaisi, jos kaikki muu olisi kunnossa. Mutta arvatkaapa kuka on taas kävellyt kumarassa sunnuntai-illasta asti? Jep, selkäkipuni muistuttelee taas olemassaolostaan pahemman kerran.

pusero Gardel by More, housut Voglia*, laukku Marc Jacobs, sandaalit Ancient Greek Sandals/Zadaa, korvikset Pernille Corydon

Selkäni meni jumiin tammikuun ensimmäisellä viikolla. Vaikka olen treenannut vatsaa ja selkää salilla vähintän kolme kertaa viikossa koko kevään, tehnyt kuntouttavia ja venyttäviä liikkeitä lähes päivittäin, käynyt hierojalla, fysiatrilla, osteopaatilla ja fysioterapeutilla, ei selkä silti ole ollut kivuton. Parempi se on toki välillä ollut, mutta kokonaan kivuton ei.

Lääkäri totesi tiistaina, että kahdeksan kuukautta selkäkipua alkaa olla tarpeeksi. Totesimme yhdessä tuumin, että kivun aiheuttaja selvitetään nyt kunnolla. Toivottavasti syy kipuiluun löytyy, vaikka tutkimukset vähän pelottavatkin.

Mitä jos selästäni löytyy jotain vakavaa? Tai entä jos mitään ei löydy, niin mikä kivun sitten aiheuttaa? Voi itku miten ahdistavaa kivun kanssa eläminen on!

Kuvat: Anna-Maria/Secret Wardrobe

9

(10) Kommentit

 1. Viola says:

  Kurja kuulla, Nina! Toivottavasti kivun aiheuttaja selviää. Monesti sanotaan, että stressi ja murheet voivat liittyä selkäkipuun, olisiko edellinen rankka viikko ja sen tuomat harmaammat sävyt voineet vaikuttaa tilanteeseen (selkäkivun aktivoitumiseen).
  Mutta olen kyllä samaa mieltä, että perusteellinen selvitys on varmasti paikallaan.
  Valoisampia aikoja ja tsemppiä toivottaen. Virtuaalihalau <3.

  1. Voi kiitos Viola! <3 Ja arvaas, mä mietin ihan samaa. Eli olisiko hautajaiset saattaneet laukaista taas tuon kivun näin pahaksi... Lauantaina selkä oli vielä kohtuullisen ok, mutta sunnuntai-iltana hyvä että pääsin liikkumaan. Toinen mitä mietin oli, että olisiko kivun voinut aktivoida mun hautajaisissa käyttämäni kengät. En ole käyttänyt oikeastaan koko kesänä korkoja, ja tuolla mulla oli jalassa nilkkurit, joissa on vähän kantaa. En tiedä. Ikävä juttu joka tapauksessa, johtui sitten mistä tahansa.

 2. HeidiV says:

  Hyvä että lääkäri alkaa selvittää kivun syytä. Toivotaan, ettei se ole mitään vakavaa. <3
  Yritä jaksaa ja muista levätä!

  1. Kiitos Heidi! <3 Toivotaan, ettei ole mitään sen vakavampaa.

 3. Tarja says:

  Voi miten ikävää! 🙁 Selkäkipu on vihoviimeinen asia. Olenkin jo aikaisemmin kertonut, että minulta on leikattu selästä välilevyn pullistuma ja ennen leikkausta elin kyllä juuri tuollaisen enemmän tai vähemmän vaivaavan kivun kanssa. En olisi leikkaukseen halunnut, mutta jouduin sinne ensiavun kautta (silloin kipu oli niin hirveä, että olin sitä mieltä, että tehkää mitä vaan, että se loppuu…) ja sinne se kipu sitten jäikin. Itse tiesin koko ajan, mistä kipu johtuu – selkä oli kuvattu pariinkiin otteeseen. Toivotaan todella, että se mikä sinun selkääsi vaivaa, on jotakin hoidettavaa! Kivun kanssa eläminen on kamalaa.

  Ja kyllähän se mieliala vaikuttaa koko kehoon ja olen ainakin itse huomannut, että kun voi psyykkisesti hyvin, niin kroppakin voi paremmin. Stressin myötä ne ns. perusvaivatkin aina pahenevat. Toki noilla kengilläkin voi olla merkitystä selkävaivan kanssa. Tiedäpä noista! Pääasia, että kivun syy selviää ja pääset hoitamaan sitä, mikä kipua oikeasti aiheuttaa!

  Tsemppiä! <3

  PS. minustakin tämä viikko on ollut pitkä kuin nälkävuosi… Oikeastaan kaikki kesäloman jälkeiset viikot ovat olleet pitkiä. Ehkä mieli ei ole vielä tottunut kiireeseen ja kokoaikaiseen säätämiseen… Ehkä tää tästä ennen joulua! 😀

  1. Kiitos Tarja tsempistä ja vertaistuesta! <3 Muistakin, että selkäsi on leikattu, ja kaikki meni hyvin ja kivut jäivät leikkauspöydälle. Minun piti saada röntgenkuvien tulokset eilen, mutta en sitten saanutkaan. 🙁 Toivottavasti lääkäri soittaa tänään, niin ei mene koko viikonloppu miettiessä että löytyiköhän sieltä jotain vai ei.

   Heh, jouluun on enää alle neljä kuukautta. Jihuu! Joululomaa odotellessa... 😀 😀 Ihanaa ja rentoa viikonloppua, kohta se taas on!

 4. saara t says:

  Voi miten ikävä kuulla, että selkäsi vaivaa taas :/. Hyvä kuitenkin että pitkittynytä vaivaa aletaan tutkia perinpohjin, tsemppiä!

  1. Kiitos Saara! <3 Tämä on kyllä viheliäinen vaiva kun vaikuttaa ihan koko kroppaan, ja estää niin monien asioiden tekemisen. 🙁 Mun piti saada eilen röntgenin tulokset, mutta lääkäri ei koskaan soittanut. Vitsit että tällainen tietämättömyys ahdistaa!

 5. Tosi kurjaa kuulla tommoisesta pitkäaikaisesta vaivasta, toivottavasti löytyy joku syy vaivalle.
  Rentouttavaa viikonloppua! <3

  1. Kiitos Satu! <3 Rentoa ja mukavaa viikonloppua myös sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.