Parhaiten pukee hymy – Kekäleen uudet tuulet

tunnetila: tykkäys

*Yhteistyössä Kekäle*

Saattaa kuulostaa hassulta, mutta silloin tällöin joistakin vaateliikkeistä tulee minulle tärkeitä. Tärkeäksi muodostuvissa liikkeissä voi olla hyvä tunnelma tai niin erinomainen palvelu, että niihin haluaa aina palata. Liikkeessä voi olla myös niin ylivoimainen valikoima, että aina kun jotain tarvitsee, haluaa ensimmäisenä tarkistaa löytyykö haussa oleva juttu omasta lempikaupasta.

Yksi minulle tärkeistä liikkeistä on ollut Kekäle Tampereella. Ikoninen Tampereen Kekäle on ollut tutulla paikallaan Kauppakadulla jo yli 30 vuotta, eikä yksikään Tampereen reissuni ole ollut täydellinen ilman piipahdusta Kekäleessä.

Totesin viimeisimmällä Tampereen reissullani työkaverini kanssa jutellessa, että vaikka Tampereen keskusta on ollut jo pitkään kaaoksessa ratikkakiskojen rakentamisen vuoksi ja kaikki keskustassa muuttuu, niin onneksi yksi on ja pysyy: Kauppakadun Kekäle!

Tuon jälkeen voitte varmasti kuvitella ilmeeni, kun lauantaiaamuna hotellilta Kauppakadulle käveltyäni totesin, että Kauppakadun Kekäle oli poissa. Järkytys, pöyristys ja henkilökohtainen katastrofi! Ihan sama minne Kekäle oli muuttanut, se ei voisi olla enää sama!

mekko Freequent*, vyölaukku Ril’s*, nilkkurit Blue On Blue* (mekko ja asusteet saatu blogiyhteistyön merkeissä)

Asuin opiskeluaikoina Tampereella kymmenen vuotta, ja tuolta ajalta minulla on Kauppakadun Kekäleestä valtavasti muistoja. Sovin mm. sinne aina treffejä ystävieni kanssa. Yksi mieleenpainuvimmista Kekäle-hetkistäni oli, kun palasin opiskelijavaihdosta Suomeen, ja menin ensitöikseni Kekäleeseen farkkuostoksille.

Sovittelin kasan farkkuja ja lopulta ostin Marc O’Polon farkut. Vasta kotona katsoin farkkujen hintalappua tarkemmin. Muistin, että Suomessa oli vuoden alusta otettu käyttöön eurot (olin opiskelijavaihdossa Sveitsissä, jossa oli käytössä Sveitsin frangi, ja olin unohtanut koko euroon siirtymisen) ja farkut maksoivat kuusi kertaa sen verran, mitä luulin niiden maksaneen! Muistan edelleen, että jostain kumman syystä kuvittelin kaupassa farkkujen maksaneen 139mk, eikä 139€, mikä oli tietysti todennäköisempi hinta merkkifarkuille.

Soitin äidilleni järkyttyneenä. ”Ostin just farkut, joihin meni melkein koko kuukauden opintotukeni!” Hetken farkkujen hintaa päiviteltyään äitini kysyi onko farkut hyvät. Totesin siihen, että parhaat farkut mitkä minulla on koskaan ollut. ”No sitten pidät ne! Hyviä farkkuja löytää niin harvoin!” Ja niin pidin farkut, ne olivat lempparini ja käytin ne vuosien saatossa totaalisen puhki.

Mutta niin, palataanpa nykyhetkeen ja siihen lauantaihin, jolloin opin Tampereen Kekäleen muuttaneen Koskikeskuksen toiseen kerrokseen. Vaikka suhtauduin liikkeen muuttoon aluksi korostetun muutosvastarintaisesti, minun oli pakko myöntää, että uusi liike Koskarissa näytti tosi hyvältä.

Liike oli siisti, tyylikäs ja avara, ja esillä olevat vaatteet näyttivät upeilta. Liikkeessä oli ylellinen fiilis. Asusteita oli tarjolla runsaasti ja niiden esillepano oli houkutteleva. Tampereen Kekäle oli liikkeen muuton myötä päivittänyt ulkoasunsa tähän päivään, ja sen valikoima pääsi uudessa tilassa oikeuksiinsa hienosti.

Ensimmäinen Kekäle perustettiin Joensuuhun vuonna 1957. Maire ja Veikko Kekäleen perintö on edelleen voimissaan, ja nyt, yli 60 vuotta myöhemmin, Kekäle palvelee jo kymmenellä paikkakunnalla sekä verkkokaupassa.

Kekäleen uusin liike avattiin Ouluun muutama viikko sitten, ja seuraava liike avataan lokakuussa Pasilaan, kauppakeskus Triplaan. Kyseessä on siis Helsingin ensimmäinen Kekäle! Kekäle on edelleen perheyritys ja tällä hetkellä sen johdossa on jo kolmas sukupolvi.

Kekäleen valikoimissa on yli 120 vaatemerkkiä naisille, miehille ja lapsille. Vaikka omalla paikkakunnallasi ei Kekälettä olisikaan, niin Kekäleen verkkokaupan kautta liikkeen valikoima on saatavilla missä vain. Tuotteita voi tilata verkkokaupasta suoraan kotiin, tai lähimpään myymälään ja noutaa sieltä.

Tampereen liikkeellä ollessani huomasin useammankin asiakkaan noutavan verkkokauppatilauksensa kassalta. Palvelu on täydellinen hänelle, jolla ei ole aikaa kierrellä liikkeessä ja etsiä laajasta valikoimasta juuri sitä, mitä tarvitsee. Valikoimaan tutustuminen on helppo hoitaa verkkokaupassa, tuotteen voi tilata liikkeelle ja sovituksen voi hoitaa joko liikkeellä tai vasta kotona. Etukäteen tehty valinta nopeuttaa ostokokemusta huomattavasti!

Olen aina pitänyt Kekäleen tyylikkäästä ja ajattomasta tuotevalikoimasta. Vaikka mukana on toki myös muodin uusimpia trendejä, niin silti liikkeen perusajatus on tarjota klassisia, tyylikkäitä ja pitkäikäisiä vaatteita. Brändille on tärkeää, että asiakkaille ei tarjota kertakäyttömuotia.

”Ihmisen ei ole tarkoitus muuttua muodin mukaan, vaan vaihtuvat trendit voi sovittaa itselle mieluisaan pukeutumiseen”, Kekäleen markkinoinnissa todetaan. Tätä ajatusta pidän myös oman pukeutumiseni johtoajatuksena, ja siksi olenkin iloinen ja otettu, että minua pyydettiin yhteistyöhön Kekäleen kanssa.

Tänä päivänä, kun suurin osa maailman vaatekaupasta hoituu verkkokauppojen kautta vailla henkilökohtaista palvelukokemusta, Kekäle panostaa omissa liikkeissään juuri palveluun. Kekäle haluaa tehdä pukeutumisesta asiakkaalle helppoa ja sujuvaa, ja tästä on syntynyt myös heidän johtoajatuksensa: parhaiten pukee hymy.

Sain valita Kekäleen Tampereen liikkeen valikoimasta itselleni yhteistyön merkeissä mieleiseni asun. Kekäleen valikoimassa on useita kotimaisia brändejä, joista pidän kovasti. Valikoimasta löytyvät kotimaisista brändeistä mm. Andiata, Balmuir, Ritva Falla, Lumi, Ril’s, Makia, Joutsen ja KN collection.

Olin varma, että valitsen itselleni jotain kotimaista. Sain kuitenkin asuinspiraation ihan muista jutuista, joten lopulta valitsin asun pääasiassa minulle tuntemattomilta brändeiltä. Valitsemani mekko* on Freequentin mallistosta ja jalkaani löysin todella laadukkaan tuntuiset Blue On Bluen italialaiset nahkanilkkurit*. Asuun yhdistämäni vyölaukku* on Ril’sin, eli ihan ilman kotimaista suunnittelua en poistunut liikkeestä tälläkään kerta.

Mitä pidätte valitsemastani asusta? Entä onko Kekäle Teille entuudestaan tuttu vaateliike?

Tiedoksi muuten, että tänään alkaa Kekäleen takkikampanja! Kampanjan aikana kaikista normaalihintaisista takeista saa 20% alennuksen. Kampanja on voimassa 26.9.-6.10, ja se koskee kaikkia muita paitsi Canada Goose -takkeja. Bongasin Tampereen liikkeellä ihan mielettömiä talvitakkeja mm. Andiatalta. Nyt kannattaa siis kurkata Kekäleen takkivalikoima, jos uudelle syys- tai talvitakille on tarvetta!

Kuvat: työkaverini Pauliina

13

(13) Kommentit

 1. Emilia says:

  IHANA asu! ❤️ Olen aivan rakastunut tuohon mekkoon ja vyölaukkuun, sopivat sulle todella hyvin! ?
  Kävin lapsena pianotunneilla Kekäleen kiinteistössä ja äidin kanssa tuli käytyä liikkeissä useita kertoja. Kekäle kuului useita vuosia myös omiin suosikkeihin, mutta jossakin vaiheessa käynnit alkoivat hiipumaan. Verkkokaupan tarjontaan sen sijaan olen tutustunut useita kertoja ja se on kyllä loistava ??

  1. Kiitos Emilia!!! Hei miten ei ole koskaan tullut puheeksi nuo pianotuntisi Kekäleen kiinteistössä?! Aivan ihana lapsuusmuisto! Kiitos kun jaoit sen. <3 Suosittelen piipahtamaan Koskariin muuttaneessa Kekäleessä. Siellä on ihanan ylellinen tunnelma!

 2. Ellu says:

  Olen ostanut Kekäleen verkkokaupasta itselleni farkut. Törmäsin siihen netissä vahingossa niin, että etsin lempifarkkujeni (Very Nice) myyntiliikkeitä. Hetken googlailtuani huomasin Kekäleen olevan luotettava verkkokauppa, jolla oli myös myymälöitä eri puolella Suomea. Joten uskalsin ostaa ne sieltä (en osta juuri koskaan verkkokaupoista mitään) ja ne tulivatkin ihan muutamassa päivässä. Ei ole kuin hyvää sanottavaa Kekäleestä tämän perusteella. Ihana tuo sun mekko <3 Niin ja ihan koko asukin 🙂

  1. Mahtavaa Ellu, voi miten kiva kuulla, että sinulta löytyy positiivinen kokemus Kekäleen verkkokaupasta! Tilaan myös itse verkkokaupoista aika harvoin, sillä en jaksa palauttelurumbaa jos vaate ei olekaan sopiva. Mutta kohta kun Helsinkiin avataan ensimmäinen Kekäle, niin silloin vaatteiden sinne tilaaminen ja siellä sovittaminen kuulostaa tosi helpolta ja hyvältä!

   Tämä mekko on kyllä ihana! Ja hih, elämäni ensimmäinen vyölaukku!! Tykkään tosi paljon! 🙂

 3. Johanna says:

  Apua miten ihana mekko! Ja kengät! Ja oikeasti, myös tuo vyölaukku on ihana. (En olisi ikinä uskonut sanovani, että joku vyölaukku on ihana. 😀 😀 :D)

  1. Hih, ei ole mullakaan ollut ennen vyölaukkua, mutta tämä oli jotenkin niin tyylikäs, että oli pakko testata tätä Kekäleessä juuri tämän mekon kanssa. Ja kuten arvasin, se teki juuri sen niin sanotun pisteen iin päälle muuten aika simppeliin asuun. Tykkään!

 4. Haluaisin kirjoittaa tähän jotakin järkevää, mutta: ”OMG MITKÄ KENGÄT!!” ?

  Tuttu paikka muuten Tampereen Kekäle itsellekin. Tuttu ja tärkeä.

  1. Jep, nämä kengät on kyllä IHANAT! Nämä saavat olla oma kontribuutioni vallitsevaan maihari-buumiin. Perinteiset maiharit on mulle jotenkin liian ”kolhot”, mutta nää on just ihanat. Sopivan rouheat mutta silti sirot!

   Ihan superkiva muuten kuulla, miten monille Tampereen Kekäle on merkinnyt jotain. <3

 5. H. Else says:

  Ihana kokonaisuus, tykkään. Kekäle on tuttu ollut minulle aina. Lappeenranta oli joskus kaupunki jossa asuin ja Kekäle vaatekauppani. Edelleen tykkään käydä siellä , mökkipaikkakunnalla Kiteellä on myös Kekäle. Arvostan heidän vaatteita.

  1. Vitsit miten kiva kuulla, että näin monelle blogini seuraajalle Kekäle on tuttu liike ja kuuluu suosikkeihin! Minäkin piipahdan aina Kekäleessä kun sellaiseen törmään. Olen käynyt ainakin Joensuun, Lappeenrannan ja Tampereen Kekäleessä. Pian haluan myös Oulun Kekäleeseen ja tietysti Triplaan heti kun se muutaman viikon kuluttua aukeaa! 🙂

 6. koshka says:

  Ihan täydellinen asu! <3 Miten voi vyölaukkukin näyttää noin hyvältä – pitääkö tässä alkaa muuttamaan omaa suhtautumista niihin ;DD Kekäle on tuttu juttu täälläkin, mutta lähinnä lapsuudesta ja nuoruudesta, kun entisessä kotikaupungissa sellainen oli (tai on kyllä edelleenkin). Nyt voisi kyllä käydä tsekkaamassa tuon verkkokaupan sun innoittamana – kenties eksyn peräti vyölaukkuosastolle 😀

  1. Oi kiitos koshka! <3 Hei mä oon kans ihmeissäni tuosta vyölaukun ihanuudesta. 😀 Ehkä kun se on noin pieni ja siro, ja laadukasta nahkaa yms, niin nse tekee siitä jotenkin suorastaan ylellisen. 🙂 Hih, VYÖLAUKKUOSASTO! 😀

 7. […] tasan kaksi vuotta sitten kivan yhteistyön vaateliike Kekäleen kanssa. Pääsin esittelemään valitsemani asun heidän syysvalikoimastaan. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.