Täyttä höyryä eteenpäin!

tunnetila: ilo

Katsokaa mitä sain joululahjaksi äidil… joulupukilta! Steamery Stockholmin vaatehöyrystimen!!! Ai että! Taisin olla viime vuonna tosi kiltti. Tai sitten äi… pukki ei ole nähnyt kaikkia tekemiäni tuhmuuksia.

Ei vaineskaan, olin viime vuonna tosi kiltti, ja vähän ehkä reppanakin kaikkien selkäongelmieni vuoksi. Siksi olikin ihan superkivaa, että minua muistettiin lahjalla, joka minun on pitänyt hankkia jo pari vuotta, mutta jonka hankinta on aina syystä tai toisesta unohtunut.

Tutustuin vaatehöyrystimeen opiskeluaikoinani, ja jo silloin totesin höyryttämisen olevan ylivertainen tapa saada herkästä materiaalista valmistetut vaatteet sileiksi. Herkät silkit, ohuet kankaat ja kaapissa laskoksille painuneet neuleet sai rypyttömiksi höyryn avulla hetkessä.

Meillä oli koulussa käytössä valtavan kokoinen teollisuushöyrytin, ja pitkään luulin, että kotioloihin ei vastaavia laitteita saa. Tai saihan niitä ostamalla; suuria, neliön huoneesta vieviä, omilla jaloillaan seisovia ja tonnin maksavia laitteita.

Muutama vuosi sitten bongasin ensimmäiset, kuluttajille tarkoitetut pienikokoiset käsikäyttöiset höyrystimet, ja siitä lähtien olen haaveillut moisesta. Ja vihdoin markkinoiden tyylikkäin vaatehöyrystin on minun!

Miten vaatehöyrystin sitten toimii?

Höyrystimeen annostellaan vettä, laite kuumentaa veden ja puskee sen ulos vesihöyrynä. Silitettävä tuote käydään läpi höyryn kanssa kauttaaltaan, ja hetken kuluttua vaate on rypytön. Todella kätevää!

Selkävaivaiselle vaatteiden silitysasento silityslaudan päälle hieman kumaraan kallistuen on erittäin hankala ja aiheuttaa kipua nopeasti. Vaatteiden höyryttäminen tehdään selkä suorassa seisten, joten tämä näppärä laite edistää myös vuoden 2020 tavoitettani: vähemmän selkäkipua, kiitos!

Olin ajatellut hankkia juuri Steamery Stockholmin laitteen, sillä laite on tyylikäs ja kooltaan pienimpiä markkinoilla olevia. Sen vesisäiliö on toki myös pienempi kuin monissa muissa, mutta jos laitteen vesisäiliö on suuri, niin se myös painaa täytenä enemmän. Laitteen keveys oli siis tällä kertaa ratkaiseva tekijä tyylikkyyden lisäksi.

Oletteko Te jo päässeet vaatteiden höyryttelyn makuun? Minä olen, eikä paluuta silityslaudan ääreen enää ole! Kuinkahan monta vesisäiliötä menisi, jos höyryttaisin jatkossa myös lakanat ja pöytäliinat…

5

(13) Kommentit

 1. Seijahannele says:

  Höyryttämällä vaatteet täälläkn siliävät. Eikä paluuta entiseen ole.

  1. Jee, ollaan team höyry! ???

   1. Anne says:

    Sain lahjaksi steameryn. Laite kyllä kuumenee, mutta höyrystin ei toimi? Vettä laitettu ohjeen mukaan. Onko näissä laitteissa tällaisia vikoja? Todella ikävää lähteä palauttamaan laitetta Stockmannille. T. Anne

    1. Moikka Anne! Voi miten kurja kuulla, että höyryttimesi ei toimi. Kyllä noin arvokkaan tuotteen pitäisi toimia moitteetta. Minulla laite on toiminut aina, joten en valitettavasti osaa neuvoa sinua asiassa eteenpäin. Jos vaan jaksat, niin kannattaa otta Stockaan yhteyttä. Saat luultavasti uuden laitteen tilalle. Toivottavasti asia ratkeaa!

 2. Emilia says:

  Ihana lahja! ❤️ Tuollaisesta kunnon höyrystimestä olen alkanut myös haaveilemaan, kun en pysty laittamaan silittämättä olevia vaatteita päälle töihin ja aamuisin ei tunnu löytyvän aikaa silittämiselle. Höyryttäminen voisi siis olla oiva apu aamun kiireisiin ja muutenkin ?

  1. No sulle tämä olisi kyllä täydellinen! Mä en silitä juuri koskaan… Vesipestävät silkkipaidatkin vien aina pesulaan ihan vain siksi, että he silittävät ne siellä. Hoh hoijaa! Tämä höyryttimen omistaminen tulee kyllä säästämään multa sievoisen summan rahaa, kun nyt voin höyryttää kaiken itse.

 3. SatuKoo says:

  Tosi kiva lahja ❤️
  Vaatehöyrystin on ollut yksi parhaista ostoksistani 🙂
  Helpottaa vaatehuoltoa huomattavasti, vihaan nimittäin silittämistä ?

  1. Heh, me taidetaan kaikki vähän vihata silittämistä! ? Mä silitän niin harvoin kuin mahdollista, ja ehkä just siksi se onkin niin kamalaa kun on parin tunnin urakka aina kerralla tehtävänä. Mut höyrytin best!

 4. Höyrytin on mahtava keksintö. Inhoan silittämistä, mutta höyryttäminen sujuu. Etenkin neuleiden huoltoon mahtava laite.

  1. Mäkin inhoan silittämistä! Tuntuu, ettei mikään koskaan siliä! ? Onneksi on höyrytin, jossa työasentokin on tosi paljon mukavampi.

 5. Itsellänikin höyrystin on ollut ostoslistalla ja vuosia. En vaan ole ”ehtinyt” vertailemaan, mikä olisi tarpeeksi hyvä. Gigantissa törmäsin marraskuussa sellaiseen, jossa tulisi teline mukana, johon saa vaatteen ripustettua ja höyrytettyä kätevästi. Sinun laitteesi on tyylikäs! Miten tuo pieni vesisäiliö, miten riittää?

  1. Tämä on kyllä tyylikkäin höyrytin minkä olen nähnyt, mutta yhdellä säiliöllä ei kyllä yhtä paitaa enemmän silitä. Yritin juuri höyryttää pesusta tullutta aika jäykkää puuvillaa olevaa paitaa. Ei silinnyt kunnolla yhdellä säiliöllisellä. (En jaksanut täyttää säiliötä, joten paita jäi ryppyiseksi. :))

 6. Anne says:

  Sain lahjaksi steameryn ja kokeilin tuotetta innostuneena heti. Se kyllä kuumenee, mutta höyrystin ei toimi. Vesi laitettu säilöön ohjeen mukaan. . Onko tällainen laatuongelma yleinen? Löytyykö ohjetta miten toimia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.