Miten saada oravanpyörään vaihtelua buukkaamatta kalenteria täyteen?

tunnetila: odotus

Hurraa, kesäkuun puolella ollaan! Se tarkoittaa minulle kolmea asiaa: 1. Taas on selvitty vuoden pimeimmistä kuukausista ja ollaan päästy jo nauttimaan valosta. 2. Pian on juhannus ja silloin pääsee mökille. 3. Juhannuksen jälkeen alkaa kesäloma.

Nuo kolme asiaa ovat pitäneet minut tolkuissani taas tämän kevään kiireissä.

”Eikös sinun pitänyt hidastaa tahtia?”, kysyi siskoni minulta puhelimessa tällä viikolla kun olin taas juoksemassa töistä suoraan iltamenoihin. ”Joo, kyllä mä olen hidastanutkin ja pitänyt kalenterissa väljyyttä, mutta just nyt taas on tällaset hurlumheiviikot…”

Myönnän, että toukokuulle kasaantui paljon töitä ja töiden lisäksi kalenteri täyttyi muista menoista, mutta jaksamisen kannalta helpottavaa oli tietää, että yhden työjutun deadlinen ollessa 1.6. tuon päivän jälkeen alkaisi töissä vähän helpottaa.

paitapusero KappAhl, neuloshoust Second Female, laukku Filippa K, tennarit Pomar (saatu), helmikorut itse tehty

Nyt kesäkuun puolella on tarkoitus keskittyä töissä kevään aikana muiden kiireiden jalkoihin jääneisiin rästiröihin ja urakoida niitä pois omaan tahtiin ilman deadlinea. Mikä ihana ajatus saada aikatauluttaa omat tekemiset oman jaksamisen mukaan! Toiveissa on saada pehmeä lasku juhannukseen ja kesälomaan.

Voi kunpa pehmeä lasku onnistuisi tänä vuonna! Yleensä maailma pitää saada valmiiksi juhannukseen mennessä ja viimeiset viikot ennen lomaa on ihan kammottavia. Töitä painetaan yötä myöten viimeisillä voimilla ja kun kesäloma koittaa ollaan niin poikki, että ensimmäiset lomaviikot menee ihan sumussa.

Toisen lomaviikon lopulla alkaa jo tajuta olevansa lomalla ja jaksavansa tehdä vähän muutakin kuin palautua. Kolmas lomaviikko on ihana ja se tuntuu oikeasti lomalta. Sen jälkeen sitä alkaakin sitten taas jo miettiä että ei hemmetti, vuoden pisin loma alkaa olla kohta ohi ja taas täytyisi jaksaa ensin jouluun, sitten seuraavaan kesään asti.

On tämä työläisen elämä kyllä yhtä oravanpyörää!

Jotta elämä ei tuntuisi pelkältä arkiselta puurtamiselta, haluan tuoda arkeen mukaan kivoja juttuja. Harrastan monia asioita, löydän koko ajan uusia juttuja joista innostun, ja pian kalenteri on taas niin täynnä, että stressikäyrät huitelevat pilvissä.

Miten saada oravanpyörään vaihtelua buukkaamatta kalenteria täyteen? Tuota taitoa olen opetellut koko ikäni, ja tulen varmasti opettelemaan jatkossakin. Muutaman viikon siinä aina onnistun, mutta sitten huomaan taas lipeäväni liian täyteen kalenteriin.

Oletteko Te keksineet toimivan tavan, jolla saatte pidettyä balanssin työelämän, harrastusten ja perhe-elämän välillä? Pystyttekö pitämään kalentereissanne väljyyttä, vai suoritatteko asioita samalla intensiteetillä kuin minä?

Ihania ja LEPPOISIA alkukesän viikkoja Teille kaikille!

Kuvat: Heidi Richert

8

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Kunpa tietäisin vastauksen kysymykseesi niin omakin elämä helpottuisi. 😅 Silloin kun pitää kalenterin tyhjänä tylsistyy. Sit taas kun on tekemistä, niin sit väsähtää. Ikuisuusongelma meille tekijätyypeille.

    1. No siis TÄMÄ!!! Tuskailen aina sen kanssa, että jos ei oo mitään kalenterissa niin on tylsää ja etenkin tuntuu siltä että aika menee hukkaan. Ihana kamalaa! Pitäis oppia rauhoittumaan ja tylsistymään ihan kunnolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.