Terveelliset herkkupatukat

tunnetila: tyytyväisyys

energiapatukat1

Testasin pari viikkoa sitten tutustuttavaksi saamastani Välipalat – Virtaa superfoodeista* kirjasta superhelpon energiapatukan reseptiä. Patukoista tuli ihan tolkuttoman hyviä! Olen antanut tekemistäni patukoista maistiaisia mm. työpaikalla, ja patukoista tuli kerralla niin suuri hitti, että olen jakanut sen reseptiä jo moneen otteeseen. Patukan reseptiä on kyselty myös täällä blogissa, joten kun eilen (taas) tein noita patukoita, päätin jakaa reseptin samalla myös Teille.

energiapatukat3

Enegriapatukat

200g kivettömiä taateleita
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl kookosöljyä
1 rkl maapähkinävoita
1 tl kalaharinsuolaa

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja kaada valmis seos tehosekoittimeen ja pyöritä massaksi.
Käytä konetta pieni hetki kerrallaan ja nostele pilkkoutunutta massaa haarukalla ettei kone mene tukkoon.

Muodosta patukkamassasta pitkä pötkö ja anna sen kovettua noin tunti jääkaapissa.
Leikkaa pötköstä sopivan kokoisia tankoja ja kiedo palat leivinpaperiin. Säilytä energiapatukoita jääkaapissa.

energiapatukat2

Olen tehnyt itse patukoita nyt muutaman kerran ja teen aina puolikkaan annoksen kerrallaan. Puolikasta annosta blenderi jaksaa pyörittää paremmin (massa on paksua ja raskasta) ja puolikkaasta annoksesta tulee juuri leivinpaperin levyinen tanko. Muotoilen tangon leivinpaperin päälle ja kääräisen paperin kiinni ja siirrän jähmettymään jääkaappiin.

Syön ensimmäisen patukan aina heti tunnin odottelun jälkeen (en malta odottaa pidempään), mutta parhaimmillaan patukat on kunnolla jähmettyneinä. Patukat säilyvät jääkaapissa todella hyvin. Söin viime viikolla yhden yli viikon vanhan patukan kun huomasin unohtaneeni sen työpaikan jääkaappiin. Maku oli yhä erinomainen.

Tässäpä resepti nyt Teillekin testattavaksi. Älyttömän helppoa ja todella hyvää! Kerrankin energiaa antava ja oikeasti nälän pitkään poissa pitävä patukka, jossa ei ole lainkaan sokeria!

Resepti kirjasta Välipalat – Virtaa superfoodeista
Hanna Sumari/Marjo Kauppila/Monna Pursiainen/Aino Mäkelä

0

(10) Kommentit

  1. pauliinas says:

    Kiitos ohjeesta! Kuulostaa niin hyvältä, että pitää itsekin kokeilla joku kerta. Tuollainen olisi kätevä ottaa mukaan yliopistolle pitkinä päivinä, kun syömään ehtii vasta myöhään, mutta jääkaapissa niitä ei tietenkään silloin voi säilyttää. Mitä luulet, säilyvätkö nuo muuttaman tunnin huoneenlämmössä?

    1. Entä jos sen pakastaisi ja ottaisi sieltä sitten mukaan matkaan? Jolloin se voisi säilyä pidempään viileänä ja kenties jämäkämpänä?

      1. Nina says:

        Oooh, huikea idea Salka! Ei tullut minulle mieleenkään, mutta toimisi varmasti.

    2. Nina says:

      Uskon että patukat säilyvät huoneenlämmössä, mutta ovat parempia kylmänä. Lämpimänä alkaa puskea rasva vähän läpi, ja minä kun en pidä kookosrasvasta niin se tökkii näissä kun lempenevät ja pehmenevätliikaa

  2. Jestas, näitä haluan testata, ihan vesi herahti kielelle! Täytyy toivoa, että meidän sauvasekoitin Bamix suostuu vetään tän läpi..:D

    1. Nina says:

      Kannattaa murskata pärkinät ensin pussissa nuijalla/kaulimella hakkaamalla jos epäilyttää kaiken kerralla murskaaminen. Mutta suosittelen testaamaan, patukat on tosi hyviä!

  3. -Selma- says:

    Nam, kiitos ohjeesta! Näitä on pakko kyllä testata, ehkäpä jo tänään… 🙂

    1. Nina says:

      Toivottavasti olet hankkinut tuplasti raaka-aineita. Nämä nimittäin vievät kielen mennessään ja tekee mieli jatkuvasti lisää. 🙂

  4. Kuulostaa herkullisilta! 🙂 Tosin sokerittomuus on hieman kyseenalainen, kun 200 grammassa taateleita on joku lähemmäs 100g sokeria..

    1. Nina says:

      Nääh, lisätty sokeri on pahasta, hedelmissä oleva on ihan ok. 🙂 Terveellisempi tuo patukka on kuin joku valmis suklaalla päällystetty proteiinipatukka tai vaikkapa vanha kunnon Mars. Lisäaineeton ja ilman lisättyä sokeria. Tuo tosin on vain minun tapani ajatella, tiedän että sokerin välttelijät ottavat asian enemmän tosissaan kuin minä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.