Yhdeksänkymmentä kuvaa

tunnetila: ilo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kannatti avautua blogissa asukuvaikävästä. Noin 5 minuuttia postauksen julkaisemisen jälkeen sain Pupulandian Jenniltä viestin. Jenni painiskeli samojen ongelmien kanssa ja ehdotti josko auttaisimme toinen toisiamme. Kiitos kyllä, ystävä rakas! Olen hirvittävän huono pyytämään ihmisiä ottamaan minusta asukuvia mutta toisen bloggaajan kanssa tuo on helpompaa eikä tunnu niin nololta.

Asumme Jennin kanssa lähes naapureina joten sovimme heti perjantaille asukuva- ja lounastreffit. Napsimme toisistamme kuvia pari tuntia ja Jenni opetti minulle samalla tärkeimpiä säätöjä kamerastaan. Normaalisti kun saan mieheni ottamaan asukuvia niitä löytyy muistikortilta keskimäärin kaksi. Valitsen niistä sen vähämmän kamalan ja olen kiitollinen jokaisesta kuvasta jonka mies minusta ottaa. Eilen kun palasin kotiin kuvaustreffeiltä ja iskin muistitikun koneeseen huomasin Jennin ottaneen minusta 90 kuvaa. YHDEKSÄNKYMMENTÄ!!! Olin pyörtyä ilosta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

jakku H&M, t-paita Samuji, koru Dogeared,
housut Vero Moda, tossut CM

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvien asu oli yksi menneen kesän lemppareista ja syntyi aikoinaan ihan vahingossa. Löysin super kivat ja mukavat Vero Modan lökähousut alennusmyynneistä Kuopiosta kun olin äitini ja siskoni kanssa siellä ostoksilla. Ostin housut lähinnä kotihousuiksi rentoon olemiseen. Kun olin lähdössä Savosta takaisin Helsinkiin ja tiedossa oli monen tunnin istuminen, laitoin päälle pehmoiset housut ja t-paidan. Tärkeintä oli mukava olo, ei tyylikkyys. Reissussa mukana ollut jakku ei kuitenkaan mahtunut enää viikonloppukassiin joten vetäisin sen päälleni jottei se rypistyisi. Peiliin vilkaisu osoitti, että rennot kotihousut heräsivät jakun kanssa eloon ja suosikkiasu oli syntynyt! Joskus sitä vain onnistuu ihan sattumalta.

Myös kuvaussessio Jennin kanssa oli niin onnistunut että päätimme ottaa sen pian uusiksi. Voi siis olla että jatkossa näette vähän useammin kuvia asuistani. Täytyy vain toivoa että kahden kiireisen ihmisen aikataulut osuvat yksiin edes silloin tällöin. Mutta ei niin hyvää ettei jotain huonoakin… Viimeksi ostoslistallani oli asukuvia varten hyvä jalusta. Eilisen kuvaussession jälkeen listalle nousi myös Olympus Pen. Aika kalliiksi tuli nämä yhdeksänkymmentä kuvaa…

Kuvat: Jenni / Pupulandia

0

(32) Kommentit

 1. Voi muru, näytät ihanalta näissä (vaikka itse sanonkin, haha)! Oli ilo olla avuksi ja otetaan pian uusiksi. 🙂 <3

  1. Kiitos Jenni, ja kyllä, otetaan ehdottomasti setti uusiksi mahdollisimman pian! 🙂

 2. Hei ihan mahtavat kuvat ja tosi kiva asu! 🙂

  Mulla on ollut PEN nyt reilun vuoden ja suosittelen, se on niin ihanan kevyt ja kaunis! Niitä vanhempia malleja, kuten tuota minun E-PL3:sta, saa paljon edullisemmin kuin uudempaa E-PL5:sta, eikä niissä käsittääkseni ole suuria eroja valokuvauksen kannalta (oliko siinä nyt jotain videokuvaukseen liittyvää parannusta ja valikot hieman muuttuneet tms), kannattaa tarkistaa! Tietysti objektiiveihin saa helposti upotettua tukun rahaa myös 😉

  1. Kiitos Sini! Ja kiitos vinkistä, aloin heti kaivelemaan nettiä ja löysin tuon mainitsemasi E-PL3:n tosi hyvään hintaan. Näinköhän minulle käy pian köpelösti. 😉

   1. Suosittelen tuota PENiä tosi lämmöllä. Itselläni oli ennen tuo E-PL3 ja ei ole mitään merkittäviä eroja käytön kannalta siinä tuohon E-PL5:een verrattuna. 🙂 Ja linssiksi tämä minunkin käyttämäni kiinteä 45 mm, niin tulee justiinsa tällaisia kuvia! 🙂

    1. Voi Jenni, sä taisit nyt saada minut tahtomattasi koukkuun tuohon kameraan.. 😉 Olen aina ajatellut etten osaa käyttää järkkäriä, mutta nyt tiedän ainakin jo muutaman perusjutun ja tekee koko ajan mieli tietää enemmän ja enemmän. 🙂

 3. Tarja says:

  Onpa taas kiva asu! Parhaat jutut yleensä syntyvätkin sattumalta.
  Sinä olet, Nina, ihan minun tyyli-ikonini! Inspiroidun kovasti asuistasi ja ei tule lainkaan semmoinen olo, että pitäisi rynnätä kauppaan hankkimaan jotain, sillä suurin osa asuun tarvittavista vaatekappaleista löytyy jo omasta vaatekaapistani. Ehkäpä siksi niin sinua ihailenkin, koska oma tyylini on niin lähellä sinun tyyliäsi 🙂 Asukuviesi myötä saa kivoja ideoita yhdistellä omia vaatekappaleitaan vähän eri tavalla. Tuollaiset salonkikelpoiset lököhousut minulta kyllä puttuvat, joten silmät auki niiden kanssa 😉

  Kaunista viikonloppua!

  PS: Olet muuten myös kaunis! Ihailin Mungolifen Annan blogissa kuviasi hänen synttäreiltään. Olitpa ollut kauniina siellä.

  1. Voi Tarja, kiitos kauniista sanoistasi! Olet aivan ihana kun ilahdutat minua kivoilla lauseillasi. Olen ihan valtavan otettu. <3

   Pyrin pukeutumisessani juuri siihen, että yhdistelen vanhoja vaatteita eri tavalla jotta koko ajan ei tarvitse olla ostamassa uutta. Tosin nuo housut on nyt uudet, mutta nekin muuttuvat eri yläosien kanssa hyvin moneksi.

   Ja kas, bongasit synttärikuvia Annan blogista. 🙂 Minusta ne kuvat eivät olleet mitään kovinkaan onnistuneita joten siksi en julkaissut niitä täällä. Mutta kiva että sinä pidit niistä. Kiitos siis kovasti jälleen niin kauniista sanoistasi. Olet ihana! 🙂

   1. Tarja says:

    ”Kuvat eivät olleet mitään kovinkaan onnistuneita…”

    ”Höpö-Nina” sanoisi tyttäreni 🙂 Itsekritiikki on yleensä kovinta kritiikkiä. Minusta olit kaunis ja tyylikäs – as usual.

 4. Ihanan rennon näkköinen, muta silti siisti asu! Sopii sinulle kuin nenä päähän

  1. Hih, kiitos Mizi! Jos sopii kuin nenä päähän niin silloin taisi asuvalinta mennä ihan nappiin. Ja se, että itse viihtyy asussa saa sen näyttämään päällä vielä paremmalta. 🙂

 5. Toisen bloggaajan kanssa on kyllä hauska ottaa asukuvia, sujuu kuin tanssi – yhtään väheksymättä ja kiitollisena luottokuvaajalle… Ja minua on jo kauan poltellut tuo Pen… Hmm…

  1. Selailin juuri nettiä ja etsiskelin erilaisia PENin malleja. Vanhemmat mallit eivät todellakaan maksa enää paljon. En usko tarvitsevani uusinta ja hienointa mallia omiin vaatimattomiin kuvaajan taitoihini, joten alan vahvasti kallistua ostosten tekemisen suuntaan.. 😉

   Ja hei onnea Oliviasta! Nyt vasta huomasin että olet siirtynyt bloggaamaan sinne. Oletko siellä samanlaisessa ”bloggarivaihdossa” kuin Mimmi?

 6. merikukka says:

  Ihanaa, asukuva pitkästä aikaa! Näitä kaipailinkin jo 😉
  Hienoa, että bloggaajakollega on lähellä. Tykkään asustasi tosi paljon; rennot housut ja jakku on kyllä kiva yhdistelmä. Sä olet minunkin tyyli-idoli 🙂

  1. Voi merikukka, minäkin kaipailin asukuvia!! Onneksi nyt onnistui kuvaustreffit.

   Kiitos ihanista sanoistasi. Ihan menen täällä hämilleni kun olette niin kivoja kaikki. 🙂

 7. CurryKaneli says:

  Todella kauniita kuvia ja nuo kuvat yksityiskohdista on todella hyviä. Minusta on kiva nähdä juuri noita yksityiskohtia, esim. kuva, jossa näkyy kätesi on todella hyvä. Siinä näkyy housua, sormusta, rannekorua ja kynsilakkaa. Pidän kovasti. Jennillä on selkeästi silmää asukuvauksille. Noi sun vaatteet on ihanat. ”Lököhousut” näyttävät todella hyviltä tuon jakun kanssa.

  1. Kiitos CurryKaneli! On ihan luksusta saada asukuviin myös noita yksityiskohtia, ne kun usein tekevät yksinkertaisista asuistani paljon kiinnostavamman.

   Jenni on kyllä taitava kuvaaja ja opettajana pitkäpinnainen. 🙂 Opin tuossa kuvaussessiossa itsekin paljon juttuja.

 8. Ihania olette! Alkuinnostuksen jälkeen monella menee maku näihin ja niin ne rupeavat jäämään. ”Aina sä vaan kuvaat” – on aika usein lause, jonka itse kuulen läheisiltäni. Ja itselläni kuvaussession jälkeen ei jää 90 kuvaa vaan pikemminkin 900 kuvaa.. Tai no ei ihan, mutta muutamasata kylläkin. Kokokuvat ovat ihania yhdistettynä yksityiskohtiin. Siitä sen enempää, tiedät varmasti kuvaustapani .)

  1. Hih, onneksi meillä ei sentään kuvaussaldona ollut 900 kuvaa! 😀 Nuo 90 kuvaa oli jo urakka käydä läpi ja oli vaikea valita niistä parhaat. Mutta ihana että sain nyt asu- ja yksityiskohtakuvia ja mahtavaa että ne saivat blogissa näin kivan vastaanoton. Lisää asukuvia siis tulossa! 🙂

 9. ida365 says:

  Vitsit miten suloista että saitte sovittua asukuvailutreffit! <3 Nämä ovat kauniita kuvia ja niin ovat muuten ne sinun Jennistä ottamatkin. Ja vitsit mitkä pöksyt, superkivat! Jakun ja kultaisten yksityiskohtien ansiosta asu on sopivalla tapaa skarpin rento.

  1. Asukuvatreffit oli kyllä parhaat treffit aikoihin. 🙂 Parasta oli että molemmat hyötyivät tuosta sessiosta ja saimme kivoja kuvia blogeihin.

   Kiitos Ida, kiva kuulla että tykkäsit myös minun ottamistani kuvista. Tosin kun mallina on Jenni niin kuvat onnistuu varmasti aina. 🙂

 10. iduska says:

  Tykkään asusta kovasti ja Jenni on kyllä hyvä kuvaaja. Myös sun ottamista kuvista tuli tosi onnistuneita, juuri käväisin Pupulandian puolella. Ehdottomasti jatkossa lisää näitä 🙂

  1. Kiitos iduska! Kiva että tykkäät. Ihana saada näin paljon hyvää palautetta asukuvista. Innostaa hakeutumaan kameran eteen vähän useamminkin. 😉

 11. Ihana asu ja wau, mitä kuvia! Kylä Jenni vaan osaa ja köh, tämä ei yhtään auta meitsin pen-ikkakuumeesssa 😀

  1. Joo, ei auta nämä kuvat minullakaan pen-kuumeeseen ei. 🙂

   Juttelin aiheesta Jennin kanssa lisää ja hän oli sitä mieltä että tuo vanha malli on aivan kelpo kamera enkä tarvitse tarpeisiini uudempaa laitetta. Kuvien salaisuus kuitenkin on tuo linssi joka maksaa pari sataa vielä sekin. Auts. Alkaa jo kuulostaa hinta omaan kukkaroon vähän liian kovalta.. 🙁

 12. MouMou says:

  ”Normaalisti kun saan mieheni ottamaan asukuvia niitä löytyy muistikortilta keskimäärin kaksi. Valitsen niistä sen vähämmän kamalan ja olen kiitollinen jokaisesta kuvasta jonka mies minusta ottaa.”

  Repesin niin kovaa tätä kuvausta! 😀

  1. No mutku noin se vaan on! 😀 Tuskaa, voi tuskaa… 🙂

 13. pauliina says:

  jännä kuinka tollaset ”olohousu”-tyyliset housut muuttuu ihan kaupunkikelpoiksiksi siistin jakun kanssa. tai tietysti ne kaupungille kelpaa muutenkin mutta tarkoitin, että muuttuu housujen luonne ihan täysin noin yhdisteltynä. ehkä muutkin kommentoineet tätä (en jaksa lukea kaikkia kommentteja) mutta oli vaan pakko tulla sanoon! 🙂

  1. Kiitos kommentista Pauliina! Olen ihan samaa mieltä tuosta housujen ”upgreidauksesta”. 🙂 Ensin istut sohvalla noissa pöksyissä ja loikoilet makoisasti, sen jälkeen heität jakun niskaan ja voit mennä lähes minne vaan! Huippua!

 14. Luin tätä postausta eilen aamulla tabletilta ja hihkuin innosta, kun näin kaikki upeat kuvat! Nyt hihkuin uudestaan, kun avasin koneen ja katselin niitä vielä tarkemmin. Mahtavaa nähdä tällainen määrä erittäin onnistuneita ja hyviä kuvia ja may I say, I-H-A-N-A asu (housut! <3) ja hykerryttävän ihana bloggaaja!
  Ei voi muuta todeta, kuin todella onnistuneet treffit, molemmin puolin 🙂

  1. Voi kiitos ihana Emilia! <3 Treffit oli kyllä onnistuneet ja jatkoa seuraa. Jenni totesi että me ollaan hyvä tiimi ja nyt otetaan siitä niin paljon irti kuin kiireiden puitteissa ehditään. 🙂

 15. […] minulla olevan mitään uutta jos törmäisi minuun nuo housut jalassa. (Onneksi kaapissa on jo lähes vastaavat pöksyt joten jos en saa napattua näitä ei harmita ihan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.