HDW ja ihana sunnuntai

tunnetila: raukeus

Voi mikä ihana viikonloppu minulla onkaan ollut tähän mennessä! Kaipasin viime viikolla arkea, varsinkin kotona puuhastelua, ja niinpä päätin jättää perjantaina iltamenot väliin ja olin kerrankin ajoissa kotona. Lepäsin, hörpin teetä, söin suklaata ja suunnittelin samalla ensi viikon postauksia. Perjantai-illan rento fiilis teki tehtävänsä ja eilen heiluin kotona kuin heikkopäinen. Siivosin, pesin pyykkiä, vaihdoin lakanat, laitoin ruokaa, kastelin kukat, siivosin kylppärin kaapit ja laatikot ja järjestelin vaatehuoneen. En edes muista milloin olen viimeksi ehtinyt tehdä kotona noin paljon asioita yhden päivän aikana.

Vaikka tein eilen paljon, olo on tänään ihanan energinen. Saan kotona puuhastelusta ihan älyttömästi voimaa ja inhoan hetkiä kun olen liian kiireinen ollakseni kotona tarpeeksi. Olen perusluonteeltani reipas ja järjestelmällinen, mutta kun liika kiire painaa saatan muuttua flegmaattiseksi, koti on kaaoksessa eikä mikään huvita. Tunnistatteko itsessänne saman piirteen? Omaa kotoiluaikaa ei voi kyllin arvostaa!

Olen jättänyt tällä viikolla väliin kaikki HDW:n (Helsinki Design Week) tapahtumat, mutta tänään ajattelin kipaista Kaapelitehtaalle tutkailemaan Design Marketin myyntipöytiä. Yhdeltä ohjelmassa on 2or+ByYATin näytös jonka ajattelin myös käydä katsomassa. HDW on tänä syksynä täynnä todella kiinnostavaa ohjelmaa, ja varsinkin muotihenkisille ihmisille ensi viikonloppu, perjantaista 19.9. alkaen, on aika huikea!

Tiedossa on perjantaina 19.9. mm. Marimekon tehdaskierroksia (kannattaa varata paikka ajoissa, luulen että kierrokset varataan loppuun pikavauhtia), Minna Parikan A/W malliston Wonderland näytös Minna Parikka universumin näyteikkunassa, Design Districtin liikkeissä Punavuoren suunnalla vietetään kyseisenä perjantaina Late Night Shopping -iltaa ja Eerikinkadulla Shoebakeryssä pääsee seuraamaan miten käsintehdyt kengät syntyvät.

Tapahtumia on tarjolla ihan valtavasti ja tarjontaan kannattaa tutustua tarkemmin Helsinki Design Weekin kotisivuilla. Minulta jää tällä kertaa suurin osa hauskoista Design Weekin tapahtumista väliin sillä lähden ensi viikolla reissuun, mutta käykää Te ihastelemassa suomalaista osaamista minunkin puolestani.

Jotten kuitenkaan kokonaan jäisi paitsi kaikesta HDW -hauskuudesta suuntaan kohta askeleeni Kaapelitehtaalle ja yritän mahtua mukaan tungokseen. Toivottavasti tänään on liikkeellä vähemmän ihmisiä kuin eilen. Kivaa ja rentoa sunnuntaita kaikille!

0

(6) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Hyvä Nina! Kotoilusta saa voimaa 🙂 Mä olen kanssa vaan lököillyt kotona tän viikonlopun, koska kahtena seuraavana vkl on ohjelmaa luvassa yllin kyllin. Puhumattakaan arkipäivistä…

  1. Jee, hyvä minä! kotoilusta saa todellakin voimia ihan valtavasti. Vaikka pidän matkustelusta ihan hirvittävästi niin kyllä koti on aina se maailman paras paikka! 🙂

   Tsemppiä sinullekin Heidi syksyn rientoihin!

 2. Kotoilu on parasta ja ihana kuulla, että löysit siihenkin aikaa kiireen keskellä. Voisi kuvitella, että menot ja tapahtumat tuntuvat hyvin huilatun viikonlopun jälkeen varmasti paljon mielekkäämmiltä 🙂

  En ollut osannut ajatella asiaa aiemin noin, mutta tunnistan todella itsessäni saman piirteen! Syyskuu on todella kiireinen työn puolesta ja yli 10 tunnin työpäivän jälkeen tulee helposti vain kaaduttua sohvalle ja ummistettua silmät kaikelta sotkulta mikä ympärillä on. Jotakin kummallista tosin tapahtui tiistaina; saavuin töistä kotiin vasta lähempänä puolta seitsemää, päänsärky vaivasi ja olin aivan poikki. Samaan aikaan olin äärettömän kiukkuinen siitä, että työni vie niin ison osan päivistäni. Kimmastuneena vaihdoin vaatteet ja lähdin ulos. Puolen tunnin intervalliharjoittelu sai työasiat unohtumaan ja palasin kotiin aivan eri ihmisenä 🙂 Jaksoin siistiä paikkoja, tehdä ruokaa ja vielä katsella elokuvaakin miehen kanssa. Tätä on nyt jatkunut koko viikon ja olo on mitä parhain!
  Lauantaina siivosimme miehen kanssa asunnon oikein kunnolla ja loppu viikonloppu on mennyt erittäin rennosti kotoillen.

  HDW ja tuo Kaapelitehtaan tapahtuma on onneksi ulottumattomissani, en edes uskalla ajatella mitä kaikkia löytöjä sieltä olisi voinut tehdä..
  Toivottavasti mahduit mukaan tungokseen ja kotiinkin kulkeutui jotakin ihanaa 🙂

  1. Liikunta ja ulkoilu kyllä tuo ihan hirvittävästi lisää puhtia arkeen ja jaksamiseen. Itse en pysyisi varmaankaan tässä tahdissa mukana jollen urheilisi kolmena-neljänä päivänä viikossa.

   Voi kuule, mä mietin tuolla Kaapelilla että tuo olisi sinulle ihan täydellinen paikka! Tosin tuolla tulee konkurssi kenelle tahansa, mutta silti, ihan täydellinen paikka sisustus- ja muoti-intoilijoille! Design Marketissa on niin paljon ihasteltavaa että pyörryttää. 😀 Ja tuosta omasta ostosaldosta… Ostin vain yhden jutun mutta se oli sitäkin onnekkaampi löytö. 🙂

 3. […] parempia kuin toiset, sille ei voi mitään. Viime sunnuntai oli päivistä parhain kuten sunnuntaiaamun postauksen otsikossa vähän jo aavistelinkin. Tupaten täynnä ihmisiä ollut Kaapelitehdas oli todellinen designin […]

 4. […] muutama viikonloppu sitten, kun oli kerrankin aikaa, läpi kosmetiikkavarastojani. Saan testattavakseni niin paljon kosmetiikkaa että vaikka kuinka […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.