Karma

tunnetila: ihastus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joka kerta kun pujotan kaulaani kultaisen Dogearedin Karma -korun joku kehuu koruani ja tiedustelee mistä koru on hankittu. Käytän korua päivittäin joten saan vastata samoihin kysymyksiin ihan koko ajan. Myös blogissa olen saanut korusta tiedusteluja joten päätin nyt omistaa rakkaalle korulleni kokonaisen postauksen.

Ihastuin Dogearedin Karma – ja muihin koruihin viime syksynä New Yorkissa. Olin suunnitellut hankkivani syksyn aikana jotain amerikkalaista ja spesiaalia itselleni muistoksi, ja Karma -koru tuntui täydelliseltä muistolta upeasta ja jännittävästä syksystä. Ennen kaulakorun hankintaa menin kuitenkin tutustumaan ja ihastumaan new yorkilaiseen korumerkkiin BRVTVS ja sen valmistajaan, ihanaan Carolineen, ja ostinkin lopulta Carolinelta ranneketjun ja varta vasten minulle taotun sormuksen. Noiden ostosten jälkeen en enää raaskinut ostaa Dogearedin kaulakorua itselleni.

Palasin Suomeen ja harmittelin usein miksi säästin väärässä paikassa enkä hankkinut itselleni Karma -korua. Jonkin aikaa asiaa harmiteltuani unohdin koko jutun kunnes törmäsin Dogearedin koruihin Helsingissä, ihanassa butiikissa nimeltä Sofinah. Sofinahissa myydään Dogearedin korujen lisäksi mm. toisen New York suosikkini, Erica Weinerin koruja ja paljon muuta kaunista.

Innostuin korun jälleennäkemisestä niin paljon että minun oli pakko saada se, ja korun ostamisesta lähtien se on eksynyt kaulaani joka päivä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Karman perimmäinen ajatus, ”what goes around comes around”, tuntuu samaan aikaan hieman pelottavalta, mutta toisaalta ajatukseen on hyvä luottaa. Ajatus tuo tunteen siitä, että omalla käyttäytymisellään voi vaikuttaa oman elämänsä kulkuun hyvin paljon. Mikään muu asia maailmassa ei saa minua enemmän suunniltaan kuin epäoikeudenmukaisuus. Niinpä haluan uskoa että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita ja tekemäsi hyvät teot tulevat vielä elämässäsi sinua vastaan, tavalla tai toisella.

Tuosta hienosta ajatuksesta, sekä maailman parhaasta syksystä New Yorkissa minua muistuttaa päivittäin kaulassani roikkuva kultainen siro ja kaunis koru. Aika hieno yhtälö, eikö?!

Kuvat: Jenni / Pupulandia

0

(10) Kommentit

 1. Tarja says:

  Olen vannoutunut kaulakorujen käyttäjä ja niitä on paljon… Yleensä olen pitänyt massivisista ja näyttävistä koruista, mutta nyt huomaan yhä enemmän ihastuvani ns. hengettömiin koruihin. Juuri tuollaisiin, joka itselläsikin on. Olen saanut päähäni ajatuksen hopeisesta ohuen ohuesta ketjusta, jossa on yksi pieni tähti. Vähän kuin ajatuksena ”tavoittele tähteäsi”. En vain ole löytänyt mieluista mistään.

  Tuo korusi on mielestäni kaunis ja etenkin tuo ajatus siitä, että ”sen saat, mitä jälkeesi jätät”. Pohdin juuri päivänä eräänä ajatusta siitä, että en ole perinteisessä mielessä uskovainen, mutta uskon vahvasti siihen, että elämä pitää elää hyvänä ihmisenä. Ottaa toiset huomioon, tehdä toisille kuin haluaisi itselleen tehtävän ja olla hyvä ihminen. Tämä on perustava elämänohjeeni itselleni. Sietokykyni kaikenlaista hyväksikäyttöä, epärehellisyyttä, epätasa-arvoa, epäoikeudenmukaisuutta yms. kohtaan on hyvin matala. Saattaa olla ylikorostunuttakin, mutta en usko, että se tämän päivän maailmassa on huono asia 🙂

  Kaunista alkavaa viikkoa sinne! <3

  1. Oih, hopeinen ohut ketju pienellä tähdellä kuulostaa ihan mielettömän ihanalta! Minäkin haluan nyt sellaisen. 🙂

   Kuulostaa Tarja siltä että sinulla jos kellä on elämänarvot kohdallaan. Yritän elää itsekin samalla tavalla ja myös minulla on todella, todella matala toleranssi epäoikeudenmukaisuutta kohtaan. Minulla on varmaan töissä huono maine esimiesteni keskuudessa mutta en vaan voi katsoa vierestä jos ihmisiä kohdellaan väärin tms. vaan puutun yleensä epäoikeudenmukaisuuksiin.

   Jatketaan samaan malliin, ihanaa viikkoa Tarja! 🙂

 2. Jane says:

  Aivan ihana koru! Jotenkin niin siro ja voi että 🙂

  1. Kiitos Jane! Tämä koru on kyllä ihan lempparini ja kaulassa joka päivä.

 3. merikukka says:

  Mikä sattuma! Minä etsin ihan samannäköistä korua koko kesän 🙂 Löysinhän minä, mutta hopeisena. Sekin päätyy usein kaulaan, koska se sopii niin moneen asuun. Kun löydän kultaisena, niin ostan varmasti myös senkin.

  1. Hyvä maku sinulla merikukka. 😉

   Sofinahista ainakin saa näitä monessa eri mallissa ja pituudessa, ja myös Dogearedin verkkokauppa toimittaa tuotteita Suomeen.

 4. Minulla on (tälläkin hetkellä kaulassa) samantyylinen hopeinen koru. Nyt jotenkin toimii tuollaiset supersirot korut! Mutta kultaan en ole vielä tottunut itselläni, vaikka muilla sitä saatankin ihailla. Oman koruni löysin Tukholman & Other Storiesista kesällä, mutta siinä on hieman liian pitkä ketju ja sen takia sitä voikin käyttää vain tietynlaisten kaula-aukkojen parina. Tuossa näyttää olevan parempi pituus 🙂 Tosin oma koruni ei kyllä köyhdyttänyt kuin jonkun 10€, aika pieni summa kivasta korusta!

  1. On kyllä ihana kun nyt saatavilla on suurten statementkorujen lisäksi myös näitä super ohuita ja hengettömiä kaulakoruja. Tykkään molemmista tasavertaisesti, mutta nämä hengettömät on ihania kun voivat olla koko ajan arjessa mukana.

   Minulle korun pituus oli todella tärkeä ja etsinkin juuri tuota mittaa kultaisena jonkin aikaa. Onneksi lopulta löysin sen.

   Voi sinua onnekasta, minä en ole päässyt vielä kertaakaan & Other Storiesin liikkeeseen. Olisi kiva päästä näkemään brändin vaatteita ihan livenä.

   1. No täytyy kyllä myöntää, että liike oli sen suhteen ainakin kesällä pettymys – vaatteet olivat huonolaatuisen oloisia, erikoisesti leikattuja, enkä siis löytänyt muuta koko isosta liikkeestä kuin tuon korun… COS on paljon enemmän minun makuuni.

    1. Kiitos Sini, kiva kuulla rehellinen kommentti liikkeestä! 🙂 Tilasin heti verkkokaupan avauduttua itselleni pari puseroa ja huivin. molemmat puserot palautin sillä ne olivat ihan älyttömän pientä kokoa eivätkä istuneet hyvin. Huivia olen käyttänyt tosi paljon ja se oli onnistunut ostos.

     Olisikohan niin, että tuolta kannattaakin ostaa erilaisia asusteita ja jättää vaatteet suosiolla hankkimatta..? Oma kokemus oli ainakin aika huono.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.