Itsensä kiusaamista

tunnetila: pohdiskelu


Olen aina ollut sitä mieltä että ihminen sopeutuu mihin tahansa ympäristöön. Vaikka talven paukkupakkasiin tai jäätävään tuuleen kunhan vain pukeutuu oikein. Kuitenkin mitä vanhemmaksi tulen, en voi lakata miettimästä miksi kiusata itseä tahallaan asumalla paikassa, jossa pakollisia varusteita pärjäämiselle ovat sadetta ja vihmovaa räntää hylkivät takit ja paksuakin paksummat talvikengät jotka tekevät askeleista raskaat.

Asuapa vaikka Pohjois-Italian maaseudulla jossa askel ei paina ja syyskuun puolivälissä lämpötila on lähes +30 astetta ja viiniköynökset notkuvat rypäleitä. Paikassa, jossa saattaa istua terassilla lasillisella vielä ennen pimeän laskeutumista ja jossa basilikat kasvavat kukkalaatikoissa ulkona. Paikassa, jossa paikallista hyvää viiniä saa muutamalla eurolla ja maissit ja tomaatit saa ostaa viereisiltä pelloilta (tai viljellä itse). Kahvinpavutkin jauhetaan läheisellä paahtimolla ja tuoreen kahvin tuoksu leviää tuulten oikein sattuessa koko kylään.

Toki jokaisessa paikassa on omat ongelmansa eikä elo missään ole aina ruusuilla tanssimista, mutta omaa oloani ainakin helpottaisi varmasti jos saisin nauttia ympäri vuoden edes hieman toisenlaisesta ilmastosta.

Tähän saumaan olisi hirmuisen kiva jos muistuttelisitte minua niistä ihanista syistä miksi Suomeen syntyminen on lottovoitto, jookos?!

Kuvat Carpanetosta ja Castell’arquatosta Pohjois-Italiasta.

0

(18) Kommentit

 1. Anne says:

  Ei todellakaan ole lottovoitto syntyä Suomeen. Mieheni sanookin aina, ettei tänne oikeasti ole tarkoitettu ihmistä asumaan. Kuulin tämän jälkeen radiossa erään professorin kertovan, että tänne ei todellakaan ole tarkoitettu ihmisiä. Johtuen siis juuri ilmastosta ja vaikeista olosuhteista. Luulen myös, etten minäkään kaipaisi näitä tuiskuja ja pakkasia;)

  1. Ihana kommentti Anne, KIITOS! 😀 Kaiken ärsytyksen keskellä vielä palelluin ja tulin kipeäksi. Ei kiva. 🙁

 2. pauliina says:

  tosi kauniita kuvia!

  1. Kiitos Pauliina! Kiva että pidit kuvista. On kiva kuvailla kauniita paikkoja. 🙂

 3. Tarja says:

  Sielunsiskoni Nina – näitäpä minäkin olen pohtinut ja jos en olisi lapsia saanut, niin varmaan olisin jossain vaiheessa halunnut lämpimään pidemmäksi aikaa asumaan. Joka syksy on yhä vaikeampi sietää kylmyyttä ja pimeyttä ja olen kyllä ihan samaa mieltä toisen kommentoineen miehen kanssa, että ei tänne ole ihmistä tarkoitettu asumaan. Mutta niitä syitä, joiden takia minä näen, että Suomi on kuitenkin hyvä maa asua:
  – ilmainen ja korkeatasoinen koulutus (josta parhaillaan itsekin nautin).
  – ilmainen ja korkeatasoinen terveydenhuolto.
  – suku ja perhe, iäkkäät vanhemmat, joiden lähellä haluan olla.
  – kesämökki (tosin siellähän ollaan vain kesäisin…).
  – turvallinen ympäristö kasvattaa lapsia.
  – ihana ja puhdas luonto – tosin kauneimmat ja sydämeen käyvimmät maisemat olen nähnyt muualla, kuten Italiassa.
  … siinäpä ne, toistaiseksi painavat vaakakupin sille puolelle, että hampaat irvessä koetan rämpiä talvet läpi. Eläkkeellä haluan asua talvet jossain muualla. Piste.
  Ja nyt menen Veikkauksen sivulle ja toivon, että lykästää, jotta pääsisimme edes pienelle aurinkolomalle koko perheen voimin 🙂

  1. Voi Tarja, mä niin toivon että voitatte lotossa ja pääsette koko porukka reissuun! 🙂

   Tärkein syy miksi minäkin olen toistaiseksi pysynyt Suomessa on perhe ja vanhemmat, joiden lähellä haluan olla. Soittelen siskoni ja äitini kanssa lähes päivittäin, ja vaikka viime syksynä Skypettelimme kerran viikossa niin ei se silti ollut ihan sama asia.

   Kiitos vielä kattavasta listasta. Varsinkin perheellisenä nuo asiat painavat vaa’assa varmasti todella paljon. Ja eläkkeellä, eläkkeellä nautitaan sitten hyvistä säistä ihan jossain muualla. 😉

 4. Nasu says:

  Tarja ne syyt hyvin jo listasi. Mut kyllä mä olen miettinyt ihan samaa. Ulkomailla on niin kaunista (rakastan lehtipuita), tunnelmallista, sopiva ilmasto ja ystävällisemmät ja kohteliaammat ihmiset). Italia olisi ihana vaihtoehto. Ehkä sitten eläkkeellä 😉

  1. Eläkepäiviä odotellessa… 😉

   Löytyyhän noita syitä miksi Suomi on hyvä paikka olla, ja Italiassa kohta 20 vuotta asunut serkkuni on kyllä kertonut kaikista epäkohdista siellä ja miten välillä tuntuu ettei mikään toimi. Silti tuntuu että hyvässä säässä jaksaisin taistella ihan eri tavalla epäkohtiakin vastaan. 🙂

   Terkuin nimimerkki ”heti kipeänä kun palasin Suomeen”

 5. punapää says:

  Tarja listasi hyviä asioita, tässä vielä yksi lisää: Maissa, joissa on aurinkoista aina, on aina sama sää. Koskaan ei tule lähdettyä ulos sen takia, että ”on niin hyvä sää”. Ja minä tykkään siitä että vuodenajat vaihtuvat, vaikka kesä voisi olla vuodessa kaksi kertaa. 🙂

  1. Minäkin olen ollut ennen vuodenaikojen puolestapuhuja. Kuitenkin mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän vanhat ja kolottavat luuni kuitenkin kaipaisivat ihanan lämmintä säätä. 🙂

   Kesä kaksi kertaa vuodessa on muuten tosi hyvä idea!!! 😀

 6. merikukka says:

  Sorry, ei keksi mitään. Suomi ei ole ihmiselle sopiva paikka asua. Taloudellisesti menee hyvin, mutta kaikilla muilla osa-alueilla ei niin hyvin. Suomalaiset ovat Euroopan sairain kansa. Muuttaisin heti, jos tilaisuus tarjoutuisi, viimeistään eläkkeellä sitten.

  1. 😀 😀 Ihana merikukka! 🙂 Kyllä minäkin muuttaisin vaikka heti jonnekin muualle jos vain keksisin minne muuttaisin ja mitä siellä haluaisin tehdä. Olen miettinyt asiaa pääni puhki enkä ole vielä keksinyt mitään elinkeinoa mistään. Lotto vaan vetämään ja elämä uusiksi! 🙂

 7. Oi, kyllä tuolla kelpaisi asua! Huokaus…

  1. Voi kyllä! En olisi millään malttanut lähteä maaseudulta kaupunkiin vaikka Milanostakin pidän. Nuo maalaismaisemat vaan ovat niin kauniita ja mieli lepää. 🙂

 8. Virpi says:

  Ymmärrän tavallaan kaikkia, jotka kaipaavat asumaan jonnekin muualle päin maailmaa, mutta tavallaan olen itse niin onnellinen Suomesta, ettei tosikaan. =D Rakastan meidän neljää vuodenaikaa yli kaiken. Olen onnessani keväällä kun kadut kuivavat ja puut alkavat vihertää aivan eri sävyssä kuin muissa maissa. Innostun kesästä joka vuosi ja totean, että Suomen kesä on niin kaunis (ja tänä vuonna myös pitkä!). Syksy on lempivuodenaikani upean ruskan ja tunnelmallisten iltojen tähden. Pidän myös lehdettömiä puita kauniina ja jotenkin satumaisina. En useiden ystävieni tavoin masennu pimeistä illoista, vaan nautin niistä kynttilöiden ja tunnelmavalaistusten ympäröimänä rakkaassa seurassa niin usein kuin mahdollista. Kun sataa ensilumi olen onesta soikeana; talvinen Suomi on upea! Ja talvella on rakkain juhlani, JOULU! Sitä odotellessa ja fiilistellessä ei voi olla onneton. =) Ja vaikka tähän yltiöpositiiviseen kommenttiin on todettava, että minäkin vihaan räntää ja loskaa, en silti haluaisi asua vakituisesti missään muualla. Mutta näinhän me kaikki olemme erilaisia. <3

  1. Ihana kommentti Virpi!!! Mainitsit juuri ne kaikki parhaat asiat joita itsekin Suomessa rakastan. Jokaisessa vuodeanjassa on ihania puolia joista tykkään mahdottomasti. Näin vanhemmiten ne vain tuppaavat välillä unohtumaan kun nautin lämmöstä niin valtavasti. Vanhoja luita alkaa nämä tuulet ja tuiverrukset kolottaa vähän liikaa. 😉

 9. […] tiennyt hetki sitten Italiaan lähtiessäni että parin viikon päästä löydän vaatehuoneesta pahvilaatikollisen reikiä täynnä olevia […]

 10. […] 3. Missä maassa/kaupungissa haluaisit asua? Seuraavat 5-10 vuotta haluaisin asua New Yorkissa, mutta pysyvästi en Jenkkeihin haluaisi muuttaa. Eläkepäiviä voisin viettää ihan helposti vaikkapa Nizzassa tai Thaimaan lämmössä, tai serkkuni kanssa yhteisessä talossa Pohjois-Italian maaseudulla. Tätä suunnittelimme jo kovasti muutama viikko sitten kun tapasimme. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.