Muotimatka Milanoon

tunnetila: tyytyväisyys

whoison3Valitsin Italian matkani ajankohdan muotiviikkojen mukaan. Olen vuosien saatossa huomannut, että vaikkei kutsuja huippusuunnittelijoiden näytöksiin tipahtelisikaan, järjestetään maailman muotipääkaupungeissa muotiviikkojen aikana paljon muitakin muotiaiheisia tapahtumia. Tämän syksyn muotimatkani suuntautui Milanoon ja ehdin kokea muutaman päivän aikana monta hienoa muotikokemusta.

Minulle hienoin kokemus tällä reissulla oli Palazzo Morandon muotimuseoon koottu Who Is On Next? & Vogue Talent’s -näyttely. Esillä oli kymmeniä nuoria suunnittelijalupauksia ympäri maailmaa. Kenkiä, hattuja, laukkuja, vaatteita, kaikki näyttelyyn valitut nuoret omien alojensa huippuja. Satuin paikalle sopivaan aikaan, muutama mallistojen suunnittelijoista sattui olemaan paikalla ja pääsin vaihtamaan heidän kanssaan jokusen sanan.

whoison12whoison13whoison5

Pidin paljon monista mallistoista, mutta ehdottomaksi suosikikseni nousivat Massimo Nolin ja Nicola Fraun Quattromani, sekä Alexander Flagellan ja Michela Muscon Greta Boldini. Siinä missä Quattromani oli nuori, leikkisä ja hauska, Greta Boldini oli naisellinen, kiinnostava ja materiaaleilla leikittelevä. Läpinäkyviä kankaita, laserleikattua kuvioitua nahkaa ja kivoja irtokauluksia sekä vaatteisiin ommeltuja suuria tekojalokiviä, niistä muistan Greta Boldinin. Quattromanin hauska ”ötökkäkuviointi” taas oli kuvioista raikkain ja jäi mieleen hauskimpana yksityiskohtana. (Kuvia mallistoista alla, ensimmäiset Quattromani, viimeiset Greta Boldini.)

whoison14whoison16whoison02whoison6

Oli hauska huomata että mukana oli myös yksi ”vanha tuttu”, nimittäin jo viime syksynä New Yorkin muotiviikoilla Fresh Faces in Fashion näytöksessä esittäytynyt italialainen Francesco Alagnan ja Antonio Romanon COMEFORBREAKFAST. (Kuvassa alla vasemmalla.) Tykkäsin viime syksyn näytöksessä enemmän herrojen miesten mallistosta ja harmittelinkin nyt kun heidän osastonsa oli aika suppea ja esillä oli vain naisten juttuja.

whoison03whoison9whoison11whoison19

Osa mallistoista oli aika kokeellisia, mutta suurin osa oli ihan ready-to-wear -kamaa. Esimerkiksi yllä oleva brittiläisen Steven Tain mallisto oli kuin suoraan COSin myymälästä. Ei siis ehkä ihan sitä persoonallisinta tyyliä, mutta varmasti hyvin myyvää. Näyttelyn kengät taas olivat hurjan värikkäitä, suurin osa huiman korkeita ja teräväkärkisiä.

Näyttelyssä ei valitettavasti ollut esillä yhtään suomalaista suunnittelijalupausta, mutta nappasin näyttelystä mukaani Vogue Talent’s -lehden, jossa esiteltiin ”200 Emerging Designers”. Tällä listalla oli myös Aalto Yliopiston Hanne Jurmu sekä suomalainen kollektiivi Laitinen-Raasakka-Sirén. Ehkä jo ensi vuonna joku suomalainenkin on mukana Who Is On Next -näyttelyn kavalkaadissa.

0

(4) Kommentit

 1. Nasu says:

  Ihania nuo ensimmäisen kuvan nilkkurit. Onko merkki Final? Saakohan niitä ostaa jostain.

  1. Nilkkurit on Memento II (Memento Duo) merkkisiä ja tämän hetkiset jälleenmyyjät löytyy täältä: http://www.mementoduo.com/where-to-buy/ Noi oli kyllä tosi makeita kenkiä!

   1. http://www.mementoduo.com/

    Tuossa vielä suora linkki brändin nettisivuille.

 2. Nasu says:

  Kiitos tiedosta! Pitää laittaa merkki mieleen ja jos vaikka matkakin joskus suuntautuisi Italian suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.