Ruokavinkkejä Milanoon

tunnetila: tyytyväisyys

restaurant3 Aina kun matkustan uuteen paikkaan tai olen menossa matkalle pidemmäksi aikaa tutkailen netistä ravintolasuosituksia todella tarkkaan. Valitsen jo valmiiksi (ja teen mahdolliset pöytävaraukset) ainakin muutaman paikan joissa haluan käydä syömässä. Tällä kertaa vietin lomani ensimmäiset päivät tutussa paikassa serkkuni luona ja heillä vieraillessani luotan täysin heidän ravintolasuosituksiinsa. Carpaneton ja Piacenzan ravintolatarjonta jäi siis etukäteen kokonaan tutkimatta.

Milanossa vietin kolme päivää (la-ma) ja olen ollut sielläkin useita kertoja aikaisemmin, en siis jaksanut ottaa ruokapaikoista etukäteen minkäänlaista selkoa. Kokemuksesta tiesin että pizza, pasta ja risotto on Italiassa lähes aina hyvää, syö sitä missä tahansa. Löysin kuitenkin tällä kertaa muutaman niin erinomaisen paikan ihan vain katuja ees taas vaeltelemalla ja oikeaan paikkaan sattumalla, että vinkkaan niistä mielelläni Teillekin jos satutte piipahtamaan Milanossa.

restaurant14restaurant5 Ensimmäinen onnenkantamoinen sattui eteeni pyöriessäni Duomon tuntumassa. Nälkä yllätti kesken shoppailun mutten halunnut lounastaa ihan pahimmissa turistipaikoissa joissa ruoan (tai varsinkin juoman) hintaan lisätään välillä tuntuvakin turistiekstra. Päädyin seikkailemaan pienemmille kaduille ja lopulta löysin itseni aurinkoiselta terassilta edessäni täydellinen kasvislautanen.

Cantina Piemontesen (Via Laghetto, 2) kasvislautanen ei ollut edullisimmasta päästä (16€), mutta annos oli joka sentin arvoinen. Jokainen ruoista (munakoisolasagne, pinaattimunakas, juustopiiras, paistetut tomaatit ja kasvispaistos) olivat taivaallisia! Annokseen kuuluva tuore ja pehmeä leipä oli myös niin järjettömän hyvää että söin jokaisen palan mitä leipäkorissa oli! (kaksi kuvaa yllä)

restaurant1 restaurant4 Toinen täydellinen löytö, Nobile -bistro de Milan (Corso Venezia, 45)(kaksi kuvaa yllä), osui eteeni kun olin kävelemässä hotellille illansuussa. Valitettavasti bistron keittiö aukesi vasta tunnin päästä enkä päässyt illallistamaan ravintolassa, mutta paikassa oli niin kiva tunnelma että päätin istahtaa sinne hetkeksi ja herätellä ruokahalua aperitivolla. Reilu lasillinen kuplivaa roseeta ja kaksi lautasellista herkullisia alkupaloja maksoi yhteensä 9€. Tulin annoksesta niin täyteen etten lopulta jaksanut mennä illalla syömään enää mitään.

Laitoin Instagramiin kuvan ravintolasta ja kas, hetken päästä kuvastani siellä tykkäsi käyttäjä nimeltä @robertcavalli. Naureskelin että onpa käyttäjällä lähes sama nimi kuin suunnittelija Roberto Cavallilla, ja kun tutustuin tykkääjän profiiliin tarkemmin selvisi, että hän oli kuin olikin Robertto Cavallin poika! Robertin Instagramissa oli kuvia mm. Naomi Campbellista ja Paris Hiltonista joihin Robert oli tekstiksi kirjoittanut ”Miss you Ladies!” Okei. Nobile bistro de Milan taisi olla minulta aikamoisen hyvä löytö jos paikka kerran kelpaa Cavallin pojallekin!

Kuriositeettina mainittakoon vielä, että Nobilen listalta löytyi myös Mariage Fréresin teetä. Selvästi minun paikkani!

restaurant8 Pari muuta mainitsemisen arvoista lounas-/illallispaikkaa ovat hyvin perinteinen italialainen pizza-pastapaikka Ristorante Sabatini (Via Boscovich, 54)(Corso Buenos Airesin sivukatu) jossa itse herkuttelin valkoviinillä ja erinomaisella risotolla, sekä Paper moon (Via Bagutta, 1) jossa söin lounaaksi ylemmän kuvan rapusalaatin. Salaatti oli hyvää, lämmin leipä ihanan suolaista (rakastan suolakiteitä leivän päällä ja/tai voissa) ja koostumukseltaan täydellisen kuohkeaa. Paper moon oli tupaten täynnä sunnuntaina iltapäivällä mutta yksinäinen reissaaja mahtui onneksi syömään ilman pöytävärausta. Tuo on muuten ehkä parhaita puolia yksin matkustamisessa. Yksin mahtuu yleensä sekaan aina, oli ravintoloissa miten täyttä tahansa!

Muutama jälkkärivinkki vielä tähän loppuun. Jos haluat herkutella hyvällä jäätelöllä se on Italiassa todella helppoa. Oma suosikkiketjuni on Grom jonka toimipisteitä on Milanossa useammassakin paikassa, mm. osoitteessa Corso Buenos Aires, 13. Jos et osaa päättää mitä jäätelöä maistaisit niin yksi omista suosikeistani on Madagaskarin vanilja (3€ keskikokoinen pallo). Niin hyvää ja ihanan vaniljaista!!!

Jäätelöketju Grom on minulle vanha tuttu ja hyväksi havaittu herkuttelupaikka, mutta tällä reissulla löysin myös uuden paikan joka toi kerralla mieleen minulle monta rakasta asiaa. California Bakery -ketjun kahviloita löysin reissuni aikana kaksi, toinen Porta Garibaldissa osoitteessa Corso Como 5 (lähes luksusshoppailutaivas Corso Como 10:n vieressä) ja toinen Via Tortonalla. California Bakeryssä yhdistyi ihanasti New York bageleiden ja tilaamani chocolate chip cookien muodossa, mutta mieleen tulivat myös parhaat muistot Pariisista ja Nizzasta sillä tarjolla oli täälläkin Mariage Fréresin teetä.

Tuossa kahvilassa voi samassa hetkessä kokea palan New Yorkia ja Pariisia ja yhdistää sen milanolaiseen ympäristöön. Aika täydellistä, ainakin minulle!

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.