Silmälasiasioilla

tunnetila: jännitys


Tein pari viikkoa sitten jotain, mitä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten. Kävin nimittäin näöntarkastuksessa! Minut valittiin mukaan Nissenin ja Re:fashionin silmälasikamppikseen jossa pääsin testaamaan Nissenillä tällä hetkellä pyörivää 3+1 -kampanjaa. Kampanjassa samaan hintaan saa näöntarkastuksen, kahdet silmälasit tarvitsemillaan voimakkuuksilla sekä vielä 75€:n arvoisen silmälasilahjakortin jonka voi antaa vaikka ystävälle tai perheenjäsenelle. Siis kolmet lasit yhden hinnalla ja päälle vielä näöntarkastus. Kampanja kuulosti niin kiinnostavalta että olin tosi innoissani kun minut haluttiin mukaan.

Minulla ei ole ollut koskaan silmälaseja ja näköni on ollut aina hyvä. Nyt kuitenkin muutaman vuoden aikana olen huomannut silmieni väsyvän aikaisempaa nopeammin ja olin ihan varma että nyt se on iskenyt minuunkin, vanhemmille ihmisille tuleva ikänäkö nimittäin! Menin siis näöntarkastukseen kiinnostuneena mutta vähän pelokkaanakin.

nissen3nissen10nissen1nissen7

Näöntarkastuksessa selvisi että kaukonäköni on erinomainen (näen kuulema jopa enemmän kuin pitäisi!) eikä lähinäössäkään ole juuri vikaa. (Sain myös kuulla että ikävältä kuulostavaa ”ikänäköä” kutsutaan nykyään ”aikuisnäöksi”. Huh, tuo on kyllä paljon parempi termi!) Vasemmassa silmässä oli kuitenkin hitusen hajataittoa joka aiheuttaa silmien väsymistä. Optikko kysyikin minulta teenkö paljon töitä päätteen ääressä. ”Kyllä mä kai aika paljon..” ”Mikä on sinusta aika paljon?””No ensin mä olen koneella töissä 8h ja sitten tulen kotiin ja bloggaan ja selailen nettiä noin 3h illassa.””Tuijotat siis päätettä 11h päivässä?””Juu, on se kai aika paljon…” Tuosta näytön tuijottelumäärästä ei ole ihmekään että silmät väsyvät. Minulle suositeltiin siis päätelaseja jotka eivät varsinaisesti paranna näköäni mutta vähentävät silmien rasitusta.

Sain valita kahdet kehykset kampanjaan kuuluvasta valikoimasta ja olipa tuo homma hankalaa! Luulin että hankalaksi sen tekisi se, että näytän kaikki lasit päässä täysin typerältä. Mutta ei, hankalaa oli päättää mitkä laseista otan kun niin moni malleista oli tosi kiva!

nissen13nissen11nissen4nissen2

Tämän hetken kuumia silmälasitrendejä ovat isot kehykset, kaksivärisyys (kehysten ulkopuoli on tavanomainen, esimerkiksi musta, mutta sisäpuoli huikean oranssi tai vaikkapa turkoosi) ja persoonalliset muodot. Sovittelin itsekin monia erikoisia malleja, mutta korkeat poskipääni ottivat helposti kiinni kaikkein suurimpiin ja poskille laskeutuviin kehyksiin ja kissamaisissa kehyksissä näytin todella vihaiselta.

Vaikka pidin erikoisemmista malleista todella paljon omille kasvoilleni ne eivät vain olleet ne oikeat. Onneksi apunani ensimmäisten lasieni valitsemisessa oli mukava ja pitkäpinnainen Jouni Nisseniltä, oma vainuni kun poimi kehyshyllystä juuri ne pokat jotka istuivat kasvoilleni huonosti. Kannattaa siis myös silmälasivalinnoissa luottaa ammattilaisen apuun. Sopivien lasien löytyminen helpottuu huomattavasti.

Päädyin lopulta kahteen, aika samanmalliseen kehykseen, joista toinen on musta metallikehys oranssilla sisäpinnalla ja toinen ruskea muovikehys sinisin yksityiskohdin. Onneksi sain valita kahdet ihan erityyppiset lasit, muuten en olisi millään pystynyt päättämään kummat kehyksistä on paremmat.

3+1 -pakettiin kuuluvan lahjakortin lupasin miehelleni kiitokseksi hänen kuvausavustaan. Mies nimittäin jätti työpäivän kesken tullakseen kanssani Nissenille ja auttaakseen minua lasien valitsemisessa ja niiden kuvaamisessa. Muuten niin vastahakoinen mies taipuu näemmä mahtaviin kuvaussuorituksiin jos palkinto on tarpeeksi houkutteleva.

Mies katsasti samalla reissulla miesten malliston läpi ja menemme pian hankkimaan myös hänelle lasit. Valikoima kun oli kuulema miehillekin hyvä.

Hauskana osana Nissenin kampanjaan kuuluu äänestys, jossa blogien lukijat voivat äänestää kummat bloggaajien itselleen valitsemista laseista sopivat heille paremmin. Kummat siis on Teistä minulle paremmat kehykset, mustat metalliset vai ruskeat muoviset? Äänestämään pääsette täällä. Äänensä jättäneiden kesken arvotaan lahjakortteja Nissenille, eli äänestäminen todella kannattaa!

0

(8) Kommentit

 1. Petra says:

  Ootki tommonen ”minulle sopii kaikki” -tyyppi. Minulle sopii hengettömät, piste. Onhan mulla kehyksiä, mutta näytän ihan urpolle, joten pitäydyn hengettömissä (ja olisin myös ehdottomasti arvonnan voittajan arvoinen, nimim. lasit uusittava aikas pian).

  1. Voi kuule, mun korkeisiin poskipäihin on aika hankala löytää sopivia laseja, eli mulle ei todellakaan sovi kaikki! 🙂 Musta sulle sopii hengettömät hyvin, mutta olen ihan satavarma että sulle sopisi myös jotkut vähän vahvemmat pokat. Joku musta muovipoka toisi ihan eri ilmeen ja jos oikea malli löytyisi niin sopisi sulle varmasti. 🙂

 2. Ellu says:

  Todella hyvin sopii sulle silmälasit! Mulla ei ole myöskään näössä vikaa ja ihme kyllä, ikänäkökään (aikuisnäkö;) ei vielä vaivaa. Laseja vaan on niin paljon kivan näköisiä ja ne piristäisivät omaa väsähtänyttä ilmettäni, että olen ajatellut hankkivani feikkilasit. Olisivat kiva asuste:)

  1. Kiitos Ellu! En ole ikinä ajatellut että lasit sopisivat minulle mutta täytyy nyt sanoa että ne todella tuo ilmettä ja väriä kasvoille. En malta odottaa että saan omat lasini!

   Ja mietin muuten myös kampanjaan mukaan lähitessäni että voisin testata osaanko pitää ns. imagolaseja, mutta nyt kun saan nuo päätelasit niin ei tarttekaan hommata laseja pelkän imagon vuoksi. Paitsi että noita ei ehkä voi käyttää muualla kuin päätetyöskentelyssä, eli jos hankkisin vielä lisäksi yhdet ilman mitään vahvuuksia pelkän imagon kohentamiseksi. Näytän lasit päässä niin paljon fiksummalta. 😀

 3. […] ensimmäiset silmälasini silmien väsymisen ehkäisemiseksi viime syksynä ja siitä lähtien olen katsellut silmälaseja […]

 4. Heliblaa says:

  Moi! Noi turkoosi ruskeet lasit on ihanat ja itelle onki ne tulossa ihan ekoiks silmälaseiks! Ne on tulossa kylläkin… Saisinko mä niiden lasien tiedot sulta? Kun en muista niitten niitä pituuksia ynm. mitä siellä sisällä lukee 🙂

  1. Moikka Heli! Valitettavasti olen nyt Tukholmassa eikä minulla ole laseja täällä mukana. En siis pysty tarkistamaan tietoja laseista. Pahoittelen!

   1. Heliblaa says:

    Okei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.