Voittoisat silmälasit

tunnetila: totuttelu

Saitte parin viikon ajan äänestää kummat Nissen -kampanjassa valitsemani lasit, ruskeat muovipokat vai mustat metallikehykset sopivat minulle paremmin, ja yli puolet teistä oli sitä mieltä että nuo metallikehykset (kuvassa yllä) on paremmat. Samaa mieltä olen minäkin. Metallikehys on kevyempi ja tykkään niiden modernista ilmeestä paljon.

Suurin osa tällä hetkellä tarjolla olevista laseista on muovisia ja muovikehys on silmälaseissa tämän hetken trendi. Siksi yllätyinkin kun kuulin metallikehyksen voittaneen äänestyksen. Mutta kiva että metallinen kehys voitti. Äänestystulos nimittäin kertoo mielestäni siitä, että oli vallitseva trendi mikä tahansa niin erilaisuus ja persoonallisempi valinta voi silti olla hyvä juttu. Ja myös siitä, että jokaiselle silmälasien käyttäjälle sopii erilaiset pokat. Sitä paitsi, omat musta-oranssit metallikehykseni ovat myös todella muodikkaat ja yhdistelen niitä ihan innoissani erilaisiin asuihin. Asutkin näyttävät erilaisilta kun päähän laittaa freesiä ilmettä tuovat lasit!

Iina totesi yllä olevan kuvan minusta napatessaan että näytän ihan opettajalta. Nahkainen kaulus, hiukset kiinni ja silmälasit tuovat tosiaan lookkiin hieman opettajamaista fibaa. Toisaalta taas kun kotona koneella istuessani, harmaa neule ja lököhousut jalassa, laitan päähäni uudet päätelasit, on opefiilis kaukana ja muistutan enemmän hajamielistä opiskelijaa jonka täytyisi lukea tenttiin mutta joka vain selailee muotiblogeja.

Saamani päätelasit ovat olleet minulla käytössä nyt vähän yli viikon. Alkutotuttelun jälkeen tykkään niistä niin paljon, että suorastaan harmittaa aina koneelta noustessa ottaa lasit pois päästä. Näytän niin paljon fiksummalta ja skarpimmalta lasit päässä että alan jo vakavasti harkita imagolasien ostamista. Sitä paitsi, huomasin Milanossa muotiviikkojen aikaan kaupungilla pyöriessäni, että todella monella super tyylikkäällä (varsinkin miehellä) oli päässä näyttävät pokat joissa ei ollut lainkaan linssejä. Jos kerran muoti-ihmiset Milanossa käyttävät pelkkiä kehyksiä imagon vuoksi niin kai sitä itsekin voisi sellaisia käyttää…

Kiitos jokaiselle suosikkipokiaan äänestäneelle! Sain paljon ääniä ja tulin siitä valtavan iloiseksi. Arvoimme äänestäneistä neljä voittajaa jotka saavat lahjakortin Nissenille. Voittajat ja voittoisat kehykset voit kurkata täältä. Lahjakortin voi käyttää silmälaseihin tai vaikkapa aurinkolaseihin jos et käytä silmälaseja. Muista myös trendikkäiden imagolasien mahdollisuus, niiden hankkiminen on alkanut kiinnostaa minua ihan valtavasti!

0

(9) Kommentit

 1. Sopivat ihan älyttömän hyvin sulle nuo lasit! Erityisesti punaisten huulten kera ihan ässä look! 🙂

  1. Voi kiitos Jenni! Oikeasti harmittaa etten voi käyttää noita laseja muualla kuin koneella istuessa. Niillä saa luotua niin kivan lookin. 🙂

 2. Ei, ei imagolaseille. Ei.

  En kerta kaikkiaan voi käsittää imagolasien käyttöä. Ne, jotka pärjäävät ilman silmälasejä, saavat olla siitä iloisia ja elää helppoa (ja halpaa) silmälasitonta elämää. Niin monet kiroavat lasejaan ja yhä useammat menevät silmäleikkaukseen, että pääsevät pokistaan eroon. Olkoonkin, että itse viihdyn lasieni kanssa, enkä halua silmiäni leikattavan. Ne ovat osa persoonaani.

  Imagolasien käyttäminen, ovat niiden käyttäjät sitten tyylikkäitä milanolaismiehiä tai keitä tahansa, tuntuu vain vittuilulta meitä kohtaan, joilla ei ole mahdollisuutta elää ilman laseja. Sillä myös se silmäleikkaus maksaa useita tonneja.

  1. Voi kamalaa, en voinut kuvitella että imagolasien käyttäminen ajatellaan henkilökohtaisena loukkauksena lasien käyttäjiä kohtaan. Toivottavasti ihmiset eivät ole yleisesti ottaen niin itsekeskeisiä että ottavat jokaisen asian maailmassa henkilökohtaisena vittuiluna. 🙂

   Minusta tuo on vähän sama asia kuin permanentti. Syntyessään afrokiharat saanut ihminen inhoaa kiharaa kuontaloaan ja käy jatkuvasti kalliissa suoristushoidoissa joilla hius saadaan hieman pysyvämmin suoristettua. En usko että kukaan kikkarapää ottaa henkilökohtaisena piruiluna sen, jos ystävä käy permanentissa. 😀

   Heh, okei, ei kyse ole ehkä ihan samasta asiasta, mutta silti. Toivttavasti ihmiset eivät ole niin pikkumaisia että ottavat muiden ihmisten pukeutumisen tai asusteet henkilökohtaisesti ja pahoittavat niistä mielensä.

   1. Tuskin ihmiset yleisesti kokevat imagolasien käyttämistä vittuiluna, enkä itsekään aina. Nähtävästi mulla oli juuri tuolla kommentinkirjoitushetkellä sellainen fiilis, että koin sen ikävänä, ja sitten vielä kirjoitin varsin kärkevästi. Joskus niinkin; yleensä pyrin olemaan ylikorrekti kommenteissani.

    No, näin ei siis ole koko ajan, eli en todellakaan pahoita päivitätin mieltäni, jos joku käyttää imagolaseja! Vaikka en siltikään ymmärrä, miksi joku niitä käyttää (ja toki saa käyttää, jos niin haluaa, ei se oikeasti elämääni pilaa).

 3. Mä olen kyllä eri mieltä kuin Mira – silmälasit ovat mielestäni asusteita siinä missä kaikki muutkin korut yms. Tarvitsen itsekin silmälaseja / piilareita heikon kaukonäön vuoksi mutta se ei ole minulta mitenkään pois, vaikka kaikki ihan superhyvällä näöllä varustetut ystäväni haluaisivat myös käyttää silmälaseja. Jos lasien kanssa olosi on parempi ja tunnet itsesi hyvännäköiseksi, niin ei sillä ole paljon merkitystä, onko laseissa vahvuuksia vai ei.

  Mä haluisin niin nähdä tuon hajamielinen opiskelija-lookin! Lasit sopivat sulle hyvin 🙂

  1. Kiitos Wikke! Mä olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Silmälaseja voi käyttää ihan hyvin asusteina. Ja jos pokissa pitää linssit, oli niissä vahvuuksia tai ei, niin mistä kukaan tietää käyttääkö henkilö laseja näön vai ulkonäön parantamiseksi. 🙂

 4. cami says:

  Joo oon ehdottomasti samaa mieltä Wiken kanssa, silmälasit ovat (joillekin enemmän tarpeellinen kuin muille) asuste siinä missä mikä tahansa muukin, eikä se että joku niiden käyttämisen tunteekin epämiellyttäväksi tarkoita että kaikkien pitäisi niin tehdä, saatika ettei kukaan joka ei näönkorjauksen takia niitä tarvitse saisi niitä käyttää. 🙂 (huom olen itsekin täysin riippuvainen laseistani jo toistakymmentä vuotta…) Huhhhuh oiskin elämä aika rankkaa jos täytyis mielensä pahoittaa jokaisen vastaantulijan asustevalinnoista…
  Mutta vinkkinä et imagolasit ilman linssejä näyttää kyllä (ainakin alalla työskentelevän silmään) aika dorkalta, suosittelisin kyllä heijastamattomien nollalinssien laitattamista (kunnon pokiin), ne ei paljoo maksa ja nostaa lookin huomattavasti uskottavammaksi ja huolitellummaksi 🙂

  1. Olen samaa mieltä kanssasi kaikesta Cami! 🙂 Milanossa näki miehiä joilla oli vain mustat näyttävät kehykset mutta ei linssejä ja se oli kyllä minusta vähän oudon näköistä. Heijastamattomat nollalinssit ja kivat pokat, niillä saa oikeasti kivaa ilmettä asuihin. Kiitos siis kommentistasi ja oikeiden termien opettamisesta minulle. On niin hankalaa aina puhua ”silmälaseista joissa ei ole vahvuuksia”. Nollalinssi kuulostaa paljon fiksummalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.