Mitä lahjaksi isälle?

tunnetila: pohdiskelu

stockmannThermos termari 42€, Ahti-kalavaaka 16,90€, flanellipaita Knowledge Cotton Apparel 95€

Joka kerta kun isänpäivä, joulu tai isän syntymäpäivä lähestyy isäni aloittaa samojen lauseiden hokemisen. ”Minulle ei sitten tarvitse ostaa mitään.” ”Muistakaa sitten tytöt että ette tuhlaa rahojanne lahjoihin. Minä en tarvitse yhtään mitään.” Joka kerta haluamme kuitenkin muistaa isäämme edes pienellä lahjalla. Ja joka kerta isä ilahtuu saamistaan paketeista. Tärkeintä on valita lahjat rakkaudella, ja niin että niille on käyttöä.

Tänä isänpäivänä päätin, etten osta isälleni niitä perinteisiä lahjoja kuten kirjaa, marmeladia, sukkia tai CD-levyä. Tiedän, että jokainen noista pienistä yllätyksistä ilahduttaa isääni kovasti, mutta jos on viimeiset 35 vuotta saanut aina samat lahjat alkaa varmasti pikku hiljaa kyllästyttää. Kävinkin selailemassa Stockmannin verkkokaupan tarjontaa ja mietin lahjoja jotka ilahduttaisivat isääni erityisesti.

Isäni rentoutuu parhaiten kalastaen tai metsässä samoillen ja luonnon hiljaisuudesta nauttien. Muistan lapsuudesta miten retket metsään perheen kanssa olivat parasta mitä tiesin. Mukana oli aina eväitä joita aloimme siskoni kanssa kärttää jo heti kotipihassa autoon istuttuamme. Söimme kuitenkin eväät vasta perillä nuotion loimussa, höyryävän kuumaa kaakaota termarista nautiskellen. Talvella kävimme pilkillä, kesällä istuimme veneen nokassa onget kourassa ja odotimme tohkeissamme milloin koho painuu veden alle. Voi sitä riemua jos saimme kaloja!

Vannoutuneelle kalamiehelle löytyi Stockmannin verkkokaupasta muutama ehdoton lahjaidea. Uusi laadukas, teräksinen termospullo tulisi varmasti tarpeeseen tulevan talven pilkkireissuille. Mikään ei ole talvisen metsän keskellä niin suuri pettymys kuin erärepun pohjalle kahvit vuotanut termari tai haaleaksi muuttunut kahvi. Toinen kiva ja hyvin edullinen lahja olisi taskuun mahtuva kalavaaka. Siihen loppuisi kalavalheet ”valtavista vonkaleista”.

Jatkuvasta erämiehen elämästä haaveilevan isäni lempivaate on lämmin ja pehmoinen flanellipaita. Äitini ei kuitenkaan aina ilahdu isän lempivaatevalinnoista esimerkiksi teatteriin lähtiessä. Isän mukavuudenhalu ja äidin tyylitaju saadaan mukavasti kohtaamaan kun isälle hankkii laadukkaan ja hyvin siistin flanellipaidan. (Huomasin muuten juuri Stockan verkkosivuilla tekstin ”Kaikki normaalihintaiset miesten kauluspaidat, neuleet ja farkut –20 % kanta-asiakkaille 10.11. asti.”, eli nyt kivan paidan saa kaiken lisäksi mukavalla alenusprosentilla.)

Poimin Stockan verkkokaupasta yhteensä kuusi isääni varmasti ilahduttavaa lahjaideaa ja kokosimme yhdessä Sallan ja Veeran kanssa kollaasin lahjavinkeistämme. Jos isänpäivälahja aiheuttaa päänvaivaa tai olette jo nyt aloittaneet joululahjojen miettimisen, niin kannattaa kurkata mitä tuotteita valitsimme lahjakollaasiin. Ja jos ette keksi mitään muuta niin halatkaa isäänne juhlapäivänä isosti. Kunnollinen rutistus on yleensä jokaisen ykköstoive!

Huom! Verkkokaupan toimitusajat ovat keskimäärin 3-5 vrk. Jos teette tilauksenne verkkokaupasta tänään tiistaina se ehtii toivottavasti perille sunnuntaiksi. Jos paketti saapuu kuitenkin vasta maanantaina niin isän juhlapäivät sen kun jatkuu, eikös vaan?!

0

(3) Kommentit

 1. Petra says:

  Mun lapsen isä toivottavasti saa tän:

  http://cdon.fi/kirjat/ferguson%2c_alex/the_autobiography-23745448

  😉

  1. 😉 Toivottavasti isä saa mitä toivoo. 🙂 Samaan tilaukseen voi pistää vielä äidin iloksi kuvakirjan joka koostuu Torresista pelikentällä ja kentän ulkopuolella… ;D

   1. Petra says:

    Onkohan Sergio Ramosista tehty sellaista kirjaa… Hmmm…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.