Pari uunista ulos

tunnetila: tykkäys

footbalanceMies tulee töistä kotiin. Minä hääräilen keittiössä. Uuni on päällä ja mies tulee toiveikkaana uunin luo. ”Leivotko sinä? Onko uunissa tulossa jotain herkkuja?” ”Ei. Uunissa on mun uudet pohjalliset.” Miehen ilme oli näkemisen arvoinen.

Kotimainen FootBalance valmistaa yksilöllisesti muotoiltavia pohjallisia jokaiseen tarpeeseen. Kustomoiduilla pohjallisilla voidaan parantaa jalkojen virheasentoja, ne tuovat jalkineisiin lisää tukea ja ne toimivat kengissä myös askelta pehmentäen ja tärähdystä vaimentaen. Sain testiin kahdet pohjalliset joista toiset muotoiltiin ammattilaisen käsin ja toiset sain muotoilla kotona itse.

Dynamic Pink -pohjallisten sanotaan olevan jalkojen henkilökohtainen personal trainer. Nämä pohjalliset muotoillaan tarkasti urheiluliikkeistä löytyvän laitteen avulla, koulutetun henkilökunnan toimesta. Laite tutkii jalkojesi asennon ja saat tutkimuksen jälkeen sähköpostiisi kirjallisen analyysin jalkojesi tilasta. Yli 70% ihmisistä kärsii eri asteisista jalkojen virheasennoista joten olin ihan varma että minulle, polvivammaiselle, tulee testistä hälyyttävä tulos. Siksipä ilahduin todella kun oma vastaukseni alkoi seuraavin sanoin ”Onnittelut, jalkasi on tyypiltään neutraali. Jalkasi toimii niin kuin sen pitää ja sallii luonnollisen pronaation. Neutraalisti askeltavien jalat toimivat tehokkaasti ja he kärsivät vähemmän kuormituksesta johtuvista vammoista.” Hurraa!

Vaikka jaloissani ei ollut mitään hälyyttäviä muutoksia tehtiin minulle silti juoksukenkiin sopivat pohjalliset. Olen testaillut pohjallisia nyt kuukauden verran ja ne kyllä tukevoittavat kivasti askelta ja vähentävät polviin kohdistuvaa tärähtelyä. Olen haaveillut kustomoiduista pohjallisista jo monta vuotta mutta olen luullut niiden olevan todella kalliita. Toki vaikeisiin jalkaongelmiin erikoisvalmisteisesti tehdyt pohjalliset maksavat enemmän, mutta nämä tukea ja vaimennusta antavat pohjalliset maksavat noin 50€. Hinta sisältää ammattilaisen testauksen ja pohjalliset, eli ei todellakaan paha hinta koko kropan hyvinvointiin vaikuttavasta pienestä asiasta.

Kotona uunissa taas olivat QuickFit -pohjalliset jotka voi ostaa liikkeestä sellaisenaan ja ne muotoillaan itse kotona. Pohjallista lämmitetään 80 asteisessa uunissa korkeintaan viisi minuuttia ja sen jälkeen pohjalliset laitetaan lämpimänä kenkiin. Kengät laitetaan heti jalkaan ja kengillä kävellään 5 minuuttia jotta lämmin pohja muotoutuu jalkasi kaarien mukaan. Kun pohjallinen on muotoutunut jalkaasi se mahdollistaa jalan optimaalisen asennon. Näppärää ja edullista tämäkin. Itse muotoiltava pohjallinen maksaa muistaakseni alle 40€.

Olen kärsinyt polvivaivoista jo vuosia ja mangneettikuvissa tehtyjen löydösten perusteella pääsisin tähystykseen heti kun niin haluaisin. Kammoksun kuitenkin sen verran sairaaloita etten ole halunnut vielä leikkaukseen. Nyt toivonkin että uudet pohjalliset kaikissa treenikengissä auttaisivat jalan asentoa oikeaan suuntaan ja että pääsisin polvikivuista pelkillä uusilla pohjallisilla. Pohjalliset kun ovat huomattavasti polvileikkausta edullisempi ja turvallisempi vaihtoehto.

Kärsittekö Te polvi- tai muista jalan ongelmista? Entä oletteko harkinneet tai teettäneet kustomoituja pohjallisia? Jos Teillä on ongelmia jalkojen tai askelluksen kanssa niin suosittelen testaamaan FootBalancen pohjallisia. Pohjallisilla voi vaikkapa parantaa vanhan kengän iskunvaimennusta. Toki voi myös käydä niin, että uusi pohjallinen ei mahdu vanhaan kenkään. Samalla saattaa päästä siis lenkkariostoksille!

Pohjalliset saatu blogin kautta
Kuvat FootBalance

1

(9) Kommentit

 1. Repesin ensimmäisestä kappaleesta, mutta olen jo pitkään suunnitellut kokeilevani näit. Itselläni varsinkin pitkillä kävelylenkeillä kipeytyvät pohkeet niin, että puutuvat täysin. Tähän en ole saanut vastausta edes urheilulääkäriltä, että miksi näin on. Suurimmaksi syyksi epäili jalan asentoa. Toisaalta puutumista tapahtuu myös esim. rullaluistellessa sekä laskettelussa, joten taidan kokonaisvaltaisesti jännittää jalkojani väärin.

  1. Auts, puutuvat pohkeet on aika hämmentävä ja varmasti kivulias vaiva. Mistähän kummasta sellainen voisi johtua? Kannattaa ehdottomasti testata näitä pohjallisia. Yllätyin miten edulliset nuo ovat. Jos olisin aiemmin ottanut selvää hinnoista olisin ihan varmasti ostanut omani jo aikaisemmin.

 2. Anni says:

  Minä olen jo pitkään läpsytellyt footbalanceilla ja en voi kuin kehua. Edessä olisi uusien juoksukenkien osto, ja luulen että siinä yhteydessä päivitän footbalancetkin.

  1. Kiitos Anni kommentista! On kiva kuulla hyvästä pitkäaikaisesta käyttökokemuksesta. Oma kokemukseni kun on vain lyhyemmältä ajalta.

 3. SatuK says:

  Annin tavoin minäkin olen läpsytellyt Footbalanceilla jo vuosia. Voin vain lämpimästi suositella niitä kaikille. Mieskin joutui viimein omansa hankkimaan ja sai niistä apua jalan hermopinteeseen. Ei ne siis ihan höpöt pohjalliset ole 🙂

  1. Huippua kuulla! En siis ole ainut jolla nuo tuntuvat toimivan. Nuo ovat niin jämäkät pohjalliset että eivät ole todellakaan mitkään lelut. Kiva kuulla että toimii miehelläsikin. Ehdotin juuri pari päivää sitten että meilläkin mies hankkisi omansa.

   Kiitos kommentistasi SatuK!

 4. Eräs polvivaivainen täällä terve. On ollut käytössä FootBalancet, otettu magneettikuvat, röntgenit, käyty kolmesti ortopedillä ja nyt olin tänään neljättä kertaa fysioterapeutilla. Riittävästi mennyt siis jo sekä aikaa että erityisesti rahaa…

  En tiedä miten pahasta polvivaivasta kärsit, mutta itselleni FootBalancet olivat liian heppoiset. Fyssarini onkin muokannut itse tekemiään (eli vahvempia) pohjallisia jo kolmeen eri otteeseen, koska aina on tukea ollut liian vähän. Tähän uusimpaan muotoon verrattuna FootBalancet eivät tue juuri mitään… Ja itsellänihän pohjalliset ovat joka kengässä, urheillessa toki erilliset. Jos kipuilua on paljon, ei oikein riitä, että tukea on vain treenikengissä.

  Toivottavasti pohjallisista on apua polvivaivaasi, olisin voinut itsekin lopettaa kipuilut siihen 🙂

  1. Kiitos kommentista Marjo! Pelkään vähän itsekin että en vältä leikkausta vaikka käyttäisin minkälaista pohjallista, mutta toivon että pohjallinen vähentäisi kuitenkin kipua ja tekisi olemisesta siedettävämpää.

   Välillä polveni ei reagoi pitkiin aikoihin mihinkään ja pystyn jopa juoksemaan, mutta välillä se taas temppuilee minkä ehtii. Polvessa on siis kondromalasia joka ei koskaan parane.

 5. […] reissulla kun kävin noutamassa PR-toimistosta FootBalancen pohjalliset testiin sain kuulla, että esimerkiksi Helly Hansenilla on vedenkestäviä, Helly Tech -materiaalista […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.